plovdivram написа:dunavfc написа:Някой беше,казал че ако Пловдив бил в Гърция дъра бъра....Били ли сте в Солун ? Били ли сте в Атина ? Няма толкова противни места за живеене като техните големи градове.Мръсотията изобщо не е по-малко колкото е при нас,при тях зеленинаната е на 0,паркове като Борисова Градина,Южен Парк,Лаута,Морските градини в Бургас и Варна са някаква невъзможна мечта за тях.Особено съм отвратен от Атина,пълно с албанци,престъпноста е в нечовешки размери,анархията е на почит а самият им климат не ми понасяше.Но е много важно да хвалим другите и да умаловажаваме себе си.
Абе човек... ти много бъркаш нещата майна... ще ме извиняваш...
Говорим за потенциал... Повтарям белким този път ми схванеш мисълта - ПО-ТЕН–ЦИ-АЛ!!! т.е. ти говореше за предимството, на морските градове... е!!! Аз пък ти написах, че Пловдив си има свои предимства, които са ПОТЕНЦИАЛ, който ако се използва както трябва може да направи от Пловдив една от най-предпочитаните турситически дестинации в Пловдив!!! А това за Гърция беше споменато, защото те /гърците/ са хора, които умеят от нищото да правят нещо.... В лучая дори няма да им се налага много, много да се напъват... Сега към това като прибавиш и [bместоположението
[/b] и природните дадености ще видиш, че нещата стават още по-сериозни в полза на Пловдив...
]А колкото до сравнението с Прага!!! Ами да няма как да сравняваме Прага или който и да е изброените градове с Пловдив... Пърцо те нямат толкова хиляди години история... Там неможе да видиш запазени артефакти от праисторически селища на 5-6 хиляди години... репостни стени "циклопски градеж" на повече от 3 300 години... античен театър с 7-8 000 зрители капацитет... римски стадион за 30 000... запазени - цели улици от Агората на града.... Няма как да се разходиш по калдъръма и да разгледаш сградите на Възрожденски град... Няма как да се изкачиш на няколко хълма в сърцето на самият град и да го погледнеш от високо... Да не говорим, че с малко усилия река Марица може да се превърне отново в плавателна поне в рамките на града, а квартал "Капана" да се превърне в един малък "Амстердам", където вечер да удряш по няколо бири...
Като гледам... Наистина какво ли има да сравняваме Пловдив с Прага или който и да е от изброените градове!!! Но виж... Ако там управляващите имаха такова отношение както това на нашите към Пловдив... Тогава от тези европейски бижута каквито са изброените от теб градове щеше да не е останало НИЩО!!!
Абе,хора стига сте споменавали,тия исторически глупости бе..Дайте реално да говорим какво би привлякло тоя потенциал за Пловдив ? Кажете ми кое е уникалното нещо в градът,което може да привлече милиони туристи ? Наистина ли мислите,че на повечето хора им пука,че тука има някакви древни амфитеатри,че има древни останки и т.н ? Има няколко вида туристи - Такива които идват да видят нещо уникално : Пирамидите,Гранд Каньона,Великата Китайска Стена,Амфитеатърът в Рим,други идват за забавлението - Лас Вегас,Маями,Сл. Бряг и т.н.Наистина ли мислите,че примерно в Пловдив могат да идват по 2-3 милиона за да видят някакъв древен театър ? Много искам да ми кажете наистина,кое е уникалното на Пловдив и го отличава от всички останали,че е имал такъв огромен ПОТЕНЦИАЛ за туризъм.