Арийският произход на българите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Re: Арийският произход на българите

Мнениеот Siegfried » 23 яну 2011 01:22

Gateca написа:
Siegfried написа:Смесването е станало между прабългари и славяни. Траки тогава по едната случайност ги е НЯМАЛО. Основата е важна и не бива да се преиначава.

Добре смесването е станало между българи и славяни, но как ще докажем, че славяните са напълно претопени. Излиза, че сме 50/50 българи и славяни, затова арийската чистота се губи. След това още колко племена са се заселили и омесването е продължило. Колко много цигани и турци живеят в България ? Те също ли са арийци ?

Много ясно се изразих в началото на темата. Не можеш да се намесиш по средата на разговора, без да си прочел важния увод към дискусията. Става дума за произхода на прабългарите и донякъде и на славяните. За това иде реч, а не за това, какво става 4000-5000 години по-късно. Основата е важна.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

manoll
Контакти:

Мнениеот manoll » 23 яну 2011 01:22

"...Езиците, пътуването и другите простотии са нищо в сравнение с величието и осанката на нашата история"

нещо май не си ме разбрал - величието и осанката на нашата история са от порядъка на величието и осанката на повечето европейски страни, ако не и по-надолу. Ако не си разбрал намека, няма как да сме най-великите, щом нямаме един архитект, един музикант, един генерал или един поет за първите си 1000 години история. Всичките ни успехи са били на юруш, както приляга на едно диво племе без писменост и култура. През Х-ти век, докато нашите царе се гордеят с първите 20 човека, които могат да четат и пишат, викингите правят първите си селища в днешна Канада - откриват Америка, приятелю. Малко по-късно Галилей си изобретява телескоп и наблюдава големите спътници на Юпитер, а цар Калоян хвърля бебета във врящ казан след поредния запой.

Не чаткаш ли - с нищо не сме по-велики от другите. И ти самия не си нещо повече от един обикновен бачкатор в Германия, в Дания или Словения. И всички тия дандании колко сме страшни вече са описани от верно големия Алеко - епизода в банята, косматите гърди и виковете "Булгар! Булгар!"

Потребителски аватар
Gateca
Контакти:

Мнениеот Gateca » 23 яну 2011 01:31

Да написано е, че и славяните са полу-арийци, което прави и руснаците горе-долу арийци. Е тоя тъпанар Хитлер, как не го е забелязъл това и нападнал братята си по корени. Не съм просветен дали славяните са полу-арийци, но ми звучи странно. Все пак дори и да сме арийци, в което аз също вярвам какво точно доказва това?!?!?
„Ако се борим, можем да загубим, ако не се борим, сме загубени" - Ханс Улрих Рудел

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 23 яну 2011 01:33

Gateca написа:Да написано е, че и славяните са полу-арийци, което прави и руснаците горе-долу арийци. Е тоя тъпанар Хитлер, как не го е забелязъл това и нападнал братята си по корени. Не съм просветен дали славяните са полу-арийци, но ми звучи странно. Все пак дори и да сме арийци, в което аз също вярвам какво точно доказва това?!?!?

Вече ти споменах нещо по темата. Върни се назад и чети. Точно това го повторих няколко пъти и няма да го правя повече. Достатъчно се изписа. До утре.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
sMotLiO
Контакти:

Мнениеот sMotLiO » 23 яну 2011 01:35

Siegfried написа:
sMotLiO написа:Колкото сме славяни,толкова сме и хазари.

На територията на България са живяли над 100 етноса

Не внимаваш. Прабългарите-арийци и славяните са в основата. Четете повечко.

И тази основа сигурно е останала непроменена до ден днешен.
You run fast? Ill run 10 paces faster. You jump high? Ill jump 3 inches higher. You train hard? Ill train 5 times harder

tamkuan
Контакти:

Мнениеот tamkuan » 23 яну 2011 01:37

Абе какво сте сътворили,арйиска раса няма /означава чист/хитлер си е наумил да я създаде.Славянските племена се делят на анти,венеди и славини.БЪЛГАРИТЕ идат от алтай и хиндокуш и чак тогава достигат на север от кавказ картата дето си показал е за племената онугондури,кутригури и чдар-булгар...българите на аспарух са според историците от 30 000 до 300 000 а племената севери защитават южната граница на българия/стара планина срещту византия/7 славянски племена поемат защитата на границата откъм аварският хаганат,а българите водят сражения със хазарите/където през 700г. умира и аспарух....доказвам ти като незнаеш нещто да четеш повечко,защото някой дето са писали щяха да ме разреват..........ако някой е написъл нещо подобно да ме извини,но се ''пищисах'' още на 5 страница.Трябваше да си напишеш статйка за нещо от сорта ''българите са един от най древните народи'' ,а не да пишеш глупости за термини ,които незнаеш как се превеждат и какво означават.След мен да се изказват хора завършили История или поне любители.......може да науча нещо,а не някой със свободно време да пише простотии.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 23 яну 2011 01:44

tamkuan написа:Абе какво сте сътворили,арйиска раса няма /означава чист/хитлер си е наумил да я създаде.Славянските племена се делят на анти,венеди и славини.БЪЛГАРИТЕ идат от алтай и хиндокуш и чак тогава достигат на север от кавказ картата дето си показал е за племената онугондури,кутригури и чдар-булгар...българите на аспарух са според историците от 30 000 до 300 000 а племената севери защитават южната граница на българия/стара планина срещту византия/7 славянски племена поемат защитата на границата откъм аварският хаганат,а българите водят сражения със хазарите/където през 700г. умира и аспарух....доказвам ти като незнаеш нещто да четеш повечко,защото някой дето са писали щяха да ме разреват..........ако някой е написъл нещо подобно да ме извини,но се ''пищисах'' още на 5 страница.Трябваше да си напишеш статйка за нещо от сорта ''българите са един от най древните народи'' ,а не да пишеш глупости за термини ,които незнаеш как се превеждат и какво означават.След мен да се изказват хора завършили История или поне любители.......може да науча нещо,а не някой със свободно време да пише простотии.

+ 1000
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Gateca
Контакти:

Мнениеот Gateca » 23 яну 2011 01:46

Това, че сме арийци и го разбираме чак сега ще ни направи ли икономиката като немската? Ще се подобри ли финансовото състояние на българите или мисленето на управляващите ни ? След като бяхме толкова Велика Държава защо сега сме най-скапаната и бедна такава в Европейският съюз. През последните 20 години България е в постоянна криза и голяма част от българското население е мачкано и обградено от несправедливост, едва ли душата му ще бъде сгрята от това, че някога прабългарите са дошли от днешен Иран. Арийци сме , знам го не от сега и какво от това?!
„Ако се борим, можем да загубим, ако не се борим, сме загубени" - Ханс Улрих Рудел

Noir
Контакти:

Мнениеот Noir » 23 яну 2011 01:46

Според мен идеята на темата бе за произхода, а не за сегашните гени на населението ни. Че е имало примеси-имало е, това е глупаво да се отрича. Идеята на теорията за индо-иранския произход е да се заличи другата теория - за тюркския произход. Зигфрид е прав, че не трябва да се вярва сляпо на учебници или поне като ти дават доказателства за противното да не се дърпаш като магаре на мост.
Най-добрата защита на тезата дойде от ПФК Литекс. Линка, който той даде съдържа достатъчно информация и доказателства за хората, които не са съгласни с тезата от началото на темата. Аз самият също се убедих напълно вече в правотата и. Просто исках да изкажа критиките за начина, по който Зигфрид налага тезата си включвайки обиди и въздухарски твърдения на места. Това допринесе за голяма част от отрицателния отзвук по въпроса, защото не се е схванала основната идея на тезата му.

beroecsz
Контакти:

Мнениеот beroecsz » 23 яну 2011 01:53

Давай и доказателства, стига празни думи... Какъв Волен Сидеров, какви 5 лв?? Естествено, че ще съм "фен" на Хитлер. Само такъв човек може оправи България в момента.[/quote]
Тук не става дума точно за Хитлер. Става дума за нашия произход. Аз представям една убедителна теза, пряко обвързана с прабългарите и славяните, но в много по-изчерпан вариант отколкото този, който се преподава в училищата.[/quote]

Напълно подкрепям,аз съм бивш пилот изтребител,с коефициент на интелигентност много над максималния за България ,така че тъпи момченца ,като не сте умни ,поне слушайте умните за да научите нещо.
:!: :!: :!: :!:

Върни се в “Свободна зона”