Човече, я се замисли само във Враца за 70 м2 колко наем плащаш бре,щото аз плащам 250 евра! Работата ми е на 15 км. от вкъщи,15 обратно- 5-6 лв. на ден за бензин! Смяташ ли? Дете, ЖЕНА! Ти си ядеш целогодишно на баба от зимнината, а аз в столицата всеки ден се чудя какво да сложа на масата за да изкараме цял месец!!! А за парно,ток и другите режиини предполагам,че не можеш на и на 20% от мойте разходи да стъпиш!!!Айде замислете се малко!!!
Наемът няма смисъл да го споменаваш, защото е напълно нормално за София да е толкова скъпо - все пак всеки вече там се преселва, кой на наем, кой на зелено или вече на построени. И извинявай, ама аз не ям зимнина, дори я мразя и консумирам всичко купешко - не знам защо софиянците като се сетите за провинционалист го асоциирате с беден, прост и тъп.
Е, не всички са такива, и ако си достатъчно предприемчив дори в най-малкото градче ще се наложиш! От нулата съм почнал в този малък град с малките възможности, успял съм, имам си фирма, имам всичко, което съм пожелал и не мога въобще да се оплача от настоящето въпреки всички тези трудности, които ще срещнеш в провинцията, като безработица, бюрокрация, корупция и главно невъзможността да се реализираш и пр., а вие в столицата буквално всичко ви е поднесено на тепсия и от вас единствено изисква само да завършите един шибан университет, ама нещата няма да се получат само да въртиш гьобеци в "Син Сити" и в главата ти да е единствено как ще се накъркаш след работния ден. Та то вие се оплаквате на толкова много възможности за работа и това заплащане, само мога да си представя, ако дойдете в другите градове какво ще стане с повечето където все недоволстват.
И тока и парното не са адекватни примери и пак си воден от стереотипи - плащам ток колкото вие плащате там, каква е разликата - никаква, парното няма нужда да го обсъждаме, защото цената на газта е една и съща, но за твоя информация ще ти кажа, че отоплявам двуетажна къща, за сметките сам можеш да се сетиш. И цената на тока в северозападна България е най-висока, така че не само ти олекваш с няколко стотачки.
-
Между другото днешните деца са голями келеши, тези в университетите са на същия принцип, където описах по-нагоре, то убийствата в Студентски град са достатъчно показателни.
Имам познати, които учат в София, и то за доктори и са ми разказвали какви преписвации се въртят там, бедна ви е фантазията - но мога да ви кажа, че познавам хора, които не са пипнали учебник през цялата година и мама и тати само плащат лекцииките, а келешът винаги има шестици на изпитетите - я с няколко стотачки на ректора, я с преписване и добре познатата ни система с телефоните. Въобще от тези университети освен келеши и некадърници друго не излиза. Оттам може и да се сетите за качеството на образованието и състоянието на цялото ни образование, и то олицетворява държавата - едно ГОЛЯМО нищо.