Въпрос за българския учител ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Въпрос за българския учител ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Въпрос за българския учител ?

Мнениеот smoothc » 13 юни 2011 22:09

the_parasite написа:Проблемът на първо място е в семействата, 90% от дежата, които постъпват в първи клас нямат елементарни навици и възпитание.На хората в образователната система им се налага да са възпитатели, бавачки, пъдари и какво ли още не. И така до дванадесети клас. Естествено в училищата има и пълни злобари и комплексари, но повечето учители са семейни жени, които горе-долу имат представа как да се справят с учениците.

Колкото до развтието на технологиите при българските учители, тенденцията при тях е като при другите професии - младите са отворени към по-новите неща, докато по-възрастните са по-консервативни. Винаги е било така и така ще бъде.

Поздравления за точния коментар!Браво!

Потребителски аватар
boston celtics
Контакти:

Мнениеот boston celtics » 13 юни 2011 22:17

Алоо....Защо отговорите в анкетата са само отрицателни,а няма нито един положителен??? :roll:
Дали това, което не те убие те прави силен да продължиш, да искаш да загубиш, но победиш, да искаш да убиеш, но да спасиш, да имаш много, но да не споделиш, да видиш пътя, но да се отклониш, да се кълнеш,че няма да бъдеш друг,но да се промениш...

Потребителски аватар
mertezaker
Контакти:

Мнениеот mertezaker » 13 юни 2011 22:17

hgfgvh на 13 Юни 2011 21:54
Аз като завършил за преподавател преди една година бих попитал, а защо не си сложил нещо положително да се види какво ще кажат хората, защото от тези отрицателни предложения може да се потвърди само твоето мнение, което според мен не е правилното. Има хора, които вече не са за там и има завършващи млади преподаватели, на които не се дава път за изява, а старите даскали които са останали в училищата и не си пускат местенцата е нормално да са с остарели разбирания и методи на преподаване, мога само да кажа че когато аз преподавах, в моите часове имаше желание за работа от учениците и никога не съм имал проблем с дисциплината, но пък имах колега който преподаваше на едни малоумници и тъпи говеда, които постоянно му проваляха часовете, така че замисли се дали пък учениците не правят от учителите скучни и злобни хора?!!!

Абсолютно!!! Аз също завърших педагогическа специалност и ако кажа, че аз нямам необходимите знания и възможности за учител, то имах 3-4 колежки, които провеждаха по страхотен начин часовете си и учениците показваха желание, но при 400 лв заплата какъв стимул имаш да се стараеш?

lothar_matthaus

Мнениеот lothar_matthaus » 13 юни 2011 22:19

Българският учител ли е виновен за изброените отговори или МОН и кратуните в Парламента благодарение, на които ученикът може да си прави каквото си иска в час без учителят да може да им каже нищо.

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 13 юни 2011 22:23

Искам анкета със въпрос : Какви са днешните ученици ?
Отговори :
1. Супер ограничени и прости .
2. Прости , ограничени и малоумни !

Потребителски аватар
botev_1912
Контакти:

Мнениеот botev_1912 » 13 юни 2011 22:23

smoothc написа:Смятате ли,че българския съвременен учител е :1.Ограничен 2.Нежелаещ да се развива професионално. 3.Злобен към учениците 4.Като цяло без съвременна визия за учебния процес.

сложи и изцяло демотивиран от наблюденията си върху лошия генетичен материал който се очаква да ни управлява след 30 години!
100
покривни прозорци

великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]

zaqwsxd
Контакти:

Мнениеот zaqwsxd » 13 юни 2011 22:25

Проблемът понякога може и да е и при учителите , и при учениците. Но за 90 процента от проблемите са виновни социалната среда и образователната система. Медийното влияние също е от голямо значение при подрастващите - на екрана те виждат музика , филми и предавания , които не са за техните очи и уши . Не може да се стимулира пошлостта , пиенето и дрогата . Също така всяка вечер по новините се показват по 2-3 случая на убийства , акцентира се и на пътните инциденти и като цяло злополуките в държавата като цяло.(За вас може и да е правилно като пуснете новините и да ви заливат с негативни емоции и случки , но за мен не е ) Въпросът с децата не е толкова лесен - все по-бързо растат . Сблъскват се с трудности , с които ние не сме се срещали на тяхната възраст. Ядат лоши храни , не се движат достатъчно , комплексирани са , стресирани са , а освен това имат и родители , за които всяка слаба оценка е провал. На пръв поглед това не е чак толкова по-различно от положението преди 20-30 години. Но в днешния свят , където всеки втори е материалист , е трудно да се живее дори за едно дете. Според мен трябва да се направи една цялостна реформа на образователната система , защото в момента (последните 10 години) се вижда как все повече искаме да настигнем образователните системи на САЩ и Великобритания и как успешно копираме техните грешки. В момента колкото и да не ви се вярва , там положението е по-зле . И в духа на темата ето и линк към една статия за българското образование -http://www.dnes.bg/stranata/2011/06/13/speshna-pomosht-za-srednoto-obrazovanie-v-bylgariia.121228

Потребителски аватар
bor-don
Контакти:

Мнениеот bor-don » 13 юни 2011 22:30

Много от учителите си разбират от работата, но за съжаление гледат на нея само като на източник на пари. Един учител трябва да е също така и възпитател, защото младите не се нуждаят само от знания, но и от стимул, за да придобият тези знания. Не мисля, че българското образование е по-лошо от останалите, просто репутацията на държавата ни играе прекалено голяма роля.

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 13 юни 2011 22:30

DmG написа:Искам анкета със въпрос : Какви са днешните ученици ?
Отговори :
1. Супер ограничени и прости .
2. Прости , ограничени и малоумни !

Поздравления :mrgreen: И една анкета ако може със същия въпрос ,но отнасяща се до DmG.Иначе по темата може да се каже ,че ги има всякакви. Срещат се и много свестни учители , и дори според мен преобладават. Друг въпрос обаче е ,че системата ги е "осакатила" и те нямат почти никакви правомощия при изпълняване на дейността си.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 13 юни 2011 22:39

Въпроса не трябва да е за българския учител,а за българския УЧЕНИК!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Върни се в “Свободна зона”