Книги - игри! Да си спомним!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Книги - игри! Да си спомним!

Мнениеот child in time » 23 фев 2013 00:33

Беше 94 - 95 и тогава нямах компютър , всъщност никой от приятелите ми нямаше! Точно тогава един от тях ми даде една книга ( не мога да се сетя за името) " - Я прочети това да видиш колко е яко"! И като се почна то четене то чудо с години единствения подарък беше такава книга на всякаква тематика! Беше страхотно ! С десетки из къщи много им се кефих и никога няма да забравя първата която аз сам си купих :
Изображение
2 дни четене няма домашни , няма телевизия , четене до дупка.
Днес от тях май са ми останали една две , не мога да ги намеря . Не знам къде са.
НО си пиратствах тази вечер най - неангажиращо :) и опа - " Древното зло" книга - игра! Една от любимите ми! Свалих си я ( евала на пичовете с тоя номер с pdf та е мн лесно за игране на книги - игри) ! Оказа се че има и още и още!
Помните ли ги ?
Имате ли и сега?
Кой ви е любимия автор?
Коя ви е любимата книга - игра?
Кажете да си спомним да се посмеем!
Беше си много готино!
Тогава компютрите бяха мит! Интернет ? Това пък какво е? :)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Книги - игри! Да си спомним!

Мнениеот rhaegar » 23 фев 2013 01:03

Ехееее.........къде ме върна :lol: Още пазя част от моите, ама са доста поопърпани, щото тогава грам не ми скимваше внимавам с тях. Любимият ми автор беше Майндкрайм :)
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 23 фев 2013 01:19

rhaegar написа:Ехееее.........къде ме върна :lol: Още пазя част от моите, ама са доста поопърпани, щото тогава грам не ми скимваше внимавам с тях. Любимият ми автор беше Майндкрайм :)

Да ти се намира "Легиона на отмъстителите " ? :)
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
football.total
Контакти:

Мнениеот football.total » 23 фев 2013 03:26

child in time написа:
rhaegar написа:Ехееее.........къде ме върна :lol: Още пазя част от моите, ама са доста поопърпани, щото тогава грам не ми скимваше внимавам с тях. Любимият ми автор беше Майндкрайм :)

Легиона" аз я имам... Както и почти цялата поредица на издатеслтво "Плеяда" тогава. С какъв трепет сме обикаляли сергиите като деца ако знаете да гледаме дали не е излезнала някоя нова книга.
А Майкъл Майндкрайм определено беше върха. Любимите ми книги бяха на спортна тематика - "Демоните в НБА" и "Боговете на футбола". Играл съм ги поне 10 пъти!

Потребителски аватар
pinkopinkito
Контакти:

Мнениеот pinkopinkito » 23 фев 2013 04:52

Невероятна тема! Майндкрайм ми беше един от любимите автори. Прекарал съм толкова дни и нощи четейки тези книжлета....
Спомням си, че с един приятел бяхме написали наша си книга игра... прекрасни времена :)

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 23 фев 2013 09:07

Боговете на футбола 8-) :mrgreen:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 23 фев 2013 09:55

modor написа:Боговете на футбола 8-) :mrgreen:

Тя и баскетболните :)

child in time написа:

Не :( Ама си пазя "Тъмната страна на Земята" :lol:
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
d-o-d-o
Контакти:

Мнениеот d-o-d-o » 23 фев 2013 09:58

Малеееее братле уби ме с тази тема,направо настръхнат като видях съдържанието на темата със снимките от самите обложки на книгите.Страхотни бяха този вид книги.Помня Боговете на футбола и мисля имаше и за НБА.Ще се разровя из кашоните с книги и ако открия някоя направо ще ти я пратя.УНИКАЛНА ТЕМА!!! ;)
IF YOU CAN'T SUPPORT US WHEN WE LOSE OR DRAW,DON'T SUPPORT US WHEN WE WIN !!! Bill Shankly

Потребителски аватар
оцелот
Контакти:

Мнениеот оцелот » 23 фев 2013 11:23

и моя любим автор беше Майкал Майндкрайм, в момента имам в нас около 50-на книжки и когато се прибирам често се зарибявам върху някоя. На скоро говорих с мои колеги от университета, които незнаеха за съществуването на такова нещо та следващия път, като се прибирам съм им обещал че ще им донеса

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 23 фев 2013 14:38

Аз си давах всичките пари за закуска за книги игри едно време, имах към 20-тина.. подарих някви, ама се подвъртат по краищата някои. Първите три ги имах, другите не... Много се бях зарибил! :) :mrgreen:

Имаше няква със заглавие Пъкъл.. нещо си, единствената дето не можах да я превъртя- някъв мизерен октопод ме трепеше из главите- според мен я бяха объркали авторите нещо и си мреш при всички опции. ;) :oops: :cry: :evil: :oops: :lol:

Бройката беше 12 -20 лева, спомням си много добре! :cry: :lol:

Много въздействат на детската нервна система и някои са си страшнички,а сетих се бяха поредица 4 верно- ето: “Пътят на Тигъра”

Първата книга-игра, която се появи с усложнени правила и по-нестандартен… нека го нарека геймплей, бе “Пътят на Тигъра”. Схемата на битките бе доста усложнена, имаше различни удари и статистики.

[offtopic]На български издадена от “Еквус Арт”, макар и не много добре – започнаха директно от третата книга. Първите две “the Way of Tiger: Avenger” (“Отмъстител”) и “the Way of Tiger: Assasin” (“Убиец”) така и не бяха преведени, поради факта, че са били излезли от тираж и не е могло да се намерят като бройки. Според историята в тях има много интересни неща, които посочват произхода на главния герой, пък и най-малкото не е хубаво да се почва директно от третата. Последната книга “Пъкъл” завършва отворено. Тука обаче не трябва да се винят “Еквус Арт” – самите книги-игри във Великобритания дадоха фира малко по-рано от нашите.
1.“Узурпатор”
2.“Властелин”
3.“Завоевател”
4.“Пъкъл”

Героят ти е нинджа, наричащ се Отмъстителя. Той е престолонаследник на екзотичния град Ирсмункаст, където днес властва убиецът на баща му. Ти, разбира се, трябва да го свалиш от власт, минавайки през редица свръхестествени опасности. А накрая те чака и скритата самоличност на самия Узурпатор… Великолепно изграден свят, необикновени чудовища и непредсказуеми обрати в началото (или по-точно средата) на една от най-култовите поредици книги-игри.

Непосредствено, след като си си върнал на трона си (“Властелин”), намираш, че трябва да си възвърнеш и странен скъпоценен камък, принадлежал на баща ти. Той обаче се пази на самотен остров от създание, наречено Дяволското чудовище. По пътя ще трябва и да се срещнеш с конкурентния клан нинджи от Пътя на Скорпиона. И както си връщаш камъка (“Завоевател”) и тамън се телепортираш дома, у вас те чака изненадата, че градът ти се намира под обсада на Изчадията на Процепа. Налага се да ги отблъснеш и да си намериш съюзници бързо, защото Хонорик – зловещ рицар – е решил да види сметката и на тебе и на града. Третата е според всеобщо мнение най-добрата книга от поредицата, комплексна и сложна, интригуваща и трудна. Определена за класика в жанра.

В №4 “Пъкъл” – или 6, ако трябва да бъдем точни – приятелите ти рицарят Дорей Льо`Жун и рейнджърът Глайвас са отвлечени в Процепа. Ти трябва да се спуснеш там и да ги спасиш. Мрачна и гадна, последната книга разочарова с всичко – с битките, със сюжета и с гнусния си отворен финал. В нея са съсредоточени главните недостатъци на “Пътя на Тигъра”, а именно – твърде много противни сцени, прекомерно мрачна атмосфера. Но като цяло сагата е страхотна и заслужава внимание.[/offtopic]
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Върни се в “Игри и забавления”