Pro evolution soccer или Fifa?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Re: Pro evolution soccer или Fifa?

Мнениеот Lyubooo » 07 сеп 2010 08:52

Proteccao написа:Според мен и двете игри имат доста проблеми и не мога да определя коя е по добра. PES предлага значително по-добър контрол върху топката и много по-реални движения на телата на играчите, но пасовете ми се струва, че не са особено добре направени. Играта сякаш акцентира върху дрибъла и играта с един играч. Също мисля, че и ударите са доста нереални, трябва да си, едва ли не, около вратарското поле за да имаш значителен шанс за гол, а голове извън наказателното поле често са резултат на някакво недоразумение. Но най-много съм разочарован от начина по който се изпълняват свободните удари, корнерите и тъчовете.

При FIFA, енджина предлага по-добри движения на играчите по терена когато не са с топката и предлага значително по-комбинативна игра. От друга страна играчите са супер дървени когато "дриблират", често се стига до нереално смешни голове от майната си (макар, че във FIFA 10 това значително намаля). Но пък начина по-който вратарите пазят е доста по-близък до реалността, а също така и ударите са направени доста добре (с изключение на тези от много малък ъгъл или от 30-тина метра). Начина за изпълнение на свободни удари и корнери е в пъти по-добър от този на PES.

много точно казано!
затова се чудя как феновете на ПЕС твърдят, че тя е по-реалистична! на ПЕС-а мога да начупя краката на противниковия отбор с шпагати, но затова да си остана несанкциониран! просто трябва да уцелиш момента след като играча направи пас и му влизаш остро, така хем ще му спреш възможноста да участва в развитието на атаката, хем току виж го контузиш :) а съдията си трае, защото щом топката не е в играча то можеш да си го малтретираш безпроблемно! а това с дрибъла е най-смотаното! може да си хванеш вратаря и с дрибъл да достигнеш до противниковата врата! при ФИФА това е много ама много трудно постижимо!
Но и при двете игри след известно време намираш слабите места и става наистина лесно да нижеш гол след гол, но тея резултати от по 10:0 се постигат едва ако играеш срещу много слаб отбор или си на бебешко ниво на трудност!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 07 сеп 2010 09:23

Аз предпочитам фифа, няма причина затова. Просто не ми се занимава да си слагам пачове и глупости, за да играя с реални отбори и реални играчи.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Потребителски аватар
mormona
Контакти:

Мнениеот mormona » 07 сеп 2010 10:43

ФИФА!!!!!!
Някои каза , че на ПЕС бил изпаднал Челси.Еми то на ФИФА след 5 сезона , изпадат Милан , Челси, Реал Мдрид...а от тоя Вила, Евъртън , Фулъм , Хамбургер...редовно изпада някои.Доста е вълнуваща.Къде е Анкетата да гласувам бе ? :roll:
[center]http://forum.gong.bg/barcelona/viewtopic.php?f=19&t=15064[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/6E/6924a8a35c868b6e.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
xbox2
Контакти:

Мнениеот xbox2 » 07 сеп 2010 11:13

А какви ще са изискванията за игрите?

haha

Мнениеот haha » 07 сеп 2010 12:01

Proteccao написа:Според мен и двете игри имат доста проблеми и не мога да определя коя е по добра. PES предлага значително по-добър контрол върху топката и много по-реални движения на телата на играчите, но пасовете ми се струва, че не са особено добре направени. Играта сякаш акцентира върху дрибъла и играта с един играч. Също мисля, че и ударите са доста нереални, трябва да си, едва ли не, около вратарското поле за да имаш значителен шанс за гол, а голове извън наказателното поле често са резултат на някакво недоразумение. Но най-много съм разочарован от начина по който се изпълняват свободните удари, корнерите и тъчовете.

При FIFA, енджина предлага по-добри движения на играчите по терена когато не са с топката и предлага значително по-комбинативна игра. От друга страна играчите са супер дървени когато "дриблират", често се стига до нереално смешни голове от майната си (макар, че във FIFA 10 това значително намаля). Но пък начина по-който вратарите пазят е доста по-близък до реалността, а също така и ударите са направени доста добре (с изключение на тези от много малък ъгъл или от 30-тина метра). Начина за изпълнение на свободни удари и корнери е в пъти по-добър от този на PES.

Общо взето съм съгласен.Няма как да не отбележа,че пасовете на ПЕС-а са изключително смотани.Също така съдиите в тази игра си нямам на идея какво е авантаж и такъв никога не може да бъде отсъден.Общо взето,геймплеят на ФИФА-та ми харесва доста повече,а тези,които твърдят,че е може да биеш с колкото си искаш на ФИФА,или са играли на easy,или изобщо не са пробвали играта.На ФИФА-та ме дразни,че много често като правиш шпагат,удряг топката с ръка и ти свирят фал.
Защитниците на ПЕС също са неверятно калпави и може да ги минеш изключително лесно,дори да не си някакъв супер играч.
И още едно сравнение за двете игри-лицензите.На ПЕС е необходимо да сложиш около 50 пача,за да имаш що-годе читави имена на отбори и футболисти(нормално,все пак играта е крадена).За разлика от ФИФА,където всичко е наред (единственото,за което се сещам е,че в играта наркомана Муту е "кръстен" Андрей Мургу).
Общо взето това е,от последните 2 игри определено предпочитам ФИФА-та,но се надявам в следващото и издание-11 да има подобрения.И,разбира се,чакам я с нетърпение да излеле!!!
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 07 сеп 2010 16:04

xbox2 написа:А какви ще са изискванията за игрите?

ако пишехте в другата тема щяхте да разберете ;)
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
naiki
Контакти: