Вежди Рашидов-Гробаря на БГ културата

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
МЕЦИ

Re: Вежди Рашидов-Гробаря на БГ културата

Мнениеот МЕЦИ » 20 юли 2010 01:18

tprodanov написа:Да де, Меци, ама като си бия шута в някоя подредена страна, аз не съм допринесъл нищо за подреденоста там. Хората са строили нещо 150 години и аз отивам да го ползвам. Моите деца вече ще имат някакъв принос, но не и аз. Това лично мен, би ме мъчило в чужда страна.

Притеснявай се повече,че тук не ти дават възможност нито за принос нито за ...внос :)
РОДЕНИТЕ ДА ПЪЛЗЯТ НЕ МОГАТ ДА ЛЕТЯТ

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 20 юли 2010 01:19

hellyeah написа:Стой си при Бойко вървелата,когато ти се наложи да преведеш 3 лева на приятел,дай 2 лева комисионна на Цветелинбанк ,пусни си новините по която и да е от Бойковите телевизии,включи си уредбата ,чуй мегахита -Нашата милиция ни пази и живей щастливо до дълбоки старини.

Въпрос на личен избор. Нито едно от изброените неща не ми харесва, но отиването на майкината си не е решение. В смисъл, ако си кажеш - **** съм ви майката на родители, приятели и цели си живот, лошо няма. Аз не мога - всичко, което съм направил е тук.

Потребителски аватар
МЕЦИ

Мнениеот МЕЦИ » 20 юли 2010 01:20

tprodanov написа:
hellyeah написа:Стой си при Бойко вървелата,когато ти се наложи да преведеш 3 лева на приятел,дай 2 лева комисионна на Цветелинбанк ,пусни си новините по която и да е от Бойковите телевизии,включи си уредбата ,чуй мегахита -Нашата милиция ни пази и живей щастливо до дълбоки старини.

Въпрос на личен избор. Нито едно от изброените неща не ми харесва, но отиването на майкината си не е решение. В смисъл, ако си кажеш - **** съм ви майката на родители, приятели и цели си живот, лошо няма. Аз не мога - всичко, което съм направил е тук.

ееееееееееехххх...бедни ми Македонски....

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 20 юли 2010 01:21

rstein написа:На т.н. "културни работници" мога да кажа следното- само шапка може да сваляте пред чалгата и поп-фолк културата и бизнеса! Ако вие не сте в състояние да оцелеете, то трябва да умрете! Жестоко е, но е правилно! И без вас ще минем в днешния информационен век!

E, не, това ме шашна. Знаеш ли хубаво е, че си честен. Говориш от името на доста хора, които го мислят същото като теб, но единственото, което можеш да чуеш да излезе от устата им са някакви нечленоразделни звуци. Ти си културен... а не ти си срещу културата. Хм, как да те нарека тогава...? :roll:
Виж сега. Принципно и аз мисля, че театъра е скъпо удоволствие. Но с оглед на труда на актьоррите... Друг е въпросът каква част от приходите за представлението влизат в джоба на актьора. Цена за кино от 4-5 лв. е нормална, ама повече... А с музиката?
50лв. за Депеш - струва си! Много ясно! 20 години ги чаках и после нямах кинти. Да вземам заем, че да ги гладувам... Една седмица трябваше да стискам зъби, не исках. Изкуството е скъп продукт. И той си има цена! Приемам го. Гадно ми е, но съм беден. Но за това не е виновен театъра. Сещаш ли се? А чалга лейката, единственото усилие, което прави е да си подбере максимално къса пола за изявата. Не и трябва да репетира. Те както пеят под душа, тъй пеят и на сцена.

Но верно, уби ме с това изказване. И още веднъж казвам "Евала!", че го сподели.
Последна промяна от metodito на 20 юли 2010 01:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
МЕЦИ

Мнениеот МЕЦИ » 20 юли 2010 01:22

tprodanov лека...нек сме живи,нек сме здрави..ама да не ни..е....т :)
Последна промяна от МЕЦИ на 20 юли 2010 01:23, променено общо 1 път.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 20 юли 2010 01:23

Ми... честно казано - опитах. Мюнхен е град, който по никакъв начин не може да се сравни с нашите ширини. Начина, по който при желание навлизаш много бързо в истинската си реализация и как местните фирми успяват да извадят всичко най-добро от теб е впечатляващ.. Честно казано, това липсва. Но пък там, повече ми липсваше родината, със всичките й драми..

Иначе - нека не ни..., лека!

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 20 юли 2010 09:41

Много думи си писал, браво Меци. Как успя да съчиниш това нещо само с една гънка, БРАВО. Такива като теб са бъдещето, а не такива като нас които само ручат от ОГРОМНИЯ бюджет. Така си е , няма спор. Ние сме лошите и само ние получаваме облаги през всичките тези години от 45' на сам. Дали съм работник или не , не си ти човекът който може да прецени. Иначе съм живял и в чужбина за няколко години и ми стана доста интересно как хората се радват когато чуят че идваме от държавата дала на света гласове като Кабаиванска, Морфова, Савова, Христов и на музиканти от световно ниво, работещи в найголемите институции в този сектор като Виенската опера, Ла Скала, Лондонски кралски оркестър и редица други по малко известни такива. Защо никой не знае коя е Андреа, Преслава и другата паплач ? Пускайте си чалгата и не се занимавайте с култура, тя е толкова близо но толкова далеч за повечето от вас. НИЕ заслужаваме тези пари, защото работим, а не пиеме кафета по цял ден и да клюкарим по офисите на знайни и незнайни агенции, общини , министерства. Пак ще повторя защото има нужда от това : Култура 2 500 : Администрация 500 000, това е резултата в момента. Дали е по лесно да отржеш от един хляб една филия, или от един залак половината , преценете сами. Иначе кусури си има и в нашия бранш, не отричам, но не ние сме проблема.

Върни се в “Свободна зона”