Купавате ли си билетче/карта за градски транспорт?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Купавате ли си билетче/карта за градски транспорт?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Dobri
Контакти:

Re: Купавате ли си билетче/карта за градски транспорт?

Мнениеот Dobri » 03 май 2011 15:29

Иван Барабан написа:
crap написа:Интересно да видил, колко от нас са "редовни" и колко са "нередовни" пътници ;)
Аз лично бойкотирам тая тирания. 1лв. е билета в София, което е почти един хляб. А когато първоначално вдигнаха цените на билетите хляба беше дори по-евтин.

Ето затова България е на това дередже, защото в нея живеят 5-6 млн цигани(не само по етнос, но и по психика). Защото мотивацията им е да "бойкотират" защото им е мръсно, скъпо или тясно ... или защото няма да го хванат или са сигурни, че няма да ги проверят. Ей мангали - да си купиш билет означава да си заплатиш услугата, която ползваш!!!! Ако не си доволен от качеството което тя предлага или ти е скъпо - не я ползваш!!!!! Ако отидеш на пазара и доматите са меки, мухлясали и скъпи - ще ги откраднете ли, защото не са достойни за да благоволите да ги платите. Или ще ги откраднете, ако сте сигурни, че няма да ви види продавача?? Та така, ще сме последните помиари на Европа, докато си мислим, че някой ни е длъжен да ни осигурява нещо наготово.
Горното се отнася за тези които пътуват гратис, не искам да обидя съвестните ползватели да градския транспорт.

Лично аз не ползвам градския, но когато ми се е налагало с най-голямо удоволствие си купувам билет, защото си плащам услугата да ме транспортират от точка до точка. Както си плащам бензина за да се возя на колата си!

+100000000000000

Botev_Music
Контакти:

Мнениеот Botev_Music » 03 май 2011 15:34

Абе ти кой си да говориш кой е циганин и кой не. Повечето тук не ползват градски транспорт, но като го ползват с гордост дупчат билет. Сменяй по три линии и дупчи във всяка при възнаграждение от 600 лева да те видя де ще му излезе края. В Лондон картата е 100 паунда за целия град, иначе на билети е скъпо при 1000 паунда минимум и то за гастербайтери.

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 03 май 2011 15:45

Botev_Music написа:Абе ти кой си да говориш кой е циганин и кой не. Повечето тук не ползват градски транспорт, но като го ползват с гордост дупчат билет. Сменяй по три линии и дупчи във всяка при възнаграждение от 600 лева да те видя де ще му излезе края. В Лондон картата е 100 паунда за целия град, иначе на билети е скъпо при 1000 паунда минимум и то за гастербайтери.

Картата е 45лв за цяла София. Излиза по 1.5 билета на ден. Който търси оправдания, винаги ги намира.
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
Иван Барабан
Контакти:

Мнениеот Иван Барабан » 03 май 2011 15:48

Botev_Music написа:Абе ти кой си да говориш кой е циганин и кой не. Повечето тук не ползват градски транспорт, но като го ползват с гордост дупчат билет. Сменяй по три линии и дупчи във всяка при възнаграждение от 600 лева да те видя де ще му излезе края. В Лондон картата е 100 паунда за целия град, иначе на билети е скъпо при 1000 паунда минимум и то за гастербайтери.

Явно си се разпознал .... виж господине преди 7-8 години нямах достатъчно пари, за да дупча два билета когато ходих на работа, тогава тръгвах 30мин по-рано на работа взимах единия автобус дупчех си билет и разтоянието в което трябваше да се возя с втората линия аз ходих пеша (случвало се е да се качвам без билет няколко пъти, но този си решения сега приемам като грешни) това е....
После почнах да работя на втора работа защото получавах 400лв на основната си и не ми стигаше, но не наказвах някой друг, заради ниските си доходи - какво ти е виновна общината, че получаваш 600лв - работи още и ще получаваш повече.
Сега се сетих за най-често срещаната фраза на циганите, като гледам по телевизията да ги интервюират по някой наболял за тях въпрос - "Държавата да ни даде жилище" или "Обшината да ни даде хляб за децата" или " ....... да ни намери работа"
Комунизма свърши, вече никой на никой не дава ей така!

В първия си пост изрично писах, че не визирам като цигани редовните граждани.
Щом си запознат с Лондон защо не пътуват местните хора там гратис - защото имат съзнание. Гратис в Лондон пътуват гастарбайтерите там ... демек циганите от Азия и Источна Европа

Потребителски аватар
tarikat
Контакти:

Мнениеот tarikat » 03 май 2011 16:02

С карта за всички линии съм.

Потребителски аватар
Kuco_Pile
Контакти:

Мнениеот Kuco_Pile » 03 май 2011 16:22

Не се качвам,често,но винаги дупча,освен в пътите в които няма от къде да си купя билет!

Не правете сравнения със Западна Европа,безмислено е..Само ще вметна,че транспорта в Англия е най-скъпия в цяла Европа.А пича който говореше за Франция,ще му кажа,че съм живял в град с размерите на София и картата за месец е 15 евро за всички линии,при несравнимо по високи заплати и по високо качество на услугата!!Така,че ги има и двете страни на медала,понеже тук някои хора още работят за 500-600 лв на месец и когато някой се чуди каква цена на билетчето да сложи,би трябвало да се съобрази с минималната заплата в страната!

пп Виждал съм наши сънародници,колеги от университета,които работят,имат по над 1000 евро месечен доход и във Франция не дупчеха билети с лафа *ше си правим квот си искам*...И това с арестите са глупости,можеш да им кажеш,че си си забравил документите и че се казваш Майкъл Джексън,пишат ти акта и толко..Слизаш от трама и го изхрърляш.

Blue_Girl
Контакти:

Мнениеот Blue_Girl » 03 май 2011 16:31

Рядко пътувам с градския транспорт, но като ми се наложи си купувам билет.
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!

opel
Контакти:

Мнениеот opel » 03 май 2011 17:24

Много по-евтино е да се пътува с автомобил отколкото с ГТ

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 03 май 2011 17:50

opel написа:Много по-евтино е да се пътува с автомобил отколкото с ГТ

:shock:
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 03 май 2011 18:00

Когато пътувам с градски транспорт винаги купувам билет или дневна карта за всички линии.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Свободна зона”