Отборът на Финландия е новият световен шампион !
Малко изненадващо но след убедителни победи с/у Русия на 1/2 финал (3 : 0) и традицинно неудобните за тях Швеция на финала при това с 6 : 1 си мисля че напълно заслужено . Вярно че СП не е с тежеста на олимпийските игри но това си е голям успех за финландците , които са ми любимци в хокея .
3-то място за абсолютните фаворити преди започването на турнира - Чехия след победа 7 : 4 над Русия .
Финландия е новия св. шампион на хокей
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Финландия е новия св. шампион на хокей
До преди 2-3 дена ги следих! Наистина щом пишеш така, след такива убедителни резултати са си абсолютно заслужения шампион!
- vladitol
- Контакти:
Честито
Support Stan!
Левски София 26 пъти Шампион на България, 28 пъти носител на купата на България,ЕДИНСТВЕНИЯ български клуб играл в групите на ШЛ !
Барселона: 21 пъти шампион на Испания,25 пъти носител на купата на Краля, Шампионска лига 4,
Левски София 26 пъти Шампион на България, 28 пъти носител на купата на България,ЕДИНСТВЕНИЯ български клуб играл в групите на ШЛ !
Барселона: 21 пъти шампион на Испания,25 пъти носител на купата на Краля, Шампионска лига 4,
Гледах някой от мачовете и най-силно впечатление ми направи Русия-Канада, невероятен двубой.Изгледах третата третина на финалния двубой, финланците направо ги смазаха, само в тази част вкараха 5 гола.
-
- Контакти:
Заслужено! Шампионатът бе много интересен! Русия и Канада разочароваха.
-
- Контакти:
Финландците бяха леко посредствени в групите, а на елиминациите са просто машини
Един ИСТИНСКИ българин !
[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]
[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]
аз помня преди година как щатите забиха 6 гола на финландците още в първата част и тогава си мсилех какво ли ще стане с тоя отбор, ако това се случи в БГ. После и Шведите ги опраскаха 3-0...... но все пак след 16 години хората стигнаха до титлата!!! Поздравления 

[center]
[/center]

-
- Контакти:
Pichichi написа:Отборът на Финландия е новият световен шампион !
Малко изненадващо но след убедителни победи с/у Русия на 1/2 финал (3 : 0) и традицинно неудобните за тях Швеция на финала при това с 6 : 1 си мисля че напълно заслужено . Вярно че СП не е с тежеста на олимпийските игри но това си е голям успех за финландците , които са ми любимци в хокея .
3-то място за абсолютните фаворити преди започването на турнира - Чехия след победа 7 : 4 над Русия .
Аз също винаги съм харесвал фините.Шведите също са ми симпатични,но повече се радвам за финландците.Отбор от топ 6 където по принцип всеки може да бие всеки.Канада и Русия са най-титулувани.Чехия и Швеция са след тях,а Щатите и Финландия допълват тази изключителна шестьорка.По принцип Шведите са неудобен противник за комшиите си,но снощи бяха категорично надиграни,особено в последната третина.Резултатът заблуждава.Мачът бе много равностоен и неясен до последните 4-5 минути,когато фините направиха 4-1.Просто натискът на Шведите при 3-1 за Финландия бе много силен,но Суоми го отблъскваха много подредени,без паника и с опасни контри.Голът пък на Гранлунд в мрежата на руснаците на полуфинала за 1-0 бе истински шедьовър,на който би се удивил дори и този,който не гледа хокей.
- Adrian Monk
- Контакти:
Без да подценявам успеха на Финландия смятам, че резултатите от това световно първенство (а и от предишните) щяха да бъдат съвсем различни, ако то не се провеждаше по едно и също време с плейофите за купа "Стенли". Преведено на футболен език: Испания не може да разчита за финала за световното първенство по футбол на звездите от "Барселона" и "Реал", защото по същото време те играят финал за кралската купа.
Иначе - честито на фините! 

"... Знаете, че преди победата на деветосептемврийската революция в спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашистки елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Затова създадохме нашия ЦСКА". Д. Джуров
Adrian Monk написа:Без да подценявам успеха на Финландия смятам, че резултатите от това световно първенство (а и от предишните) щяха да бъдат съвсем различни, ако то не се провеждаше по едно и също време с плейофите за купа "Стенли". Преведено на футболен език: Испания не може да разчита за финала за световното първенство по футбол на звездите от "Барселона" и "Реал", защото по същото време те играят финал за кралската купа.Иначе - честито на фините!
Точно!Ако играеха всички звезди Канада щеше да ги смачка на всички..