минималната заплата в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Re: минималната заплата в България

Мнениеот TPAKTOP » 08 сеп 2010 16:20

batmanlevski написа:
PFC Litex написа:
batmanlevski написа:срамните 240 левчета които са определени като минимално заплащане дори не са 240 след като и на тях се сложи данък.сега някой се сети ,че най-сетне би трябвало да бъдат увеличени.искат да ги правят 270.

Минималната заплата не се облага са данъци, но съдейки от целият ти пост ми ясно колко си запознат с тази сложна материя.

Увеличение никога не се измерва в левове, а в проценти. Тези 30 лева са 11% увеличение, което е доста стряскащ такъв.

то май ти не си запознат,толкова ли си изостанал,че не знаеш я малко си отвори очите и тогава се изказвай.от две години насам има данък 10% върху минималната заплата.ти да не живееш в анадола ,че така си изостанал

И аз съм сигурен че се облага с данък ;)
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 08 сеп 2010 16:31

От това, което видях аз за 5 години в университета-много малко хора могат да се справят едновременно с работа и учене. Едното винаги накуцва и в повечето случаи това не е бачкането. Разбира се, зависи от много работи-какво учиш, какво работиш, къде учиш, от къде си всъщност и т.н. Ако учиш физическо, педагогика или пеене-и по цял ден да бачкаш, пак ще завършиш. Но с моята специалност просто няма как. Та аз имам колеги, които влачат изпити от преди 2 години, само защото отидоха на бригада след трети курс. Без здраво учене не става, ако искаш да просперираш. Мене майка ми ме е издържала 5 години (тя си знае как)- и то всички разходи, квартири, сметки, храна, всичко. Дет се вика, инвестирала е в мене :)
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Мнениеот TPAKTOP » 08 сеп 2010 16:37

rhaegar написа:От това, което видях аз за 5 години в университета-много малко хора могат да се справят едновременно с работа и учене. Едното винаги накуцва и в повечето случаи това не е бачкането. Разбира се, зависи от много работи-какво учиш, какво работиш, къде учиш, от къде си всъщност и т.н. Ако учиш физическо, педагогика или пеене-и по цял ден да бачкаш, пак ще завършиш. Но с моята специалност просто няма как. Та аз имам колеги, които влачат изпити от преди 2 години, само защото отидоха на бригада след трети курс. Без здраво учене не става, ако искаш да просперираш. Мене майка ми ме е издържала 5 години (тя си знае как)- и то всички разходи, квартири, сметки, храна, всичко. Дет се вика, инвестирала е в мене :)

Е точно това ми беше думата! Или учиш или работиш. Както казваше един мой преподавател: "Като ви гладам как ви се учи, вие ще сте следващите взривили атомна електроцентрала" :)
ПС тогава учих Химия
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

Потребителски аватар
mrw8
Контакти:

Мнениеот mrw8 » 08 сеп 2010 16:38

Наистина е доста трудно да учиш и да работиш едновременно.И двете не ти се получават както трябва.Но на мен лично работата ми се отрази добре,докато не работех все ме помръзваше,а като започнах работа всяка свободна минута отделях за Унито и станах доста по-отговорен,и дигнах успеха си с 20 до 30 стотни.
България !!!!

Потребителски аватар
Sofiaatowern
Контакти:

Мнениеот Sofiaatowern » 08 сеп 2010 17:43

Човече, я се замисли само във Враца за 70 м2 колко наем плащаш бре,щото аз плащам 250 евра! Работата ми е на 15 км. от вкъщи,15 обратно- 5-6 лв. на ден за бензин! Смяташ ли? Дете, ЖЕНА! Ти си ядеш целогодишно на баба от зимнината, а аз в столицата всеки ден се чудя какво да сложа на масата за да изкараме цял месец!!! А за парно,ток и другите режиини предполагам,че не можеш на и на 20% от мойте разходи да стъпиш!!!Айде замислете се малко!!!

Наемът няма смисъл да го споменаваш, защото е напълно нормално за София да е толкова скъпо - все пак всеки вече там се преселва, кой на наем, кой на зелено или вече на построени. И извинявай, ама аз не ям зимнина, дори я мразя и консумирам всичко купешко - не знам защо софиянците като се сетите за провинционалист го асоциирате с беден, прост и тъп.

Е, не всички са такива, и ако си достатъчно предприемчив дори в най-малкото градче ще се наложиш! От нулата съм почнал в този малък град с малките възможности, успял съм, имам си фирма, имам всичко, което съм пожелал и не мога въобще да се оплача от настоящето въпреки всички тези трудности, които ще срещнеш в провинцията, като безработица, бюрокрация, корупция и главно невъзможността да се реализираш и пр., а вие в столицата буквално всичко ви е поднесено на тепсия и от вас единствено изисква само да завършите един шибан университет, ама нещата няма да се получат само да въртиш гьобеци в "Син Сити" и в главата ти да е единствено как ще се накъркаш след работния ден. Та то вие се оплаквате на толкова много възможности за работа и това заплащане, само мога да си представя, ако дойдете в другите градове какво ще стане с повечето където все недоволстват.

И тока и парното не са адекватни примери и пак си воден от стереотипи - плащам ток колкото вие плащате там, каква е разликата - никаква, парното няма нужда да го обсъждаме, защото цената на газта е една и съща, но за твоя информация ще ти кажа, че отоплявам двуетажна къща, за сметките сам можеш да се сетиш. И цената на тока в северозападна България е най-висока, така че не само ти олекваш с няколко стотачки.
-
Между другото днешните деца са голями келеши, тези в университетите са на същия принцип, където описах по-нагоре, то убийствата в Студентски град са достатъчно показателни.

Имам познати, които учат в София, и то за доктори и са ми разказвали какви преписвации се въртят там, бедна ви е фантазията - но мога да ви кажа, че познавам хора, които не са пипнали учебник през цялата година и мама и тати само плащат лекцииките, а келешът винаги има шестици на изпитетите - я с няколко стотачки на ректора, я с преписване и добре познатата ни система с телефоните. Въобще от тези университети освен келеши и некадърници друго не излиза. Оттам може и да се сетите за качеството на образованието и състоянието на цялото ни образование, и то олицетворява държавата - едно ГОЛЯМО нищо.

Потребителски аватар
Botevist_1912
Контакти:

Мнениеот Botevist_1912 » 08 сеп 2010 17:46

batmanlevski написа:минималната заплата в България наистина е минимална,но не само у нас,а и в цяла Европа.срамните 240 левчета които са определени като минимално заплащане дори не са 240 след като и на тях се сложи данък.сега някой се сети ,че най-сетне би трябвало да бъдат увеличени.искат да ги правят 270.но след облагането с данък,се сещате ,че ще станат около 240.ха живей с тези пари,ха издържай семейство,ха за доктор,ха за незнам си какво.голяма част от хората у нас работят именно за тази заплата,а от правителството на бай Бойко се паянтят и тези 270 лева им се виждат като 2 700.срамота.каква според вас трябва да е минималната заплата.моето предложение не космическо,но е по-реално а то е 350 лева ,чисти без данък.

240 лв на месец е абсурдно. И се увеличава всичко с всеки изминал ден, а заплатите не се увеличават. С честен труд човек богат не може да стане. Особено в България. Ако се скъсваш от бачкане ще живееш горе долу добре, но никога не може да забогатееш. А да не говорим, че обикновеният човек не може да спести пари за къща на децата си. С 400 лв на месец, някъде колкото е средната заплата в България, възможно ли е да спестиш пари за апартамент ? Трябва да теглиш кредит, а кредита има лихви. Ще живееш цял живот в стрес дали ще успееш да си платиш кредита и ако не успееш може и в затвора да влезнеш. И лошото е, че народа си мълчи, а не се бунтува. Както се пее в интернационала : Крадецът плячката не връща... и т.н.
Никога капиталиста няма да ти увеличи заплатата, защото ще му намалиш печалбата. Тоест даже да дойдат германци в България да инвестират, те няма да плащат на работниците немски заплати, а ще ти плащат по българският стандарт, и ще прибират много по-голяма печалба.
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.

Върни се в “Свободна зона”