Протест срещу високите цени на горивата !!!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Протест срещу високите цени на горивата (13.03. 2011) !!!
Аз също ще се включа в протеста. Но както си говорихме с едни приятели днес-същистинският, фудаментален проблем не е високата цена на бензина,а ниските доходи. Вчера дадоха ,че цените на бензина в Бълагрия и Германия са абсолютно еднакви. Ама там минималната заплата била 1200 евро,а при нас е 120 евро.Виждате ли,къде е голямата бездна. 

[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
PFC Litex написа:При положение, че крайната цена на продукта зависи и от неща над които ние нямаме ръка, то този протест е безсмислен.
Да, цените са убийствено високи, но реално няма какво да се направи, а и едва ли ще тръгнат да свалят ставката на акцизите.
Точно ,че тези неща зависат от други хора и неща над които ние нямаме ръка, трябва да се направи протест.Това е смисъла на протеста все пак, когато не си доволен от нещо и още повече когато имаш право.Моето лично и много скромно мнение е,че в момента сме като цяло на това дередже, защото когато е трябвало нашите родители не са протестирали достатъчно.Народа трябва много да изгладнее,за да се вдигне на крак и да си закара мързеливия задник пред парламента, както преди петнайсетина години...

Одобрявам всякакви протести срещу високите цени на горивата. Оказва се, че ние с 10 пъти по-ниски заплати примерно от германците, плащаме горива почти на техните цени !
Това нормално ли е ?

Не само срещу цените на горивата трябва да се протестира. Цените на електро и топлоенергията са непосилни за най-бедният народ в ЕС ! Срещу тях също трябва да се протестира !
Изобщо трябва да протестираме срещу позорно ниския жизнен стандарт, при който сме принудени да живеем.
България вече 5-та година е член на Европейски съюз, а заплатите ни останаха като на страна от Третия свят !!!

Щом цените ни са европейски - заплатите ни също трябва да са европейски !!!!
[center]
[/center]
[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]
Samoyl, суровината я купуваш на "Х" стойност, а тази стойност е за всеки, съвсем нормално е крайният продукт да е на еднаква стойност навсякъде, било то Германия, било то България.
Проблемът при нас са ниските доходи, а не високите цени.
Проблемът при нас са ниските доходи, а не високите цени.

Ще участвам в протеста. Парадоксалното е, че ще дам повече пари докато обикалям и вися по опашките и реално така ще им напълня гушите повече
Но какво пък.. трябва поне малко да загатнем, че сме единни... дано се получи нещо 

"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"
"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"
"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"
Моля ви дайте някаква информация къде(за София) ще се проведе протеста. И как с коли, пеша, защото нещо не мога да открия такава, а със сигурност ще присъствам, ако трябва и сам ще отида. ПИСНА МИ ДА МЕ КРАДЪТ !!!
"ПФК Литекс" има логика в това което което казваш, но погледни цените в различните европейски държави и пак ще намериш доста големи разлики. Радвам се, че има хора които подкрепят идеята на протеста и това, че искат да се чуе/види мнението им. Аз лично съм далеч от мнението, че даден протест няма смисъл и няма да има резултат и прочие... сигурен съм, че ще бъдем много хора а и да не забравяме, че това е само първият такъв при това в почивен ден. Идеята, която някой сподели, да отиде не с колата а с шишенце от 1 литър е повече от добра 

Ако спрете да използвате коли за един месец бензина може да стане и левче, но понеже всеки иска да излиза с кола нищо, че 5-ма комшии работят на едно и също място, но всеки се вози поотделно.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Някой може ли да ми разясни най-накрая как се формира цената на тока, че никак не мога да чатна защо постоянно има повишение и водата също.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Около 50% от крайната цена на горивата са акциз и ДДС, което аз не мога да определя дали е много или не, но според е прекалено много, но пък тях ги имаше и преди поскъпването.
Печалбата на производителите е около 7-8% което е нормално такава, тук тънкият момента е да се провери дали има картелно споразумение, което е противозаконно, но същото много трудно се доказва.
Всеки ден следя петрола на борсата ей така от любопитство.
От 1-2 дни е близо с 1$ надолу и няма признаци да расте.
А ако падне под 100$ барела ще го върнете ли на 2,25 А95 ,откъдето тръгна????? - Май няма да стане...
Акциза и ДДС не са причина,имаше ги и преди кризата, както споделих
Печалбата на производителите е около 7-8% което е нормално такава, тук тънкият момента е да се провери дали има картелно споразумение, което е противозаконно, но същото много трудно се доказва.
Всеки ден следя петрола на борсата ей така от любопитство.
От 1-2 дни е близо с 1$ надолу и няма признаци да расте.
А ако падне под 100$ барела ще го върнете ли на 2,25 А95 ,откъдето тръгна????? - Май няма да стане...
Акциза и ДДС не са причина,имаше ги и преди кризата, както споделих