Ски бягане - Две дъски и много воля

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Ски бягане - Две дъски и много воля

Мнениеот shumkar_44 » 11 фев 2014 14:14

Привет, мили приятели. Както добре знаете, в момента е в разгара си зимната олимпиада в Сочи. До тази година, когато чуех за зимна олимпиада, се вълнувах като вода в кладенец или лехен. По принцип никога не съм тачил зимните спортове, тъй като те са били винаги недостъпни за моето плитко портмоне. Дори цената на една посредствена ски екипировка е достатъчна, за да откаже обикновения человек от плъзгуване в снеговата шир. Признавам, че този факт, както и пренебрежението ми към "ски културата" като цяло, са ми пречили досега да се отдам на това снежно зрелище... до тази година!

Смея да твърдя, че започнах да следя олимпиадата в Сочи, тъй като е най-скъпата досега, а и се провежда в Русия. Така, аз открих великолепния спорт ски бягане в дисциплина Масов старт. Не зная защо, ала никой друг зимен спорт не ме трогна толкова, колкото ски бягането. Галантността на класическия стил, изразен в лекото приплъзване на ската и едва доловимата ротация на бедрото е меко казано уникална. Такава е и умерената скорост на този стил, щадяща нетренираното око на обикновения зрител. В тази връзка, трябва да призная, че не харесвам участъците, в които състезателите се спускат шусово по наклон, тъй като позата им за мен е нелепа или поне неуместна, без наличието на съответния конусовиден шлем за повишаване на аеродинамичността. Не харесвам и свободния стил, тъй като го намирам за предимно бикоборски, ала това си е мое лично мнение и не ангажирам никого с него.

Изображение

Надявам се в тази дискусия да поговорим без задръжки за този прекрасен спорт, както и за представянето на нашите състезатели. Аз лично забелязах някои откровени грешки при движението на Тонка Бугрова, които според мен се дължат на некачествено ваксиране на ските и неправилно полу-ротационно движение на лявата глутеусна зона. Интересно ми е какво е вашето мнение по този въпрос, а също и какво би се случило, ако теоретично нашето златно момче в спортното ходене Божо Василев се пробва в ски бягането, предвид развитата му глутеусно-ротационна мускулатура. Очаквам да се получи, меко казано, интелигентен диалог.
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
Levskar_90

Re: Ски бягане - Две дъски и много воля

Мнениеот Levskar_90 » 11 фев 2014 14:16

:) :) :)
ЛЕВСКИ - ОТБОРА НА НАРОДА

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 11 фев 2014 14:35

:lol:
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

iliyan

Мнениеот iliyan » 11 фев 2014 15:03

Не е ли малко късно за това откритие :P :P :P
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 11 фев 2014 15:11

Драгарю Шумкар, моля да споделите вашия богат опит свързан със Зимните спортове на нас непросветение :lol:
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 11 фев 2014 15:28

iliyan написа:Не е ли малко късно за това откритие :P :P :P

Защото се стопи снега ли вече за тая година?

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 11 фев 2014 15:39

shumkar_44 написа:...Интересно ми е какво е вашето мнение ..... какво би се случило, ако теоретично нашето златно момче в спортното ходене Божо Василев се пробва в ски бягането, предвид развитата му глутеусно-ротационна мускулатура...

Ако теоретично Божо Василев се пробва в ски бягането би било прекрасно, ако на практика не се загуби някъде по трасето и не го настигне бялата смърт няколко часа след състезанието, докато другите състезатели и съдиите разпускат на маса... 8-) Иначе Карнобат е дал на България поети, художници и революционери, както и състезатели по спортно ходене, но не се сещам за нито един скиор... :oops:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Торук Макто

Мнениеот Торук Макто » 11 фев 2014 15:48

Само с глутеусна мускулатура не става, трябва и глутен.

Върни се в “Други спортове”