Мнениеот Btovfan80 » 03 юни 2011 17:44
Шопската салата, кебапчето и тараторът да станат запазена българска марка в Европа. За това настоява организацията на топготвачите у нас “Евро-Ток”-България, която откри свои регионални офиси в Стара Загора и Варна.
Според автора на популярното тв предаване “Бон Апети” Иван Звездев чисто български ястия са още кьопоолуто и гювечът. С пълно основание можем да претендираме и за националността на мусаката. Тя си е тракийска гозба, но кой знае защо е известна по света като гръцка, заяви Звездев, който е издирил над 20 000 народни рецепти.
Асоциацията на храните и питейната индустрия трябва още отсега, преди да е създаден официален европейски регистър, да предложи на външно министерство марката на кои ястия ще защитаваме като национални, смятат от “Евро-Ток”. Готвачите припомнят, че при напитките закъсняхме фатално и названието “ракия” ни бе отмъкнато под носа от съседите.
А защо трябва толкова лесно да се отказваме от БЪЛГАРСКОТО?
Последна промяна от
Btovfan80 на 03 юни 2011 17:50, променено общо 1 път.
Капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство!
Nightfate написа:
"Късмета е част от футбола ! Късмет мъсмет,аванти,маванти,фантоми мантоми какво значение има?"