Мнениеот acmilan » 14 апр 2011 23:48
Икономическият потенциал на България се изразява в туризъм и селско стопанство.Комунизмът такова майката на едното,в последните 20 години мутри таковаха майката на другото.Изразявам се по най-простият възможен начин,защото едно от най-големите престъпления на комунизма е разбиването на българското село.На стотици хиляди семейства са отнети земята,животните,фуражът,хората са пратени като обикновени работници в безумните заводи за тежка промишленост в градовете.Не можеш да си пълноценен човек и да нямаш право на частна собственост и инициатива.Разберете този първи и основен извратен принцип на комунизма-да отнемат поминъка ти,да не ти позволяват да притежаваш нещо,да обработваш нещо,да продаваш нещо,да живееш нормално.За мен самата концепция на комунизма е напълно неприемлива.Кристалните примери със сравнението на западния и източния блок,на двете Германии и двете Кореи говори красноречиво,че е абсолютно несериозно да се сравняват двете политически системи.Бъдете сигурни,че,ако България беше останала нормална държава след Втората световна война,днес щеше да е типична средноевропейска икономика,в която самите българи щяха да искат да живеят.Аз съм на 22 години и мога да ви кажа,че не съм си и представял колко много мои близки и приятели ще заминат в чужбина.Е,това вече е факт.Факт е,че вече всеки е загубил надежда.Вижте къде се намират дори останалите посткомунистически държави и къде сме ние.Само че те са там,защото скъсаха с миналото,а ние не.Там са,защото техният преход започна веднага,а нашият чак през 1997 г.Там са,защото бившите комунистически величия бяха или екзекутирани,или натикани в миша дупка,а българските гледаха как синовете и внуците им управляваха България.Тъжно е,но основният виновник за състоянието на страната е самият народ и най-вече манталитетът му.
Последна промяна от
acmilan на 14 апр 2011 23:57, променено общо 1 път.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.