Защо европейското не се излъчва по ефирна телевизия

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
batceko
Контакти:

Защо европейското не се излъчва по ефирна телевизия

Мнениеот batceko » 08 юни 2008 00:49

.... Здравейте на всички . Отварям такава тема просто защото има твърде много хора край мен които негодуват от това че първенството се излъчва по кабелна телевизия .Едно удоволствие без пари имаше целокупния народ и сега го няма - първенствата по футбол .Истината е че далеч не всички имат кабелна , да не споменавам за тези от селата или пък пенсионерите , които е ясно че със 120 лв. пенсия няма как да плащаш 15-20 лв. на месец кабелна тв. .... а кво правиш ако си на почивка , или пък нощна смяна и имаш достъп до телевизор - все тая - нищо .. .. трябва кабел . Може ли някой да ме осветли защо Канал 1 или другите ефирни телевизии дадоха на Диема да излъчват мачовете .... не мога да повярвам че една кабелна тв има повече кинти от ефирните :o :o :o ... живи и здрави .... Цеко

SobieskiVanilla
Контакти:

Re: Защо европейското не се излъчва по ефирна телевизия

Мнениеот SobieskiVanilla » 08 юни 2008 01:06

Много си прав! национална телевизия затова е НАЦИОНАЛНА - да излъчва прояви и предавания, обхващащи възможно най-голяма аудитория (например "Бразди" :)). Определено, щом се финансира от бюджета, и всички даваме пари за БНТ чрез данъците си, е хубаво да гледаме първенството по нея. От друга страна, живеем в пазарно ориентрана страна, а и ми писна, като пусна телевизора да чувам Петела с култовата реплика "И това е гол за еди-кой-си". Просто беше време да се осъзнаят. А за световното 2010 ще е още по-по-най - поне още 2 телевизии ще се включат в конкурса.
П.П. Кабелната телевизия Диема има 3 канала, собственика е чужденец, и като цяло залагат на доста гледани първенства, оттам и парички за реклами. А лиценза за Еврото ще го избият с пъти!

naborfromhell
Контакти:

Мнениеот naborfromhell » 08 юни 2008 09:26

batceko написа:.... Здравейте на всички . Отварям такава тема просто защото има твърде много хора край мен които негодуват от това че първенството се излъчва по кабелна телевизия .Едно удоволствие без пари имаше целокупния народ и сега го няма - първенствата по футбол .Истината е че далеч не всички имат кабелна , да не споменавам за тези от селата или пък пенсионерите , които е ясно че със 120 лв. пенсия няма как да плащаш 15-20 лв. на месец кабелна тв. .... а кво правиш ако си на почивка , или пък нощна смяна и имаш достъп до телевизор - все тая - нищо .. .. трябва кабел . Може ли някой да ме осветли защо Канал 1 или другите ефирни телевизии дадоха на Диема да излъчват мачовете .... не мога да повярвам че една кабелна тв има повече кинти от ефирните :o :o :o ... живи и здрави .... Цеко

много си прав Цеко! Трябваше да се дава по Канал 1 или някоя друга ефирна, но чужденците имат малко повечко пари от нас. аз имам кабелна, но някои мои приятели нямат, и много негодуват. Аз напълно ги подкрепям. Дано за следващото първенство да е по ефирните ;)

pace74
Контакти:

Мнениеот pace74 » 08 юни 2008 09:33

niakude 4etoh 4e bnt vsiaka godina vzema ot danekoplatetza ot 80000000 do100000000 leva na godina kato durjavna institutza purvenstvoto struva okolo 5000000 leva ok neka sa 6000000leva .egati kolko pove4e tribva da lapnat 4e da da platiat tia 3- 4 protzenta ot parite koito davame .4uvam 4e i purvenstvoto na bg im e skupo .ok spiram s bnt prosto ne si zaslujava da se govori za tia zia tupanari

Потребителски аватар
silver_sky_boy
Контакти:

Мнениеот silver_sky_boy » 08 юни 2008 09:48

мого просто не са дали достатъ4но пари за излъчването

Потребителски аватар
vakuum
Контакти:

Мнениеот vakuum » 08 юни 2008 09:57

ДОБРЕ БЕШЕ ЕВРОПЕЙСКОТО И ПО ЕФИРНА ТЕЛЕВИЗИЯ,СПОРЕД МЕН BTV ТРЯБВАШЕ ДА ВЗЕМАТ ЛИЦЕНЗА ЗАЩОТО КАНАЛ 1 НЕ ГИ БИВА ВЕЧЕ ЗА ТИЯ РАБОТИ А ПЪК ЗА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ ДА НЕ ГОВОРИМ ТАМ САМО БИГ БРАДАР МОГАТ ДА ИЗЛАЧВАТ ДИРЕКНО.

BillaBong
Контакти:

Мнениеот BillaBong » 08 юни 2008 10:04

Доколкото знам дори УЕФА започна някакво разследване в Полша, защото там пак някакава кабеларка е спечелила, а отбора се е класирал на еврото...

bobi641964
Контакти:

Мнениеот bobi641964 » 08 юни 2008 10:33

Защото както всичко в тая държава е пълен провал Имам една идея по никой начин не натискай копчето на дистанционното на кавал извинете на канал1

Потребителски аватар
gin
Контакти:

Мнениеот gin » 08 юни 2008 11:04

аз не съм икономически много добре подготевен, но имам опит с покупко-продажба на един определен вид продукти.евро 08 е продукт,който се купува а после се продава рекламно време от него.ако някой знае колко струва 30 секундна реклама около мачовете, спокойно може довечера да си направи проба с хронометър колко рекламно време има за един мач. умножавате по броя на мачовете и се получава някаква цифра.мениджърите на диема са взели "една проста елка" и са видяли че вложените 2,2 мил евро за твправата и средствата за издръжка на служителите и студията най-малкоще се възвърнат.друг е въпросът че на диемаджиите никой не им дава 66 мил лева субсидия от моя и вашия джоб.вчера прочетох че не са продали САМО 30 СЕКУНДИ РЕКЛАМНО ВРЕМЕ ОТ ЦЯЛОТО ПЪРВЕНСТВО!!!!! Аз на тва му викам тотално несъответствие между интересите на аудиторията и предлаганите продукти за които сме си платили.за сметка на това ни се предлага пиано бар нощни птици, панорама,бразди,трето полувреме от 28 часа след полунощ и други сензации с обща аудитория колкото е екипът на гонг за 31 декември да речем.......... :?: :!:
Един отбор е на света, завинаги в нашите сърца...
За нас е Той религия...

Потребителски аватар
fakta
Контакти:

Мнениеот fakta » 08 юни 2008 11:22

batceko написа: Може ли някой да ме осветли защо Канал 1 или другите ефирни телевизии дадоха на Диема да излъчват мачовете .... не мога да повярвам че една кабелна тв има повече кинти от ефирните :o :o :o ... живи и здрави .... Цеко

Пич явно не си много наясно, но "чекни" какви са цените на рекламите по Диемата особено по време на мачове от Премиер лигата. Да не говорим за дербитата от първата четворка... Диемата има собственици, които са с далеч повече ресурси от националната ни ТВ, която май отива към закриване. Ако не бяха наще данъци да беше вече при ефир 2.

Върни се в “Euro 2008”