Смея да твърдя, че започнах да следя олимпиадата в Сочи, тъй като е най-скъпата досега, а и се провежда в Русия. Така, аз открих великолепния спорт ски бягане в дисциплина Масов старт. Не зная защо, ала никой друг зимен спорт не ме трогна толкова, колкото ски бягането. Галантността на класическия стил, изразен в лекото приплъзване на ската и едва доловимата ротация на бедрото е меко казано уникална. Такава е и умерената скорост на този стил, щадяща нетренираното око на обикновения зрител. В тази връзка, трябва да призная, че не харесвам участъците, в които състезателите се спускат шусово по наклон, тъй като позата им за мен е нелепа или поне неуместна, без наличието на съответния конусовиден шлем за повишаване на аеродинамичността. Не харесвам и свободния стил, тъй като го намирам за предимно бикоборски, ала това си е мое лично мнение и не ангажирам никого с него.

Надявам се в тази дискусия да поговорим без задръжки за този прекрасен спорт, както и за представянето на нашите състезатели. Аз лично забелязах някои откровени грешки при движението на Тонка Бугрова, които според мен се дължат на некачествено ваксиране на ските и неправилно полу-ротационно движение на лявата глутеусна зона. Интересно ми е какво е вашето мнение по този въпрос, а също и какво би се случило, ако теоретично нашето златно момче в спортното ходене Божо Василев се пробва в ски бягането, предвид развитата му глутеусно-ротационна мускулатура. Очаквам да се получи, меко казано, интелигентен диалог.