Възстановиха отрязана ръка на дете в Стара Загора

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Parmalat

Възстановиха отрязана ръка на дете в Стара Загора

Мнениеот Parmalat » 09 май 2011 15:19

Сега осемгодишният Алекс е в отделението по анестезия и реанимация на Университетската болница в града, а догодина ще може и да пише

Лекари от Университетската болница в Стара Загора (UniMBAL-SZ.org) възстановиха лявата ръка на осемгодишно момче, отрязана под мишницата при битов инцидент.

След осемчасови усилия миналата нощ екипът на доц. Таньо Кавръков от катедрата по "Съдова хирургия" е успял да реинплантира ръката върху тялото и да възстанови всички връзки.

"Тази сутрин Алекс (пациентът) вече има пулс на ръката и тя постепенно възстановява температурата си", е съобщил за БТА директорът на Университетска болница д-р Кирил Добрев.

"Лекарите правят чудеса - казала за БТА майката на детето Здравка Дунчева. - В събота синът ми падна върху двойно стъкло в дома ни, което преряза ръката му. Живеем в Гълъбово и ни доведоха с линейката при републиканския консултант в Университетската болница в Стара Загора. Детето ми беше с огромна кръвозагуба, но когато пристигнахме, екипът вече беше готов за операцията".

Сега осемгодишният Алекс е в отделението по анестезия и реанимация на Университетската болница.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3802411

Браво на лекарите! :shock: Не знаех,че може да се реплантира отново отрязан човешки крайник.Дано всичко е наред с момчето.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Re: Възстановиха отрязана ръка на дете в Стара Загора

Мнениеот luxorus » 09 май 2011 15:25

Доц.Кавръков е светило в съдовата хирургия в Стара Загора,а и в България.Изобщо Съдовата Хирургия в Стара Загора е може би най-добрата в БГ,идват и хора от чужбина.
I'M BLIND!IMPRESS ME!

donpacko
Контакти:

Мнениеот donpacko » 09 май 2011 15:28

Не четох статията,но за първи път от много време ми стана хубаво и се разплаках.Дано момчето се възстанови напълно.

Потребителски аватар
bekono
Контакти:

Мнениеот bekono » 09 май 2011 15:44

Трябва да се радваме много на такива случаи, защото в България са едно на хиляда. :)
[wrapimg=]http://i45.tinypic.com/2yywn10.gif[/wrapimg] Изображение Изображение Изображение

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 09 май 2011 15:49

:o Как така отрязана ръка може да се зашие(или там каквото е направено)обратно?Това не е ли невъзможно?

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 09 май 2011 16:06

gilento93 написа::o Как така отрязана ръка може да се зашие(или там каквото е направено)обратно?Това не е ли невъзможно?
Дядо ми преди 15-20 години му зашиха крака, който се държеше да една кожа в Бургас и сега леко накуцва. Казвали са ми, че ако са го били закарали в Стара Загора сега нямаше и да накуцва даже.
П.с. Вие сериозно ли не знаете, че може?
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Proteccao
Контакти:

Мнениеот Proteccao » 09 май 2011 16:17

Е защо да не може? Възстановяват се връзките между кръвоносните съдове, нервите, костите и сухожилията и всичко е наред. Разбира се, отрязаната ръка трябва да е в добро състояние. Иначе, браво на докторите в Стара Загора. Аз преди няколко години имах нужда от малка операция на крака и лично се убедих, че целият персонал на болницата са страхотни професионалисти.

dark_knight
Контакти:

Мнениеот dark_knight » 09 май 2011 17:11

Има страхотни специалисти у нас. Само че лека-полека се изнизват

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 09 май 2011 17:41

maldin1 написа:
gilento93 написа::o Как така отрязана ръка може да се зашие(или там каквото е направено)обратно?Това не е ли невъзможно?
Дядо ми преди 15-20 години му зашиха крака, който се държеше да една кожа в Бургас и сега леко накуцва. Казвали са ми, че ако са го били закарали в Стара Загора сега нямаше и да накуцва даже.
П.с. Вие сериозно ли не знаете, че може?

Еми мислех си,че щом са прекъснати нервни връзки,вени,сухожилия и т.н. няма как да се възстанови организма.Научих нещо ново.

Потребителски аватар
embaro
Контакти:

Мнениеот embaro » 09 май 2011 17:51

Браво,много добра новина,дано има повече такива.

Върни се в “Свободна зона”