Колин Уолъмбъри (Книги-игри)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Колин Уолъмбъри (Книги-игри)

Мнениеот child in time » 20 окт 2013 21:25

Зная че преди време бях пуснал тема за книги игри , но тя в момента е някъде из страниците назад и си позволявам да пусна нова такава . Днес попаднах на нещо интересно. На трудът на едни момчета които заслужават похвала.
Все пак преди компютрите ( да имаше и такива времена дечковци) тези книжки бяха нашия път към света на игрите.

[center]Любомир Николов (Колин Уолъмбъри/Тим Дениълс)[/center]

[center]Колин Уолъмбъри е псевдонима на Любомир Николов, един от най-популярните автори на книги-игри през 90-те и родоначалник на жанра „книга-игра“ в България. Автор е на първите книги-игри, които полагат основата на жанра – „Огнена пустиня“, „Замъкът на Таласъмите“ и „В лабиринта на времето“. Именно втората, издадена от „Плеяда“ през 1992г. се превръща в абсолютен хит сред подрастващите и дори бива „филмирана“ в телевизионна предаване по БНТ. Следват цели 29 нови негови книги, написани в периода 1992-1999г., които го утвърждават като един най-любимите български автори на книги-игри за цяло едно поколение младежи. Книгите му са с най-различна сюжетна тематика: фентъзи, исторически, хорър, фантастика, но общото за тях е стремежът му да учи читателят да се води от Доброто, когато взема всяко свое решение. В настоящата колекция ще успеете да се насладите на всичките тези книги, и да изживеете отново приключението наречено „Книга, в която героят си ТИ“. Приятно четене! Игрите с Вас![/center]

[center]Изображение[/center]
[offtopic]Намерих първата тема, линка е в подписът ми![/offtopic]
Последна промяна от child in time на 20 окт 2013 23:37, променено общо 2 пъти.
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

iliyan

Re: Колин Уолъмбъри (Книги-игри)

Мнениеот iliyan » 20 окт 2013 21:34

Отдавна не се бях сещал за тях :)
В нас имам няколко в библиотеката ;)
Тогава точно този тип игри края имаха думата Quest - Space Quest , King's Quest , Police Quest и само Leasure Suit Larry няма quest в края на името ;)
И всичко това беше дело на една компания която вече е няма Sierra On-Line ;) Какви времена бяха :)
Последна промяна от iliyan на 20 окт 2013 21:44, променено общо 1 път.
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 20 окт 2013 21:35

МАЙКЪЛ МАЙНДКРАЙМ ИЗ ДЪ МЪДАФЪКИН КИНГ ! ЕНЪФ СЕЙД !!!
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Владо_ЦСКА
Контакти:

Мнениеот Владо_ЦСКА » 20 окт 2013 22:14

Израстнал съм с тях...
Майкъл Майндкрайм беше най-добрия!
Имам над 30 и още си ги пазя.
Какви времена само бяха...
Warped написа:
Владо_ЦСКА написа:Коя е столицата на Лихтенщайн?

Питай майкати тя нали вършее насам натам/.........

plazma5
Контакти:

Мнениеот plazma5 » 20 окт 2013 22:20

От този форум можете да свалите почти всички излезнали досега книги-игри и да си пропомните тези хубави моменти от детството :)http://forum.knigi-igri.net/viewtopic.php?f=80&t=810

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 20 окт 2013 22:45

На Колин Уолъмбъри препоръчвам "Сянката на сатаната" и "Конникът на апокалипсиса" - страхотни книги-игри за маврите в Испания и битките на кръстоносците срещу тях. :) А за Майндкрайм каквото и да кажем, ще е малко.

Впрочем, на пазара излезе нова книга-игра, в която става въпрос за епохата на цар Калоян, ето я - https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater Аз мисля да си я купя :)
Изображение

dennis
Контакти:

Мнениеот dennis » 20 окт 2013 23:08

Вижте това. Не е като да играеш с книгата в ръка, но пък може да си припомнните интереси моменти :)))

http://chitanka.info/texts/type/gamebook

bai_ivo2
Контакти:

Мнениеот bai_ivo2 » 20 окт 2013 23:27

Някой има ли Вампирите на Флавия-Вкусът на кръвта

Потребителски аватар
elloko
Контакти:

Мнениеот elloko » 20 окт 2013 23:47

Ей хора направо ме върнахте 15-тина години назад и почти ми се насълзиха очите. Книгите-игри имаха както своите почитатели, така и своите критици, но за мен, както явно и за много други, бяха върха.Любимото ми издателство беше "Плеяда", защото освен интересните книги, които издаваше, във всяка книга имаше списък с всички излязли до момента книги и човек можеше да си следи какво има, какво няма и какво да търси. Гледам от линка на Viktor4o_Rs все още излизат, но защо никъде не съм ги виждал на централно място на щандовете??? Също така ми прави хубаво впечатление, че някои от авторите са се подписали със собствените си имена, а не с псевдоними.Така и не разбрах, защо им трябваше на авторите да се подписват под най-различни псевдоними, при положение, че когато една книга е хубава, тя със сигурност ще се продава, независимо дали авторът се подписал като Любомир Николов или Колин Уолъмбъри. По темата за Колин Уолъмбъри - моите любими книги от този автор бяха поредицата за таласъмите - "Замъкът на таласъмите", "Таласъмите се завръщат" (любимата ми) и "Тайната на таласъмите"; "Гората на демона"; "Нощта на върколака".

п.п. BTW някой знае ли къде може да се купят тези книги, имам предвид книжарница, а не сайт.
Последна промяна от elloko на 21 окт 2013 00:12, променено общо 2 пъти.
Изображение

Потребителски аватар
elloko
Контакти:

Мнениеот elloko » 20 окт 2013 23:51

bai_ivo2 написа:Някой има ли Вампирите на Флавия-Вкусът на кръвта

Не, но съм я чел, на Робърт Блонд - много добра, както и първата част Вампирите на Флавия - Ловците. Еееее к'ви книги имаше едно време, то сегашното книги ли са... :lol:
Изображение

Върни се в “Игри и забавления”