LCD, LED, Плазма. Разлики и предимства.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
LCD, LED, Плазма. Разлики и предимства.
Вероятно на много от вас темата и по-точно питането ми, ще се стори смешна, но тук сме били свидетели на много подобни затова и аз ще се изява. Сега търся подарък за приятел и гледам в сайтовете на големите вериги какви са цените на LCD, LED и плазмените телевизори. Искам да попитам каква точно е разлика между трите и кои са с най-голямо технологическо предимство? Мерси предварително за, сигурен съм, изчерпателните отговори.
Последна промяна от mironi88 на 14 апр 2011 18:30, променено общо 1 път.

Re: LSD, LED, Плазма. Разлики и предимства.
LSD

And it's Arsenal,
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen!
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen!
LED технологията е най-добра. Плазмата е технология, която не търпи развитие, за това вече е остаряла, за това и тези тв-та вече са много евтини. За разлика от LCD и в частност LED, така, че ако имаш пари вземи LED на Шарп или Самсунг или само LCD на Самсунг. Сонито е вече само име, Панасоника може, но е безбожно скъп. Тошибана е средняшка работа.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]

[center]

mironi88 написа:Вероятно на много от вас темата и по-точно питането ми, ще се стори смешна, но тук сме били свидетели на много подобни затова и аз ще се изява. Сега търся подарък за приятел и гледам в сайтовете на големите вериги какви са цените на LCD, LED и плазмените телевизори. Искам да попитам каква точно е разлика между трите и кои са с най-голямо технологическо предимство? Мерси предварително за, сигурен съм, изчерпателните отговори.
препоръчвам ти LED,плазмените може да се каже че загубиха битката, техния недостатък е високата консумация на електричество и относително краткия живот, ЛЦД и ЛЕД се различават само по подсветката, когато е ЛЕД тя е със светодиоди което означава че имаме по ниска консумация и по равномерна картина
Bourgas написа:LED технологията е най-добра. Плазмата е технология, която не търпи развитие, за това вече е остаряла, за това и тези тв-та вече са много евтини. За разлика от LCD и в частност LED, така, че ако имаш пари вземи LED на Шарп или Самсунг или само LCD на Самсунг. Сонито е вече само име, Панасоника може, но е безбожно скъп. Тошибана е средняшка работа.
Ще ми позволиш да не се съглася с теб. Сони си е Сони. Като марка бих предложил също Филипс. А плазми под 32 инча мисля, че няма така, че няма как да се сравняват с LCD и LED. Ако трябва да избирам за LED бих взел наистина на Шарп с тая новата технология за добавяне на жълтото към основните цветове, но за LCD определено Philips са моя избор. Поне за мен те равни нямат при LCD-тата. И ако може автора да поправи заглавието на темата защото LSD е друго нещо. Не е свързано с телевизорите.
[center]
[/center]

Абсолютни глупости пишеш. Много отдавна консумацията на плазмените телевизори е намалена и на новите модели е почти равна на LCD моделите. А относително краткия живот изобщо не искам да го коментирам това. Безмислица от класа. Не знам кой ги пусна тези глупави слухове, реално винаги живота на плазмените матрици е бил равен на LCD матриците. Въпроса в избора се състои основно какво ще се гледа на телевизора. Ако ще се гледа сателитна телевизия в SD формат - плазма. Ако ще е HD сигнал - тук вече почти няма разлика в качеството. LED телевизор не съм имал и не мога да твърдя за него нещо конкретно, но ако трябва да избирам между LCD и плазма с 2 ръце гласувам за плазмата. В момента вкъщи имам телевизори и от 2-та вида и знам за какво говоря.stg333 написа: препоръчвам ти LED,плазмените може да се каже че загубиха битката, техния недостатък е високата консумация на електричество и относително краткия живот
Моля? Хахаха, ти в коя век живееш? Много отдавна вече Сони е едно голямо нищо при телевизорите, повярвай миstannn написа:Ще ми позволиш да не се съглася с теб. Сони си е Сони.

Последна промяна от phoenix на 14 апр 2011 18:18, променено общо 2 пъти.
Някой знае ли какво е това LED? Защо сравнявате видове матрици с един вид подсветка?
LED означава с най-прости думи, че лампите са заменени с диоди! И LCD с лед има по-добри характеристики отколкото без. Друг е въпроса че диодите може да са само по ръба на дисплея или да са изцяло покриващи го.
A LSD-то дава много размазана картина до колкото знам, ама иначе весела

И се опитвайте да не говорите за марки а за модели телевизори. Защото може да е Филипс ама да е доста зле. Впрочем на тази тема - Филипс и ЕлДжи се обединиха в производството на матрици. Ползват еднакви в много модели. То производителите на матрици не са много.
LED означава с най-прости думи, че лампите са заменени с диоди! И LCD с лед има по-добри характеристики отколкото без. Друг е въпроса че диодите може да са само по ръба на дисплея или да са изцяло покриващи го.
A LSD-то дава много размазана картина до колкото знам, ама иначе весела

И се опитвайте да не говорите за марки а за модели телевизори. Защото може да е Филипс ама да е доста зле. Впрочем на тази тема - Филипс и ЕлДжи се обединиха в производството на матрици. Ползват еднакви в много модели. То производителите на матрици не са много.
http://eng-stoyanov.hit.bg
ОВК проектиране
ОВК проектиране
Плазмата е най-стара като технология, харчи най-много ток, грее много, но е най-добра на обикновена телевизия (не цифрова, и не HD). Предвид скорошната цифровизация на всички канали, едва ли е най-удачният избор, но пък е най-евтиният. Най-добрите плазми са на Panasonic и Pioneer.
LCD е най-добро като съотношение цена-качество. Вади добър образ на цифрова ТВ и кристален на HD. Най-добри са LCD-тата на Samsung, Philips. Не се хвърляй на Сони, ползват екранни матрици на Samsung, но са по-скъпи.
LED е най-новата технология, съответно и най-скъпа. Най-икономична е, но нямам преки наблюдения като сравнение с качество на образа с LCD и плазма. Казват, че е най-щадяща за очите, ако това има значение за теб. Като производител, хвалят Samsung, но нямам база за сравнение.
Един съвет от мен. Купи си най-големия диагонал, който можеш да си позволиш. В хипермаркета телевизорите изглеждат малки, когато го вкараш в хола, изглежда огромен, но след 2-3 дни вече се питаш "Що не взех 42, а само 32". Ако гледаш от 2.5-3 метра, 40-42 инча е твоят диагонал.
Дано да съм бил полезен.
LCD е най-добро като съотношение цена-качество. Вади добър образ на цифрова ТВ и кристален на HD. Най-добри са LCD-тата на Samsung, Philips. Не се хвърляй на Сони, ползват екранни матрици на Samsung, но са по-скъпи.
LED е най-новата технология, съответно и най-скъпа. Най-икономична е, но нямам преки наблюдения като сравнение с качество на образа с LCD и плазма. Казват, че е най-щадяща за очите, ако това има значение за теб. Като производител, хвалят Samsung, но нямам база за сравнение.
Един съвет от мен. Купи си най-големия диагонал, който можеш да си позволиш. В хипермаркета телевизорите изглеждат малки, когато го вкараш в хола, изглежда огромен, но след 2-3 дни вече се питаш "Що не взех 42, а само 32". Ако гледаш от 2.5-3 метра, 40-42 инча е твоят диагонал.
Дано да съм бил полезен.

аз имам 32' лсд сони.когато го купувах ноември 2010 пича в магазнина ми каза, че лсд-то е за предпочитане, понеже създавал по-реална картина от лед.
Един отбор е на света, завинаги в нашите сърца...
За нас е Той религия...
За нас е Той религия...
Малко таблично сравнение за англочетящи:
http://reviews.cnet.com/4351-12658_7-6583301.html
И още нещо полезно:
http://www.plasmatvbuyingguide.com/plas ... s-lcd.html
http://reviews.cnet.com/4351-12658_7-6583301.html
И още нещо полезно:
http://www.plasmatvbuyingguide.com/plas ... s-lcd.html
Последна промяна от pavl0v на 14 апр 2011 18:31, променено общо 1 път.
http://eng-stoyanov.hit.bg
ОВК проектиране
ОВК проектиране
Върни се в “Игри и забавления”