Модераторски права и задължения

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, delqnski47, гарфилд, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Мнения: 18230
Регистриран на: 19 фев 2009 20:36
Местоположение: Los Angeles, California, USA
Контакти:

Модераторски права и задължения

Мнениеот paceto » 05 мар 2009 22:26

Модовете да помнят че не са тука за да се правят на интересни пред потребителите а за да им помагат доколкото е възможно, и да следят за реда във форума.

- Модераторите не бива да обиждат потребителите.

- Модераторите трябва по възможност да избягват да спорят с потребителите, защото после биват обвинявани че водени от пристрастрия са заключили темата, въпреки че причината може да е съвсем друга.

- Пазете се да не ви използват в личните си спорове, като ви представят само част от нещата и вие останете с грешно впечатление за ситуацията.

- Информация от Модераторският раздел не се изнася по никакъв повод.

- Информация, достъпна само за администратори и модератори, не се предоставя на потребители (например IP адреси), дори и да ви обяснват че са измамени и трябва спешно да им дадете айпито на еди-кой си.

- Ако някой попита защо е баннат се цитира единствено причината за бана, а не кой го е предложил, дали е бил модератор и др. подобни. Винаги можете просто да предадете запитването към мода който е предложил бана, той да прецени дали ще отговори на въпросите.

- Желателно е да не пипате теми, които вече са модерирани от някой колега. Разбира се, ако в негово отсъствие някой се олива във въпросната тема можете да я заключите, колегата като се появи ще прецени какво да направи.

- Когато заключите/преместите тема – подпишете се за да се знае кой и защо.Изключения са очевАдно спам/просташки теми които нямат нужда от коментари.

Ако в дадена ситуация се чудите какво да предприемете – по добре се допитайте до колегите.
Ако имате оплаквания от някой колега пишете до администраторите, но имайте готовност да повторите в присъствието на колегата въпросните оплаквания. Разправии в екипа са абсолютно нежелателни, още повече пред потребителите.

---------------------------
Редакция на правилата от 21.01.2011

stenly написа:Тогава аз днес, еднолично, поставям ново правило за всички модератори.
Теми няма да се трият повече!
Изключения:
- сливане на теми (тук няма как да се запазят);
- теми, свързани с модератори;
- теми от ботове.

Вероятно има и още изключения, ако някой се сети, да пише.
Когато темата е вече в коша, могат да НЕ се трият псувните или обидите, поради които е премахната темата. Кошът се трие автоматично през известно време, така че самите теми изчезват и е излишно почистването им преди това!

Върни се в “Модератори”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост