ЕСЕН - ПРОЛЕТ или ПРОЛЕТ - ЕСЕН

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
KingKenny
Контакти:

Re: ЕСЕН - ПРОЛЕТ или ПРОЛЕТ - ЕСЕН

Мнениеот KingKenny » 18 фев 2012 10:16

за нашите нещастници най-добре е ЛЯТОТО през 3 дена мач !! :mrgreen: :mrgreen:
suareshampion написа:Аз съм играл в Б група а ти къде ? Аз съм учил 6 години за треньор а ти може би за дърводелец ? Школуван съм а ти ? Останалото ще си го спестя .

Нека се преклоним пред нашето божество! Всеки един ден доказваш какъв надменен лаик си. Поклон!
[wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/da2f736dbcf209c0d73c5c921f0abaa5/tumblr_mfy0fk4eyQ1s0disuo1_500.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 18 фев 2012 10:25

Не го нападайте човека, все пак си е дал мнението, и по-важното- обосновал се е защо смята, че така е по-добре, дал е интересни предложения.
Колегите общо взето са посочили защо тази схема е неприложима на практика, така че аз няма да ги повтарям.
Мен също ме дразни това, че реално от 12 месеца в годината се играят едва 6 (изключая отборите участващи в евротурнирите, които обикновено започват по-рано официалните мачове- средата или края на юли)
Аз съм "за" запазването на формата есен-пролет, но и "за" намаляването на отборите до 10, които да играят по 4 мача помежду си. Тези 10 отбора да са само тези, които инвестират в играчи, школи, бази. Към този момент това са: Левски, ЦСКА, Литекс, Лудогорец, Славия, Черноморец, Берое, Локомотив Пд, Ботев Пд и още един трябва да има- вероятно Черно море, но може да са и Нефтохимик, Етър, Локомотив Сф, Миньор, Ботев Вр. Ще има 6 кръга повече. За купата също може да се върне старата формула- по 2 мача на разменено гостуване, но от 1/8-финалите например. Пролетният дял да може да започва от средата на февруари, за да има повече игрово време през годината. За тази цел обаче терените и стадионите на отборите от А група трябва да са в добро състояние. Есенният дял пък да приключва средата на декември или някъде около Коледа. Даже някои от мачовете за купата може да се сложат през уикендите (както е в Англия), за да няма претрупване на мачове, както е сега пролетта- за 2 месеца и половина 18 мача трябва да изиграят финалистите за купата. А в първенството всеки кръг ще има поне едно супер-дерби от рода на Литекс-Левски, ЦСКА-Лудогорец, Локо Пд-Ботев Пд и т.н.
Другото- да се слагат в нормални дни и часове мачовете, за да са удобни за посещение от феновете.
Аз си мисля, че реформи във всеки случай са необходими, с оглед повишаване на конкуренцията, от там- и на качеството. Тези реформи обаче трябва да започнат още от върховете- от БФС. Без ръководители във футболни клубове в Изпълкома, с повече експерти в Дисциплинарната, Спортно-техническата, Съдийската и Арбитражната комисии. Налагане на сурови наказания, съобразени със световната практика, без съобразяване с името на отбора или футболиста, при провинения от финансов или спортно-технически аспект. Задължаване на клубовете от А група да имат определен брой собствени юноши в първия състав. Налагане на строги изисквания за лицензиране, на които трябва да отговарят отборите, за да получат лиценз- най-вече относно условията по стадионите.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Keanu^Reeves
Контакти:

Мнениеот Keanu^Reeves » 18 фев 2012 10:42

Предложение за въвеждане на Ново Правило за броя на Чужденците, които могат да бъдат картотекирани от отбор в А-група:

1. НЕОГРАНИЧЕН БРОЙ ЧУЖДЕНЦИ да бъдат картотекирани от всеки един клуб в А-група независимо дали са от извън ЕС или от ЕС (например държави включително Бразилия, Аржентина, Германия, Франция, Италия, Англия, Испания и т.н.), при условие, че са привлечени с ТРАНСФЕРНА СУМА над 1,000,000 ЕВРО!

2. Ограничаване броя на Чужденците независимо дали са от извън ЕС или от ЕС до МАКСИМУМ 3 играчи, които всеки един отбор от А група може да картотекира при условие, че са привлечени с ТРАНСФЕРНА СУМА под 1,000,000 ЕВРО или като Свободни Агенти!

Ефектът ще бъде моментално вдигане качеството на А група като отборите ще започнат или да инвестират много пари в покупка на класни футболисти или по-вероятно ще наблегнат на ДЮШ, каквато е била винаги традицията в България до преди 15 години да се изкарват собствени таланти и след това да се продават на Запад.

Потребителски аватар
Синя Гордост
Контакти:

Мнениеот Синя Гордост » 18 фев 2012 11:27

....3-ти март финал за Купата. Много глупаво(или не ,но трябва промяна в мисленето)Представи си на финала левски -ЦСКА....вместо на този празник да се обединяваме ще има побоища,нецензурни изрази,полови членове за национални герои и т.н.
Децата в игрите за Левски мечтаят,за славния Левски-футболен тим.И старците шапките даже си свалят пред славния Левски-НЕПОБЕДИМ !!! http://www.youtube.com/watch?v=riZN38fAzTA Ъпсурт & Дичо -Допинг тест

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 18 фев 2012 12:02

Синя Гордост написа:....3-ти март финал за Купата. Много глупаво(или не ,но трябва промяна в мисленето)Представи си на финала левски -ЦСКА....вместо на този празник да се обединяваме ще има побоища,нецензурни изрази,полови членове за национални герои и т.н.

Е това си е до манталитет,това че сме животни,не означава че идеята е тъпа.

Иначе идеята на пича е много добра,но не виждам как ще срещне одобрението на повечето хора или на ръководството на БФС по простата причината,че ние сме изключително консервативно общество,тука всяка нова идея,всяка поета инициатива се съсипва още преди да се започне.Тук е по-лесно да критикуваш нещо и да го отхвърлиш,отколкото да го подкрепиш...

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 18 фев 2012 12:11

Аз предлагам да се намалят кръговете , че им се събират много мачове и така да се образува пауза от 6 месеца между двата полусезона. Не може да играят в края на месеца при температури 5-10 градуса над нулата. Какво ще стане ,ако лятото дойде по-рано и края на май стане 30-35 градуса , ще трябва да отлагаме последните кръгове за есента.

Потребителски аватар
Messinho
Контакти:

Мнениеот Messinho » 18 фев 2012 12:12

Естествено, че трябва да е Есен - Пролет, ако е Пролет - Есен, те ще умрат от жега...завалииите.
08.01.1994 г. Барселона Реал Мадрид 5:0
02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
10.12.2011 г. Реал Мадрид - Барселона 1:3

ЦСКА ДО ГРОБ!!!
Изображение

Потребителски аватар
Keanu^Reeves
Контакти:

Мнениеот Keanu^Reeves » 18 фев 2012 12:18

Моето предложение е Първенството да започва на 1 Септември и да се играе до 15 Декември, когато да има Зимна Пауза до 15 Март, и след това Първенството да продължи на пролет от 15 Март до 30 Юни! Така ще да е най-справедливо!

Но за целта се иска обединение на всички Европейски Федерации по Футбол взаимно да си определим Календара за Футболен Сезон да бъде 1 Септември - 30 Юни, по този начин винаги Европейско и Световно да се провежда през месец ЮЛИ!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 18 фев 2012 12:18

Дали ще е пролет - зима или есен - лято,трябва да се въведе следното.Примерно се обявява,че след 10 год. влизат следните изисквания :

- Всеки отбор трябва да има осветление
- Всички стадиони трябва да имат отоплителни системи на терена,който да позволява да се играе при всякакви температ.
- Всички стадиони да бъдат покрити ( не е задължително всички да имат модерни покриви като на Шалке )

И пак повтарям да се даде законно време от 10 год. който след това време не го е направил да играе "Б" или "В" и това е.
С компромиси и затваряне на очите,няма да стане никога без значение какъв е формата на първенството

Едно е ясно за всички с такива големи паузи не става,убийство за футбола е !

Потребителски аватар
Keanu^Reeves
Контакти:

Мнениеот Keanu^Reeves » 18 фев 2012 12:21

Messinho написа:Естествено, че трябва да е Есен - Пролет, ако е Пролет - Есен, те ще умрат от жега...завалииите.

И най-вече ще е паднала класата и нивото на отборите спечелили Европейски Квоти, защото от Декември до лятото ще е минала повече от половин година, през която половин година ще са се случили куп неизвестни събития, които не могат да се предвидят и по всяка вероятност България ще бъде представляване в ЕКТ не от НАЙ-СИЛНИТЕ си отбори в моментно състояние към Лятото.

Ако първенството свършва Май-Юни, тези отбори, които са спечелили Квоти за ЕКТ просто ще са най-добрите отбори в България и в следващите няколко месеца до Есента!

Върни се в “Игри и забавления”