Умните хора ще отсеят истината от фалшификацията. Тъжното тук е , че жалките нови учебничета по история са си изпълнили проклетата роля. Докарали са я дотам, че българинът не знае , а и не ще да знае кой е , откъде идва и що чини тук...
Бъдещето е в ръцете на тези, на които им пука за родината, Другите какво бъдеще имат в нашата прескъпа татковина ?
Облаците ще бъдат премахнати и истината ще възтържествува. Впрочем - тя вече възтържествува. Съмишлениците са много и произходът на славния български народ най-после беше изяснена. Д-вата - предостатъчно - с време и желание ще станат и те известни, та да бъдат просветени дори и незнаещите.
Арийският произход на българите
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Арийският произход на българите
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]
Siegfried написа:Gateca написа:Арийският произход на прабългарите е доказан отдавна. Истинският спор тук е арийци ли сме или славяни, но на този въпрос не може да бъде даден еднозначен отговор. Българите имаме арийско, славянско и т.н. да не ги изброявам всичките. Назад в темата има много точни мнения, които казват нещата точно каквито са. Ние сме смесица от многото народи преминали и живели в земята ни и няма човек, който да каже с точност какви сме.
Не сме смесица. Не намесвай траките, които нямат нищо общо при формирането на съвременния български етнос.
Аз не намесвам траките, но не бива да си мислим, че хората от тракийските племена са изчезнали и са се появили славяните. След това са се появили българите и славяните са изчезнали. След това, когато сме по властта на Византия сигурно не е имало масово смесване на населението. Кръстоностни походи и т.н. Това са много различни хора с различен пройзход и как да кажем повече сме арийци отколкото славяни или обратното. Все пак и аз мисля, че сме повече арийци, но не е достатъчен аргумента, че прабългарите са с индо-ирански произход, защото след като са дошли е имало смесване с други племене, следователно чистотата на расата е изчезнала.
„Ако се борим, можем да загубим, ако не се борим, сме загубени" - Ханс Улрих Рудел
Gateca написа:Siegfried написа:Gateca написа:Арийският произход на прабългарите е доказан отдавна. Истинският спор тук е арийци ли сме или славяни, но на този въпрос не може да бъде даден еднозначен отговор. Българите имаме арийско, славянско и т.н. да не ги изброявам всичките. Назад в темата има много точни мнения, които казват нещата точно каквито са. Ние сме смесица от многото народи преминали и живели в земята ни и няма човек, който да каже с точност какви сме.
Не сме смесица. Не намесвай траките, които нямат нищо общо при формирането на съвременния български етнос.
Аз не намесвам траките, но не бива да си мислим, че хората от тракийските племена са изчезнали и са се появили славяните. След това са се появили българите и славяните са изчезнали. След това, когато сме по властта на Византия сигурно не е имало масово смесване на населението. Кръстоностни походи и т.н. Това са много различни хора с различен пройзход и как да кажем повече сме арийци отколкото славяни или обратното. Все пак и аз мисля, че сме повече арийци, но не е достатъчен аргумента, че прабългарите са с индо-ирански произход, защото след като са дошли е имало смесване с други племене, следователно чистотата на расата е изчезнала.
Смесването е станало между прабългари и славяни. Траки тогава по едната случайност ги е НЯМАЛО. Основата е важна и не бива да се преиначава.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]
manoll написа:Зиги, целия спор за арийците е безсмислен - нито можеш да докажеш твърденията си, нито твоите противници - техните. Най-много да се докаже, че всички хора сме братя - и с албанците, и с турците, и с индианците, и с шимпанзетата даже (над 98% общи гени)
Мога да те посъветвам само едно - ако наистина смяташ че сме най-великата държава, поне не го казвай на глас - звучи прекалено тинейджърско и комплексарско, за да те вземе някой на сериозно, особено ако е чужденец. Да, имаме дълга история, големи победи, според някои европейското Възраждане започва в Боянската църква и т.н. За да кажеш че сме голямата работа обаче, трябва да знаеш какво са постигнали другите. Не сме имали литература, философия, изкуства, търговия и наука каквито е имало в други страни. Знаеш ли кога е основан университета в Прага? Чувал ли си за Коперник? Тома от Аквино? Моцарт? Катедралите и други архитектурни шедьоври? Знаеш ли кога е построена Света София в Истанбул? - Когато сме живеели в землянки.Религиозните, разбирай обществените революции и реформи? Географските открития? На практика винаги сме имали излаз на море, и никога преди 20-ти век не сме имали корабоплаване, търговия, навигация и т.н. Ние сме си били едни особени балкански субекти, дето е по-добре да не се разправяш с тях. Априлското въстание - знаеш ли защо народа се вдигнал? Чети Иван Хаджийски - вдигнал се е, недоволен, че султанът не може да защити селата от черкезките нападения. Имаме Ботев - творец, какъвто никой друг няма - е, убит е своите, след спор на тема "ами сега", след като от Козлодуй до Враца всички българи ги гонят като "айдуци". За комунизма какво да кажем? Унгарците възстават през 56-та, чехите през 68-а, поляците създават Солидарност през 1980-а, а обществото им създава папа Йоан-Павел... Ние сме траем, за по-сигурно, иначе сме най-великите. Къде сме ние - ние сме там - в Чехия, с войски да потушат възстанието, по заповед от Москва. На същата тази заповед румънците даже само се изсмиват, Чаушеско им казва да си гледат работата...
опознай света, Зиги, учи езици, чети и пътувай. няма нищо лошо в това да се кефиш на нашата история, но е хубаво да познаваш и уважаваш другите - само така другите ще уважават теб
АЗ аргументи имам , опонентите ми нямат , а и както потвърдиха някои - аз съм абсолютно прав. Аз говоря само истината и се гордея с този факт. Езиците, пътуването и другите простотии са нищо в сравнение с величието и осанката на нашата история.
Странно ми е защо не ми отговори... нито те обидих, дори се съгласих с теорията ти... зададох ти само 2-3 въпроса.
Noir написа:Странно ми е защо не ми отговори... нито те обидих, дори се съгласих с теорията ти... зададох ти само 2-3 въпроса.
Отговарям само на въпроси , свързани с темата.
Твоите не отговарят на изискванията.
каква по-арийска картинка от това,да видишкак един ариец с анцунг"Адидас"(черен и на бели кантове задължително)изкарал кухите ланци отвън демонстративно за да се виждат,се качил на масата,щрака с пръсти и разхвърля салфетки около себе си,търсейки погледите на някоя арийка с прическа като каската на Дарт Вейдър ръсейки пърхут на дансинга и впечатлена от горе описания ариец с тоалетната хартия .И цялата тази картина,на фона на химна на цялата арийска общност наброяваща над три милиарда "Палатка"на Илиян
след всичко написано дотук стигам до извода:НЯМА ПО-ГОЛЕМИ АРИЙЦИ ОТ НАС

Последна промяна от CTAHKO на 23 яну 2011 01:21, променено общо 2 пъти.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
Факта, че отделяш време да класифицираш някой като неистински българин, но не и да обосновеш реално твърдението ти не говори добре за теб... Изхвърли се срещу мен с някакво изказване за нещата, които ги знаят всички любознателни хора, а после увисна на въпроса какво точно от мнението ми визираш... останалото за "най-великата държава" ти го каза Манол.
Siegfried написа:Смесването е станало между прабългари и славяни. Траки тогава по едната случайност ги е НЯМАЛО. Основата е важна и не бива да се преиначава.
Добре смесването е станало между българи и славяни, но как ще докажем, че славяните са напълно претопени. Излиза, че сме 50/50 българи и славяни, затова арийската чистота се губи. След това още колко племена са се заселили и омесването е продължило. Колко много цигани и турци живеят в България ? Те също ли са арийци ?
„Ако се борим, можем да загубим, ако не се борим, сме загубени" - Ханс Улрих Рудел
Noir написа:Факта, че отделяш време да класифицираш някой като неистински българин, но не и да обосновеш реално твърдението ти не говори добре за теб... Изхвърли се срещу мен с някакво изказване за нещата, които ги знаят всички любознателни хора, а после увисна на въпроса какво точно от мнението ми визираш... останалото за "най-великата държава" ти го каза Манол.
Както казах - народ , който не си знае миналото, не заслужава бъдеще. Достатъчно ясен бях.
Сега вместо да ми се задават не особено съобразителни въпроси - нека да се пише по темата. Щом откланяте темата на разговора , очевидно сте съгласни с основното твърдение. Всичко друго е разводняване и излишно хабене на пространството.
Очаквам и утре още повече българи да се събудят и да различат най-накрая истината от фалша.