На цената на едно Боро

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Unscrewed
Контакти:

Re: На цената на едно Боро

Мнениеот Unscrewed » 18 сеп 2010 17:09

и какво толкова аз познавам дето от 10 годишни си земат алкохол и цигари big deal :!:

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 18 сеп 2010 17:11

Unscrewed написа:и какво толкова аз познавам дето от 10 годишни си земат алкохол и цигари big deal :!:

ако имаш дете и то си купи цигари на 10, ще имаш свой отговор на въпроса 'какво толкова'.
не че ти го пожелавам де.
Авторът на темата: Ще спре ли..

Потребителски аватар
fabregas_949
Контакти:

Мнениеот fabregas_949 » 18 сеп 2010 17:11

Познавам много хора като момичето, което е дадено за пример. Алкохолът и цигарите вече са като Кока Кола и близалки за огромна част от моите връстници (горе-долу колкото нея съм). Случая с продажбата, според мен не е за оборота. Нима като нямаше криза, не се продаваха по този начин цигари? Поне от това което виждам, всеки се опитва да се държи над своето положение, а именно като възрастен, какъвто не е. Мога да дам пример със познат, който преди няколко дена се беше напил и се събудил вечерта в някакво училище незнаейки какво е правил. Вчера се срещаме и ми казва, че мисли че го боли черният дроб. Той е колкото мен на възраст. Вижда се, че организма му не издържа вече, разбирам на купон да пийнеш няколко чашки, но да става навик в нормален ден... А преди не беше такъв, купонджия да, но пияница - не. Очаквам скоро и да пропуши като комин. За въпросите -
1. Ако е на аванта или гратис, няма да се откаже човек. Пък и чувството за неприемливост отминава със времето. Аз лично бих се отказал, защото не искам да се превръщам в някой, който не съм.
2. Не бих земинил белите си дробове или билет за кино, където да отида с приятелите си. ;)
[center][wrapimg=]http://img708.imageshack.us/img708/6629/55829510150908834689008.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 18 сеп 2010 17:16

Фабрегас, страхотен отговор и коментар!
имаш усещане за зрялост още докато си млад, което ще те предпази от изхабяване.

мерси и за двата отговора, първият който даде такива !!!

veseo
Контакти:

Мнениеот veseo » 18 сеп 2010 17:26

TheClub написа:Аз пък реагирам в други моменти по-подобен начин. Мен лично много ме дразнят боклуците на улицата или на тротоара. Всеки път вдигам по нещо от земята и го занасям в кофата за боклук. Не мога да събера нещо, но всеки път вдигам по-нещо. Хиляди пъти съм си мислел, какво ще стане ако всеки прави същото като мен... Чиста България... Ако всеки правеше, каквото и ти си направил в този случай нямаше да се продават алкохол и цигари на непълнолетни...

Ти си прав за боклуците, но пича отворил темата - кво се занимаваш заради една 15 годишна мастия? Нейно решение - като е достатъчно тъпа да взима грешното такова, това е проблем на родителите й, не твой.
Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 18 сеп 2010 17:27

абе тия двата въпроса на автора на темата - в синьо, са много шибани, кой ги е мислил !?
опс, аз съм това

добре,
1. Бих отказал да получа нещо важно за мен по начин, който поставя под въпрос санитарните нива за почтеност.
Бих отказал да се възползвам от човек, чието моментно състояние не му позволява да разсъждава разумно.

2. Не бих заменил за пакет Марлборо един пакет дъвки, когато ги ползвам преди целувка ;)

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 18 сеп 2010 17:29

veseo написа:Ти си прав за боклуците, но пича отворил темата - кво се занимаваш заради една 15 годишна мастия? Нейно решение - като е достатъчно тъпа да взима грешното такова, това е проблем на родителите й, не твой.

Виж колега, чуждата вина не е наша невинност.
ама пази Боже да се представим за големи моралисти и ние.

казуса подготви почвата за въпросите, нищо повече

Потребителски аватар
Belov_sa6a
Контакти:

Мнениеот Belov_sa6a » 18 сеп 2010 17:32

абе пич , в заблуда ли си живял до сега ? над 50% от децата почват да пушат на 14,15 годишна възраст , както и да пият . Това е жалката действителност в България . Не дай си Боже ако родителите ги пуснат и на лагер по морето , опитват и от наркотиците . Това важи поне за 50% от децата... :(
САМО ЦСКА И ЛИВЪРПУЛ !

veseo
Контакти:

Мнениеот veseo » 18 сеп 2010 17:34

Безмислено е да си губиш времето за тийнейджърките, които и без тва смятат че трябва и получават всичко на тепсия, на тая си възраст... Едно е да помогнеш на човек в нужда, друго е да опитваш да помогнеш на някой, който сам не иска да си помогне. Но както решиш, ако искаш почни да обикаляш макдоналдс и да пречиш на тийнейджърите да си купуват чийзбургери - и те са не по-малко вредни.

Предпочитам да се разрешат цигари и алкохол под 18 години, но да се сложат едни СОЛЕНИ глоби от типа на 50лв за хвърлен боклук (и тогава наистина да имате будното съзнание да съобщавате за такива нарушители). Много по-важно ще е за страната, отколкото 1 свобода по-малко или повече за курвентийките и фешън типчетата.
Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 18 сеп 2010 17:35

Belov_sa6a написа:абе пич , в заблуда ли си живял до сега ? над 50% от децата почват да пушат на 14,15 годишна възраст , както и да пият . Това е жалката действителност в България . Не дай си Боже ако родителите ги пуснат и на лагер по морето , опитват и от наркотиците . Това важи поне за 50% от децата... :(

[offtopic]в заблуда, ама за кога да се променям.
Още дават Ну погоди по телевизОРА нали :?[/offtopic]

проблемът в случая не касае децата, поне не пряко

Върни се в “Свободна зона”