BIOS?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Re: BIOS?

Мнениеот Bourgas » 29 окт 2011 19:41

Да добавя и аз, като сменяш вентилатор, какъвто и да е той, слагай силиконова паста!
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Мнениеот Red_Pride » 29 окт 2011 19:46

Bourgas написа:Да добавя и аз, като сменяш вентилатор, какъвто и да е той, слагай силиконова паста!

пич пастата се слага на радиатора не на вентилатора ;)
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

BETCHUALENG
Контакти:

Мнениеот BETCHUALENG » 29 окт 2011 19:49

Виж температурата на процесора, изчисти всички видове вентилация и пастирай.
Ако температурата на процесора е ВИСОКА (само че това е относително според типа процесор), най-напред просто почисти вентилаторите, аз така се отървах от този проблем.
Виж ако тогава не се оправи, щом не разбираш направо го тресни на някой сервиз да ти го оправят, така поне ще получиш някаква гаранция, че проблема е отстранен, вместо да поемаш риска да объркаш нещо.

П.П. Не знам за другите, аз сканирам компа с Еверест, лесно се намира, лесно се ползва.

Потребителски аватар
nomeruno
Контакти:

Мнениеот nomeruno » 29 окт 2011 20:29

Съгласен съм, че почистване е временно решение, по-добре да се сменят вентилаторите. А ако се хвана за първия пост на автора в някои биоси има възможност да се регулират оборотите на вентилатора. Тази опция се използва обаче при нов вентилатор, на който високите обороти причиняват голям шум. На служебния си компютър съм намалил оборотите и сега е доста по-добре!

Потребителски аватар
-Ицо-
Контакти:

Мнениеот -Ицо- » 29 окт 2011 21:22

Та за да резюмирам всичко казано до сега - най-добре си занеси компа някъде където разбират, шанса да не ти вземат много пари е голям, почти толкова голям, колкото шанса да преебеш нещо ако тръгнеш да го ръчкаш сам(след като сам казваш че тая област ти е мъгла).От друга страна, след като тоя комп вече не ти е приоритет и никой не го ползва, можеш да си поекспериментираш малко с него, хем да си обогатиш знанията за технологията, хем да го направиш наистина животно.Можеш да му овърклокнеш процесора колкото позволява, след това да му смениш охлаждането така че да работи на тая честота, почти сигурно ще имаш свободни слотове за рам, наблъскай го и с рам ииии... и после се оплаквай колко ти е жалък лаптопа на фона на "стария" ти комп :)

П.П.И аз удрям един глас за Еверест/Аида(на практика едно и също), помага да добиеш малко по-ясна представа какво ти се случва в компа в момента.
"Some folks are wise and some are otherwise"

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 29 окт 2011 22:42

Сега няколко думи.С БИОС-а трябва да се занимават хора,които разбират от това.Там не барай,слушай личния ми опит.Защото и аз тъй почнах да бутам там където не ми е работата и обърках някои настройки,като първо ми изчезнаха хардовете,а после без да искам съм цъкнал и в промяната на волтажите...искам да ти кажа,че финиширах с изгорял комп,който беше хвърлен директно на боклука,запазих си само ДВД-то и платката с РАМ-а.В БИОС бутат хора,които са малко повече на Ти с нещата,а ти щом питаш-очевидно не си.Всеки такъв пробвал да флашва БИОС,да сменя драйвери,да бута настройки - винаги,ВИНАГИ прецаква нещо и завършека е в сервиз и няма да е много евтино.Според мен шума идва или от захранването нещо или от вентилатора,и целия ти проблем е решим за 20-30 лева,максимум 50,не се вкарвай в бели.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Върни се в “Игри и забавления”