В2 по Английски

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
george_speed75
Контакти:

Re: В2 по Английски

Мнениеот george_speed75 » 07 дек 2010 21:06

Yanev написа:
george_speed75 написа:
arsenala написа:отиди на уроци за б2 ;)

Не е проблема в уроците.Проблема е че никога не съм правил Б2 изпит (пробен) и не знам как е.

За какво ти е,бе,Гошо ? :lol:

Френският не струва.Ориентирам се към английски! :mrgreen:
Mюлдер тромав ми звучи като Иво бърз :lol:

Потребителски аватар
Yanev
Контакти:

Мнениеот Yanev » 07 дек 2010 21:09

george_speed75 написа:

[/quote]

Право имаш!
Това е чувството,което в нас гори ..
Изображение

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 07 дек 2010 21:12

Това, което аз съм държал беше Listening, Speaking, Writing. Лично на мене слушането ми е елементарно(вече си зависи какъв ти е слуха), писането не е нещо особено също. Ако си изял един учебник на средно ниво с упражнения няма какво да те затрудни. Задължително трябва да си правил упражнения, защото много обичат да слагат изключения. На мене най-трудно ми беше говоренето, падна ми се доста лесна темичка за говорене, но си има езикова бариера(поне при мен). Мога ти кажа после как е преудолях, взимаш любия си филм теглиш субтитрите на английски и почваш да учиш репликите на изуст, после пускаш филма и почваш да говориш когато са репликите и сравняваш. Така се тренира много добре и интонация. Същото става и с големи текстове от учебниците, каквото и да ми обеснявате това е единствения начин да се тренира ДОБРЕ говорене, като не си в англоговоряща страна.
Последна промяна от Love_ на 07 дек 2010 21:14, променено общо 1 път.
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

zaqwsxd
Контакти:

Мнениеот zaqwsxd » 07 дек 2010 21:13

Yanev написа:
george_speed75 написа:

Право имаш![/quote]
Vous êtes un perseon très stupide.Le français est la langue de l'amour!Naa, je plaisante.

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 07 дек 2010 21:18

It's a piece of cake! ;) 8-)
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

TopCat
Контакти:

Мнениеот TopCat » 07 дек 2010 22:33

Аз съм C2 английски и мога да ти кажа каквото казвах на мои студенти - хвани се запиши как четеш книга на глас! След това го пусни 3 пъти, пусни си нещо от ББС и направи паралел! Българите имаме дарбата да докарваме до произношение абсолютно всеки език, но сме мързеливи и не си правим труда да го постигаме!

Потребителски аватар
Талия
Контакти:

Мнениеот Талия » 07 дек 2010 22:49

Аз имам Б2 по френски език. Самият изпит не е толкова труден, около 2 часа и 30 мин, 3 части-слушане(което е много гадно), четене с разбиране и есе... след това имаш и устен изпит, като трябва да говориш 20 мин по някаква тема. :)
On me dit que le destin se moque bien de nous...
Qu'il ne nous donne rien et qu'il nous promet tout

Imaginapolis
Контакти:

Мнениеот Imaginapolis » 08 дек 2010 00:12

george_speed75 написа:
arsenala написа:отиди на уроци за б2 ;)

Не е проблема в уроците.Проблема е че никога не съм правил Б2 изпит (пробен) и не знам как е.

Кликни на втория линк тука:http://www.cambridgeexams-avo.com/candidates.php?cat=16 и си прави пробен изпит безплатничко :mrgreen:
FCE отговаря на B2.

broadbander
Контакти:

Мнениеот broadbander » 08 дек 2010 02:18

B2 всъщност се води FCE
Май месец го изкарах и не беше трудно, но бях ходил на курсове. Държи се устен и писмен изпит. Устния се прави в Британското консулство в София на Кракра 13, където влизаш с твой партньор и изпитът протича в 4 части:
1.Представяне - разказваш им кой си, откъде си, с какво се занимаваш, какво обичаш да правиш в свободното време и прочее. Тази част е около 2-3 минути.
2.Показват ти 2 снимки и ти трябва да обясниш какво виждаш на снимките (примерно - хора, чакащи на летището и другата - хора, чакащи пред някой диско клуб), да ги сравниш и да кажеш как се чувстват хората, показани на снимките. Всичко това в рамките на 1 минута.
3. Най-пипкавата част - дават на теб и партньорът ти 5 или 7 различни картинки, които двамата трябва да обсъдите - какво виждате на тях и да постигнете някакво съгласие по въпрос, свързан със снимките. Тук се гледа как работите в екип - дали се изслушвате взаимно, дали си задавате въпроси от типа "Ти как мислиш?", и др. Дават ви 3 минути за тази задача. Моят партньор беше един от колегите ми в курса, а там бяхме тренирали помежду си, което е много важно за този изпит.
4.Това е последната част и в нея ще ти зададат въпрос по някаква общоизвестна тема от сорта на "Какво мислиш за опазването на околната среда" или нещо подобно.

Писменият изпит трае около 4 часа и също в 4 части: Четене, Писане, Граматика и Слушане, за които си трябва учене и упражнения. Това е накратко.
До тази година резултатите от писменият изпит се проверяваха от англичани, а и устният изпит се държеше пред квестори - англичани, но от догодина ще са българи, така че ще няма страшно 8-)

Imaginapolis
Контакти:

Мнениеот Imaginapolis » 08 дек 2010 04:38

broadbander написа:До тази година резултатите от писменият изпит се проверяваха от англичани, а и устният изпит се държеше пред квестори - англичани, но от догодина ще са българи, така че ще няма страшно 8-)

Е нема такова животно. Писмения изпит и досега и занапред си се проверява в UK. Ако е на хартия, тръгва с DHL, а ако е на компютър се ъплоудва веднага. Що се отнася до устните изпитващи - и сега са си англичани И българи, зависи кой ти се падне. Такъв е случая и в Британски Съвет и в АВО-Бел.

Върни се в “Свободна зона”