Пламен Константинов

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, Madridist

Yoni
Мнения: 22
Регистриран на: 10 авг 2008 15:28
Контакти:

Re: Пламен Константинов

Мнениеот Yoni » 13 авг 2008 16:26

sims,

Това което си написал е 1000% истина! Само дето трябва да го пратиш до БФВ и до Президента Първанов. С копие до всички медии...

ПЛАМЕНЕ, С ТЕБ СМЕ!!!!

mmaryan
Мнения: 102
Регистриран на: 10 авг 2008 17:20
Контакти:

Re: Пламен Константинов

Мнениеот mmaryan » 13 авг 2008 16:50

Да обявиш 11 загубили футболисти за мъртви души е лесно това го може всеки.Но да напишеш ИСТИНАТА за това трябват ТОПКИ!!!

Yoni
Мнения: 22
Регистриран на: 10 авг 2008 15:28
Контакти:

Re: Пламен Константинов

Мнениеот Yoni » 13 авг 2008 17:49

Пак щял да дава проба Пламен. Абсолютно му разказаха играта...

samobotev
Мнения: 2247
Регистриран на: 20 май 2008 00:44
Контакти:

Re: Пламен Константинов

Мнениеот samobotev » 13 авг 2008 19:34

еми това е положението явно някои хора искат да прецакат отбора,днеска сутринта го слушах тоя Лазаров кви ги дрънкаше по БТВ,лъжеше като разпран и добре,че в студиото беше и Сашо Диков та да му зададе някои неудобни въпроси и да го улечи на няколко пъти в откровени лъжи.Ако го нямаше онзи щеше да си лъже и водещата само щеше да му лиже ..... с извинение.Това българските журналисти са ебаси подлогите (по голямата част от тях де) свалям му шапка на Сашо,който единствен поне засега казва нещата с истинските им имена.

nili
Мнения: 9
Регистриран на: 12 авг 2008 15:18
Контакти:

Re: Пламен Константинов

Мнениеот nili » 14 авг 2008 10:44

Аферата “Константинов” хвана българския спорт по бели гащи

Както е тръгнало, България ще запомни игрите на 29-ата олимпиада не с медалите, а с провалите. Някои бяха очаквани, други не толкова, трети шокираха. Аферата "Пламен Константинов" е нещо различно. Тя е следствие от поредица грешки, които можеше да бъдат избегнати.
За съжаление кофата с тестостерона вече е разлята, остават изводите. Защото историята с капитана на националния отбор по волейбол хвана българския спорт по бели гащи. Трябва да признаем, гледката не е красива.
Какво се случи
На 21 юли волейболистите дават допинг проби на подготвителния лагер в Правец. В тази на Константинов има по-високо съдържание на тестостерон. Според президента на БФВ инж. Данчо Лазаров пробата е положителна. На противоположното мнение е шефът на националната допинг комисия доц. д-р Камен Плочев. Той не може да каже друго. Ако признае, че пробата е положителна, гори като Самарското знаме. Тогава трябва да обяснява защо не е докладвал веднага в WADA, защо е подписал протокола като отрицателен и т.н.
На 23 юли нашите заминават на лагер в Корея. Там по телефона се обажда д-р Карова от лабораторията и съветва ръководството на отбора да внимава с Константинов. Ако доц. Плочев е прав, тя защо се обажда? За какво да се внимава?
Грешка №1
При такива лабораторни данни Пламен изобщо не трябва да заминава за Корея, а да стои в София до изясняване на случая или до доказване на грешката. Но ръководството на федерацията не смее да вземе правилното решение. В Корея решават да правят допълнителни изследвания на място. Опитът това да стане в лаборатория удря на камък. Защото никой - нито докторът, нито треньорът, нито шефът на федерацията не знаят, че WADA категорично забранява изследване по желание на спортиста.
И започва голямата художествена самодейност. Докторът на отбора, по специалност рентгенолог, и д-р Карова, която дава съвети по телефона, решават да вземат проба на капитана в Корея. И да я изпратят за анализ в София. Как, при какви условия и обстоятелства - един дявол знае. Но нормите на Световната антидопингова агенция (WADA) по обясними причини не са спазени. Шишето може да е било замърсено, температурните стандарти сигурно не са спазени, не е изключено някой да я е разпечатал по пътя... Анализът в София показва, че в това състояние Константинов не може да играе. Да, пробата е абсолютно невалидна, но в българския щаб я приемат за вярна. И може би имат основание по логиката вързан поп, мирно село.
Грешка №2
И след корейската проба обаче Пламен остава в отбора. Нищо не е пречело на ръководството в този момент да го изпрати елегантно в София. Обявяват че капитанът е с бъбречна криза (примерно), качват го на първия самолет за София, а после, ако всичко е наред, той се връща при отбора.
Грешка №3
Това обаче не става. И тимът тръгва от Корея за Китай. В Пекин д-р Карова още веднъж предупреждава, че с Константинов не бива да се рискува. Макар и с пет дни закъснение, този път инж. Данчо Лазаров е категоричен - Пламен няма да играе, докато не представи официален документ, че е чист, т.е. че тестостеронът му е в норма. Притеснен и объркан, Константинов решава да се изследва в лабораторията на МОК в Пекин. Екзотична идея. Още по-необичайното е, че никой не го спира. Пламен се свързва с шефа на медицинската комисия на ФИВБ, който го води в лабораторията. По нареждане на шефа на медицинската комисия на МОК обаче там отказват да изследват българския волейболист. По правилник никой не може да даде проба по собствено желание. Проба няма, но шум има. Предпоставки за филма "Ела, вълчо, изяж ме" също са създадени.
Грешка №4
На 10 август България излиза в първия си мач на олимпийските игри срещу Китай. Пламен изобщо не е в залата, а официално тиражираната причина е "лекарска забрана". Докато съотборниците му играят, Пламен си купува самолетен билет за България без съдействие от българската мисия в Пекин.
И тръгва. Всички в отбора знаят какво става и защо става. Но мълчат. Това създава мистерия извън тима. И купища спекулации. Напрежението в Пекин и в София нараства с бясна скорост. В продължение на 24 часа председателят на БОК Стефка Костадинова не знае истината по случая. WADA не е уведомена официално. Ако в този момент допинг ченгетата бяха потърсили Константинов, щяха да установят, че го няма, и да го накажат за 2 г. като беглец. Дори при абсолютно отрицателни стойности на тестостерона.
Грешка №5
Мълчанието на агнетата е нищо в сравнение с мълчанието на волейболните хора в първите дни след избухването на скандала. Когато те все пак започнаха да говорят, се разбраха няколко неща:
А. Никой в делегацията не знае какъв е регламентът при заловен с допинг играч от колективен спорт. Първоначалното предположение, че ако изгори състезателят, гори целият отбор, се оказа невярно. Служебна загуба се присъжда при двама и повече хванати (Параграф 11 от Кодекса на WADA, който се вади за 30 сек от интернeт).
В. Никой не разбира, че олимпийското село не е общежитие в Студенския град. То може да бъде напускано при строго определени правила и условия.
С. Когато има криза, трябва да говори един човек. В противен случай шефът казва едно, докторът го опровергава и всички олекват.
Така вместо да приключи тихомълком за два-три дни, историята с Пламен Константинов се превърна в истерия и се проточи като сага. Жалко е, още повече че може и да не става въпрос за допинг. Открит е един хормон, който се влияе от много неща, дори от интензивността на половия живот. Подобен физиологичен проблем имат италианският волейболист Симоне Розалба, футболистът на Левски Георги Иванов - Гонзо и много други спортисти. Просто се искаше малко повече здрав разум.

Катерина Манолова, "7 дни спорт"

Незнам дали има логика,но звучи правдоподобно.Какво мислите?

nili
Мнения: 9
Регистриран на: 12 авг 2008 15:18
Контакти:

Re: Пламен Константинов

Мнениеот nili » 14 авг 2008 10:47

Защо доц. Плочев иска Пламен да бъде отново изследван,след като се кълне,че пробата му е отрицателна?Зада си върже гащите ли?

outlander
Мнения: 1
Регистриран на: 14 авг 2008 15:23
Контакти:

ПЪРВЕНЦИ

Мнениеот outlander » 14 авг 2008 15:27

от: 20.07.2008
Президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров: "Светът очаква от нас чудо в Пекин"
браво данчо, браво лазаров! светът го дочака чудото, първият и единствен председател на федерация, който иска да се признае положителна проба на негов съзтезател, е българин. и то не какъв да е, а инжИнер при това. хвала на таквизи председатели!

Dream
Мнения: 1
Регистриран на: 15 авг 2008 11:14
Контакти:

Re: Пламен Константинов

Мнениеот Dream » 15 авг 2008 11:22

sims,
Подписвам се под поста ти!
Вярвам, че Пламен ще разкаже цялата истина, но след олимпиадата. Вярвам също, че всички ние, които живеем с успехите на този отбор, ще направим достойно посрещане на летището - всекиму според заслуженото. Независимо докъде ще стигнат момчетата, те отново са герои. А тази нещастна мижитурка Лазаров трябва да си подаде оставката още в самолета! Но понеже няма да има достойнството да го направи, ще се наложи да го изнесем ние! Достатъчно фенове сме, можем да го направим. Националните предатели - вън!

ludiabik
Мнения: 1
Регистриран на: 15 авг 2008 19:47
Контакти:

Re: Пламен Константинов

Мнениеот ludiabik » 15 авг 2008 21:26

nikoi li ne znae dali Plamen shte patuva za pekin i koga slet kato kazaha che i dvete probi sa otricatalni niakoi ima li informacia
ako ima niakakva informacia mola spodelete s nas fenovete na BALGARSKIA volibol

DanailG
Мнения: 1688
Регистриран на: 16 апр 2020 18:35
Контакти:

Re: Пламен Константинов

Мнениеот DanailG » 05 дек 2022 21:53

[youtube]youtu.be/R_5Is981LgY[/youtube]


Върни се в “Пекин 2008”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост