Треньорски курсове

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

me4oka
Контакти:

Re: Треньорски курсове

Мнениеот me4oka » 05 мар 2011 10:38

На "Герена"-никъв шанс. На "Раковски"-по-може. Но като гледам, фен си на ЦСКА, така че няма смисъл да се мъчиш в Левски, тъй като няма вътрешно да чувстваш привързаност към отбора. Аз мога да ти препоръчам, ако си твърдо решил, отиди в Септември. Имат добра база, а също и прилични общежития за момчета от провинцията. Освен това, там няма да е проблем, че си малко по-голям, защото самият клуб е по-малък, и с по-скромни претенции. В нормалните тимове, особено в Европа, един футболист започва да се гради от ранна детска възраст. Трябва да си безбожно талантлив, за да успееш, дори и в нашите т.нар. "грандове", щом не си там от началото. Иначе, що се отнася до треньорството, още си малък да го мислиш. По-добре поритай сега, виж как се получават нещата, и като станеш на 17-18, тогава го мисли. Айде, стискам палци :)

Потребителски аватар
drogooo
Контакти:

Мнениеот drogooo » 05 мар 2011 10:58

Братле за кариерата като треньор!!!
Пробвай както те съветват колегите по-горе да се пробваш да поиграеш в някой по-скромен отбор и да видиш как ще се развиеш с оглед възраста на която си иначе НЕМА ШАНС реално ако не си имал някаква футболна кариера в "профи" футбола ни ( Б група поне).Само погледни кой са всяка година приетите за определените лицензи при БФС.Всички са футболисти от Агрупа(има и снимки как отиват на лекции по джапанки и шорти).
Тук малко спорен е момента дали човек дето не е "профи футболер" обаче по цял ден е гледал некви статистики,следиш футболисти,гледаш програмки,тактики имал си време да се образоваш( научил си някакъв език и си чел някой друга книжки) дет се вика ходил си на училище поне и т.н. не си по-подготвен да започнеш курс за треньор за разлика от фъфлещия Кишишев,интелигента Топузаков или Янев,Телкийски ,Гения на мисълта Сашо Александров?
После - НСА ставаш учител и тенираш деца в някоя школа 2-3 години за "без пари"(ако имаш връзки или намериш такива за да те вземат),след това с натрупан стаж може да кандидатстваш за по-горен лиценз за Аматьори и така по стълбицата напред и на горе :) .
Отделяш 5 години да харижеш по училища и детски школи,аматьорски футбол докато намериш ВРЪЗКИ за да влезнеш някъде помощник треньор.На следващото уволнение ти ще поемеш отбора :) :mrgreen:
Обучението на треньори у нас е останало някъде в 80те водено от корифеи като МишоМадански( кажи ми тоя 'къв треньор е та да те научи на нещо??? ООоп той бил теоретик и ходи два пъти месечно на разходки из Европата)
Именно за това няма школа,няма силни отбори.Треньорите ни са ниско образовани и не вещи в професията си.
По каналния ред.... футболист съм (не кой знае къв),какво да правя?А,да!!!Треньор,всички така правят!
Колелото се върти и едни и същи баламурници стават треньори у нас затова няма да имаме поне още 100 години един Радо Стойчев да речем- който е успял с бизнес извън спорта, не се е занимавал 10 години с волейбол и след това е започнал като треньор!
Тук обаче нямаш ден стаж и поемаш някой гранд- ЦСКА,Левски.... 'кво говориш поемаш националния отбор!!!!
За това наблягам на думата ВРЪЗКИ.
Имам личен пример пред себе си и можех да наблюдавам как се случват всички тези неща .Ако баща ти няма хотел за да каниш всяко лято шефове на школи или отбори та да ти дават шанс.... :roll:

Повече млади хора трябват защото иначе е порочен кръг.Едни и същи футболисти,след това треньори.В тях е насадена злоба и неуважение към противника,ниско интелигенти,корупция, уговорки,все оправдани със съдийските е грешки,те го насаждат на следващите баламурници и така!
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
bornone
Контакти:

Мнениеот bornone » 05 мар 2011 13:02

Аз му казвам че от цска няя го върнат най малкото че е от друг град :) никой трениор няя да му каже ми не те искам тука при положение че е дошъл от Видин .. а и до тва което казза за левски разбирам че щом тия дето са в спортното не плащат има нещо нередно :)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 06 мар 2011 10:52

И аз обмислям да изкарам едни треньорски курсове, ама НСА са голям - та_ак !
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”