Мнениеот Blagoy » 18 фев 2012 10:25
Не го нападайте човека, все пак си е дал мнението, и по-важното- обосновал се е защо смята, че така е по-добре, дал е интересни предложения.
Колегите общо взето са посочили защо тази схема е неприложима на практика, така че аз няма да ги повтарям.
Мен също ме дразни това, че реално от 12 месеца в годината се играят едва 6 (изключая отборите участващи в евротурнирите, които обикновено започват по-рано официалните мачове- средата или края на юли)
Аз съм "за" запазването на формата есен-пролет, но и "за" намаляването на отборите до 10, които да играят по 4 мача помежду си. Тези 10 отбора да са само тези, които инвестират в играчи, школи, бази. Към този момент това са: Левски, ЦСКА, Литекс, Лудогорец, Славия, Черноморец, Берое, Локомотив Пд, Ботев Пд и още един трябва да има- вероятно Черно море, но може да са и Нефтохимик, Етър, Локомотив Сф, Миньор, Ботев Вр. Ще има 6 кръга повече. За купата също може да се върне старата формула- по 2 мача на разменено гостуване, но от 1/8-финалите например. Пролетният дял да може да започва от средата на февруари, за да има повече игрово време през годината. За тази цел обаче терените и стадионите на отборите от А група трябва да са в добро състояние. Есенният дял пък да приключва средата на декември или някъде около Коледа. Даже някои от мачовете за купата може да се сложат през уикендите (както е в Англия), за да няма претрупване на мачове, както е сега пролетта- за 2 месеца и половина 18 мача трябва да изиграят финалистите за купата. А в първенството всеки кръг ще има поне едно супер-дерби от рода на Литекс-Левски, ЦСКА-Лудогорец, Локо Пд-Ботев Пд и т.н.
Другото- да се слагат в нормални дни и часове мачовете, за да са удобни за посещение от феновете.
Аз си мисля, че реформи във всеки случай са необходими, с оглед повишаване на конкуренцията, от там- и на качеството. Тези реформи обаче трябва да започнат още от върховете- от БФС. Без ръководители във футболни клубове в Изпълкома, с повече експерти в Дисциплинарната, Спортно-техническата, Съдийската и Арбитражната комисии. Налагане на сурови наказания, съобразени със световната практика, без съобразяване с името на отбора или футболиста, при провинения от финансов или спортно-технически аспект. Задължаване на клубовете от А група да имат определен брой собствени юноши в първия състав. Налагане на строги изисквания за лицензиране, на които трябва да отговарят отборите, за да получат лиценз- най-вече относно условията по стадионите.
[center]

[/center]