Ужас!Новата зала в София прилича на кашон за телевизор

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Re: Ужас!Новата зала в София прилича на кашон за телевизор

Мнениеот Love_ » 11 дек 2010 19:00

Първо красотата е относително понятие. Второ тук виждам има архитекти, за по-малко пари щяло да стане, все някой недоволен. Аз пък за пръв път от много години виждам нещо в България да се дигне от 0 за спорта. Стига опявахте. Както казах за някой красиво е едно за други друго, по важно е залата да е направена качествено !
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

Потребителски аватар
levski_4_life
Контакти:

Мнениеот levski_4_life » 11 дек 2010 19:03

Parmalat написа:levski_4_life не прави никакви интриги,но вижте добре рендърите които той е дал.Първо цветовете са различни,плоскостите не са прозрачни.Например ако беше цвета както е на рендъра залата щеше да е много по свежа да и представително това кафяво ми прилича на мол и е някак подтискащ цвят.

Точно затова сградата е ПОЧТИ завършена, а не НАПЪЛНО завършена.. като сложат стъкла и пребоядисат, и като гледате рендърите, няма да има НИКАКВА разлика.. макар че хейтърите сигурно ще писнат, че някоя бяла линия за место на паркинг е по-къса от колкото е била на проекта..

Потребителски аватар
dark_smoke
Контакти:

Мнениеот dark_smoke » 11 дек 2010 19:06

За мен е много по-важно да има такава зала и да знам,че съвсем скоро ще е готова,отколкото да се захващам и да се занимавам дали ъглите й са от плексиглас или не... До кога ще плюем всичко и всички,дори и да се прави за нас?!?!?
Национален фронт "Велика България"

Потребителски аватар
rsk
Контакти:

Мнениеот rsk » 11 дек 2010 19:16

И от тая зала ако сте недоволни, просто си теглете куршума.
Нашият патрон е Васил Левски, вашият е Христо Кърпачев

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Мнениеот MoNteSo » 11 дек 2010 19:18

Нямах време да прочете другите коментари, така че някой може да ме е изпреварил, но фирмата, която строи залата се съгласи да намали необходимата за построяване сума с огромен процент и в момента я прави без абсолютно никаква печалба, т.е. само колкото да се покрият разходите, а за тях остава единствено рекламата, че са изградили съоръжението. Съвсем възможно е хората да са спестили от нещо, за да не минат на минус!

BultraStyle
Контакти:

Мнениеот BultraStyle » 11 дек 2010 19:28

Каквато е ,такава :) Аз лично съм много доволен ,че най-сетне имаме една модерна и нова зала . Някой може ли да сподели какъв е капацитета на съоръжението ?

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 11 дек 2010 19:34

MORSKI написа:И на мен тази зала хич не ми харесва да не говоря, че едва ли ще се пълни! :arrow: Но както и да е...
Можеше далеч за по-малко пари да се направи нещо по-качествено!

Най-сетне един модерно мислещ човек. ;) Пожелавам залата да се пълни и да носи много радост на България,но наситина за тези пари които вложиха можеше да се направи по-качествено.За какво иде реч?Ами Ще ви покажа няколко зали от Хърватия,Унгария, и Словения,а вие си направете заключение сами.

[center]Арена Загреб(Хърватия) 24 000 концерти,15 024(хандбал,хокей),16 500(баскетбол)[/center]
[center]Изображение[/center]
[center]Арена Будапещ(Унгария) капацитет 12 500 концерт 15 000[/center]
[center]Арена Любляна(Словения) 13 000 (баскетбол,хандбал),14 480(концерти)[/center]
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

nko
Контакти:

Мнениеот nko » 11 дек 2010 19:48

Да започнем подред на номерата....поне съм малко по-запознат с целия хаос около залата...
1. Залата в груби цифри и не точни, но при идейния проект беше примерно за 20 000 души, после при първата копка се спомена, че е намален обема на 15 000, а в момента цифрата е около 10 000. Това е по-груби спомени, но съотношението на намалението на местата е горе-долу това.
2. Ако някой ми каже и докаже, че "Главболгарстрой" строи без печалба/изгода това... Фактите са следните - жената на брата на главния архитект на София - Диков е един от главните акционери в тази фирма. В Загреб залата излиза около 40млн. евро и е с капацитет около 12-15хил., а нашата струва около 90-100млн. евро и е с около 10хил. места... Отгоре на всичко, за да спечелиш конкурс тук или по-света за строителство на подобен обект изискванията са да си направил вече подобен някъде и то успешно... Ето защо и строителството на нов национален стадион отива при тях...
3. Като архитектура на рендерите всичко е прекрасно, а в действителност като се почне от цветовете всичко е НАСРАНО. Архитект на залата е шеф-катедра във ВИАС, човек който е меко казано дървен философ, но като проектант да заложиш толкова много стоманобетон вместо стомана трябва да си....и аз не знам - човек от преди `89, който е обучен по съветски тип.
Единственото красиво и уникално нещо е покривната ферма - и какво я правят - вместо със стъкло/плексиглас, нашите слагат скапан еталбонд, ако не и по-зле...
4. Не коментирам и не искам, защото още не съм успял да вляза вътре като готова зала, но вече поставям под съмнение и уж добрите и акустични и спортни качества на залата...

Наистина всичко е осрано, просто ще си имаме зала, но от която по-скоро ще ни хваща срам, вместо да се гордеем.... Помните ли историята с Терминал 2 на летище София?! - очаквайте нов епизод в по-големи трагикомични изпълнения.... и не забравяйте от чии подпис е зависело това залата от рендерите да заприлича на това - на един прост комунистически архитект влюбен в "брилянтното панелно строителство в България".

П.С.: колегата горе и показал и залата в Загреб с цена 2,5 пъти по-малка....

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 11 дек 2010 19:51

8-)

Другари, дайте да се разберем. Живеем във време, когато начело на държавата е личният бодигард на другаря Тодор Живков ! :lol: :lol: :lol:
Какъв дизайн тогава искате да имат новопостроените сгради, освен социалистически ?? :lol:
Новата зала си е направо усмивка от старите ленти на соц. времената и определено няма нищо общо с обещаното, поне като външен вид ! :shock:
Като гледам в Катар какви стадиони се канят да строят за световното и ги сравнявам с тази постройка, направо ми става тъжно за нас ... :lol:

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
rsk
Контакти:

Мнениеот rsk » 11 дек 2010 19:52

MORSKI написа:И на мен тази зала хич не ми харесва да не говоря, че едва ли ще се пълни! :arrow: Но както и да е...
Можеше далеч за по-малко пари да се направи нещо по-качествено!

Не ти харесва, щото не е във Варна, за това не ти харесва :!:
Нашият патрон е Васил Левски, вашият е Христо Кърпачев

Върни се в “Свободна зона”