Разрушиха паметника на капитан Петко Войвода
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Разрушиха паметника на капитан Петко Войвода
Да, за съжаление не съм запознат с делото на капитан Петко Войвода, ако им е помогнал - извинявам се за незнанието си. Но това не променя фактите - вандалите са си вандали навсякъде(живеейки в България трябва да го знаете добре). А на държавно ниво не може да се протестира според мен, защото имайки предвид, че паметникът е в частен имот това значи, че собственикът сам е решил да го бутне - човек е господар в собствения си дом, никой не може да го ПРИНУДИ да бутне паметник от подобен сорт( не спадащ нито към мизантропската, нито към религиозната категория, освен ако в Конституцията на Гърция не пише нещо друго, в което силно се съмнявам, имайки предвид от колко време членуват в ЕС).
Re: Разрушиха паметника на капитан Петко Войвода
Corwin написа:Абе вие като сте големи патриоти я ми кажете какъв им е Петко Войвода на гърците? Не ви чувам? Какво добро им е направил? Още повече, че е частен имот - аз съм напълно съгласен с тях, вие бихте ли се съгласили във вашият двор да има паметник на гръцки църковен деец(примерно) и той да ви пречи да си разширите къщата? Не стига, че човекът е разрешил паметникът да е в имота му, а и му мрънкате. Сега не знам кой го е бутнал тоз паметник, но според мен е самият собственик, не виждам причина някой грък да му посяга.
Ти знаеш ли какъв скандал ще стане, ако някой българин разруши паметник на гръцки деец в двора си? Повярвай ми гърците няма да остаят нещата, ако се случи...
А на нас ни е през...., ако ще и на Ботев паметник да бутнат...