Някой следи ли това състезание? Имате ли интерес към него. За мен това е едно най-големите събития в спортния календар всяка година.
Състезанието стартира преди около 16 минути и ще завърши утре в 16:00 часа наше време.
Автомобилите са разделени на 4 класа. Основните конкуренти за първото място, Ауди и Пежо, се намират в клас 1 (LMP1). Ауди напълно доминира в последните 10 години. За последните 8 години Пежо е успял само веднъж да спечели. Много драматично беше развитието миналата година, когато очевидно Пежо имаха по-бързи автомобили. Хитрите лисици от Ауди обаче ги излъгаха с малко по-бавните си прототипи, но пък за сметка на това - по-здрави. Драмата на Пежо бе пълна заради това, че всичките има водещи автомобили получиха повреди и буквално подариха победата на Ауди. Спортният директор на Пежо заплака от този малшанс.
Тази година Пежо проведоха доста тестове за да няма подобни случки и може би са заложили в повече на сигурността, отколкото на скоростта. Поне за това загатват квалификациите, на които Ауди зае първо, второ и четвърто място. Третото остана за Пежо.
Във следващия по сила клас, LMP2, основен конкурент ще бъдат автомобилите на Нисан; в клас три, GTEPro, борбата ще бъде между Ферари 458, БМВ и Шевролет; в най-ниския клас, GTEAm, в който отборите задължително трябва да имат пилоти-любители, битката ще се води между Ферари 430 и Порше 911.
24 часа на Льо Ман 2011
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
24 часа на Льо Ман 2011
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!
Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!
Re: 24 часа на Льо Ман 2011
Макниш направи бруталната катастрофа преди малко 

Зверска катастрофа току-що!
Един от фаворите за победата, аудито на МакНиш, бе закачено на един завой от автомобил на Ферари и изхвърча от пистата със зрелищно вдигане и преобръщане. Протитипът се разби в предпазните стени, разпръсквайки навсякъде парчета и откъснати гуми. Луд късмет, че нямаше жертви от фотографите и маршалите, които бяха на този завой.
Просто, ако имате възможност, трябва да изгледате тази ситуация.
И така - един фаворит по-малко.
Един от фаворите за победата, аудито на МакНиш, бе закачено на един завой от автомобил на Ферари и изхвърча от пистата със зрелищно вдигане и преобръщане. Протитипът се разби в предпазните стени, разпръсквайки навсякъде парчета и откъснати гуми. Луд късмет, че нямаше жертви от фотографите и маршалите, които бяха на този завой.
Просто, ако имате възможност, трябва да изгледате тази ситуация.
И така - един фаворит по-малко.
Зверска наистина всичко стана на малки парчета,дано пилотът е добре!
Този SC няма ли да се прибира най-накрая?
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]
- Trueplayer
- Контакти:
Следя Льо Ман от много години,а благодарение на Плейстешън 3 и Гран Туризмо 5 мога и да участвам
Наистина едно уникално състезание.

Наистина едно уникално състезание.
Пълен провал за Астън Мартин. Щели да се готвят за следващата година, а сега правили само тестове.
Иначе в момента начело е Ауди #2, следвано от Пежо #7.
Иначе в момента начело е Ауди #2, следвано от Пежо #7.
Жане спъва в момента темпото на Пежо! Стопеното от изоставането от Ауди #2 се пропиля с лека ръка.
Втора ужасяваща катастрофа и втори автомобил на фаворита Ауди е аут! Отново докосване до Ферари, завъртане и удар в мантинелите и то на права отсечка.
За Пежо съм, обаче съжалявам за Ауди и най-вече по начина, по който отпаднаха вече два автомобила и то преди началото на нощните обиколки.
Сърденето на водещите отбори вече има още по-голяма тежест с това, което направи пилотът на Ферари. Наистина може би трябва да има по-голям контрол при пилотите, които карат в класовете GTEPro и GTEAm.
За Пежо съм, обаче съжалявам за Ауди и най-вече по начина, по който отпаднаха вече два автомобила и то преди началото на нощните обиколки.
Сърденето на водещите отбори вече има още по-голяма тежест с това, което направи пилотът на Ферари. Наистина може би трябва да има по-голям контрол при пилотите, които карат в класовете GTEPro и GTEAm.