LCD, LED, Плазма. Разлики и предимства.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
mironi88
Контакти:

LCD, LED, Плазма. Разлики и предимства.

Мнениеот mironi88 » 14 апр 2011 17:54

Вероятно на много от вас темата и по-точно питането ми, ще се стори смешна, но тук сме били свидетели на много подобни затова и аз ще се изява. Сега търся подарък за приятел и гледам в сайтовете на големите вериги какви са цените на LCD, LED и плазмените телевизори. Искам да попитам каква точно е разлика между трите и кои са с най-голямо технологическо предимство? Мерси предварително за, сигурен съм, изчерпателните отговори.
Последна промяна от mironi88 на 14 апр 2011 18:30, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображение

Awesome
Контакти:

Re: LSD, LED, Плазма. Разлики и предимства.

Мнениеот Awesome » 14 апр 2011 17:57

LSD
:lol: :lol: :lol:
And it's Arsenal,
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen!

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 14 апр 2011 18:00

LED технологията е най-добра. Плазмата е технология, която не търпи развитие, за това вече е остаряла, за това и тези тв-та вече са много евтини. За разлика от LCD и в частност LED, така, че ако имаш пари вземи LED на Шарп или Самсунг или само LCD на Самсунг. Сонито е вече само име, Панасоника може, но е безбожно скъп. Тошибана е средняшка работа.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/center]

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 14 апр 2011 18:02

mironi88 написа:Вероятно на много от вас темата и по-точно питането ми, ще се стори смешна, но тук сме били свидетели на много подобни затова и аз ще се изява. Сега търся подарък за приятел и гледам в сайтовете на големите вериги какви са цените на LCD, LED и плазмените телевизори. Искам да попитам каква точно е разлика между трите и кои са с най-голямо технологическо предимство? Мерси предварително за, сигурен съм, изчерпателните отговори.

препоръчвам ти LED,плазмените може да се каже че загубиха битката, техния недостатък е високата консумация на електричество и относително краткия живот, ЛЦД и ЛЕД се различават само по подсветката, когато е ЛЕД тя е със светодиоди което означава че имаме по ниска консумация и по равномерна картина

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 14 апр 2011 18:10

Bourgas написа:LED технологията е най-добра. Плазмата е технология, която не търпи развитие, за това вече е остаряла, за това и тези тв-та вече са много евтини. За разлика от LCD и в частност LED, така, че ако имаш пари вземи LED на Шарп или Самсунг или само LCD на Самсунг. Сонито е вече само име, Панасоника може, но е безбожно скъп. Тошибана е средняшка работа.

Ще ми позволиш да не се съглася с теб. Сони си е Сони. Като марка бих предложил също Филипс. А плазми под 32 инча мисля, че няма така, че няма как да се сравняват с LCD и LED. Ако трябва да избирам за LED бих взел наистина на Шарп с тая новата технология за добавяне на жълтото към основните цветове, но за LCD определено Philips са моя избор. Поне за мен те равни нямат при LCD-тата. И ако може автора да поправи заглавието на темата защото LSD е друго нещо. Не е свързано с телевизорите.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

phoenix
Контакти:

Мнениеот phoenix » 14 апр 2011 18:17

stg333 написа: препоръчвам ти LED,плазмените може да се каже че загубиха битката, техния недостатък е високата консумация на електричество и относително краткия живот
Абсолютни глупости пишеш. Много отдавна консумацията на плазмените телевизори е намалена и на новите модели е почти равна на LCD моделите. А относително краткия живот изобщо не искам да го коментирам това. Безмислица от класа. Не знам кой ги пусна тези глупави слухове, реално винаги живота на плазмените матрици е бил равен на LCD матриците. Въпроса в избора се състои основно какво ще се гледа на телевизора. Ако ще се гледа сателитна телевизия в SD формат - плазма. Ако ще е HD сигнал - тук вече почти няма разлика в качеството. LED телевизор не съм имал и не мога да твърдя за него нещо конкретно, но ако трябва да избирам между LCD и плазма с 2 ръце гласувам за плазмата. В момента вкъщи имам телевизори и от 2-та вида и знам за какво говоря.

stannn написа:Ще ми позволиш да не се съглася с теб. Сони си е Сони.
Моля? Хахаха, ти в коя век живееш? Много отдавна вече Сони е едно голямо нищо при телевизорите, повярвай ми :mrgreen:
Последна промяна от phoenix на 14 апр 2011 18:18, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
pavl0v
Контакти:

Мнениеот pavl0v » 14 апр 2011 18:18

Някой знае ли какво е това LED? Защо сравнявате видове матрици с един вид подсветка?

LED означава с най-прости думи, че лампите са заменени с диоди! И LCD с лед има по-добри характеристики отколкото без. Друг е въпроса че диодите може да са само по ръба на дисплея или да са изцяло покриващи го.

A LSD-то дава много размазана картина до колкото знам, ама иначе весела :lol: :lol: :lol:

И се опитвайте да не говорите за марки а за модели телевизори. Защото може да е Филипс ама да е доста зле. Впрочем на тази тема - Филипс и ЕлДжи се обединиха в производството на матрици. Ползват еднакви в много модели. То производителите на матрици не са много.
http://eng-stoyanov.hit.bg
ОВК проектиране

Потребителски аватар
chievo
Контакти:

Мнениеот chievo » 14 апр 2011 18:23

Плазмата е най-стара като технология, харчи най-много ток, грее много, но е най-добра на обикновена телевизия (не цифрова, и не HD). Предвид скорошната цифровизация на всички канали, едва ли е най-удачният избор, но пък е най-евтиният. Най-добрите плазми са на Panasonic и Pioneer.

LCD е най-добро като съотношение цена-качество. Вади добър образ на цифрова ТВ и кристален на HD. Най-добри са LCD-тата на Samsung, Philips. Не се хвърляй на Сони, ползват екранни матрици на Samsung, но са по-скъпи.

LED е най-новата технология, съответно и най-скъпа. Най-икономична е, но нямам преки наблюдения като сравнение с качество на образа с LCD и плазма. Казват, че е най-щадяща за очите, ако това има значение за теб. Като производител, хвалят Samsung, но нямам база за сравнение.

Един съвет от мен. Купи си най-големия диагонал, който можеш да си позволиш. В хипермаркета телевизорите изглеждат малки, когато го вкараш в хола, изглежда огромен, но след 2-3 дни вече се питаш "Що не взех 42, а само 32". Ако гледаш от 2.5-3 метра, 40-42 инча е твоят диагонал.

Дано да съм бил полезен.
Изображение

Потребителски аватар
gin
Контакти:

Мнениеот gin » 14 апр 2011 18:25

аз имам 32' лсд сони.когато го купувах ноември 2010 пича в магазнина ми каза, че лсд-то е за предпочитане, понеже създавал по-реална картина от лед.
Един отбор е на света, завинаги в нашите сърца...
За нас е Той религия...

Потребителски аватар
pavl0v
Контакти:

Мнениеот pavl0v » 14 апр 2011 18:28

Малко таблично сравнение за англочетящи:

http://reviews.cnet.com/4351-12658_7-6583301.html

И още нещо полезно:
http://www.plasmatvbuyingguide.com/plas ... s-lcd.html
Последна промяна от pavl0v на 14 апр 2011 18:31, променено общо 1 път.
http://eng-stoyanov.hit.bg
ОВК проектиране

Върни се в “Игри и забавления”