Здравейте.От няколко години тичам в парка, но винаги съм го правил с добре известните ни мат-старки. Последните две години започнах упорито и често да тренирам и скачане на въже и смея да кажа, че в момента го практикувам много добре. Но от обикновенните гуменки в последните месеци се появиха болки в стъпалата. В интернет видях фирма(американска), която произвежда обувки специално за скачане на въже, но са само на американския пазар. Въпросите са ми дали ако си купя маратонки за тичане(тук се надявам по-запознатите да ми дадат съвети кои са най-добрите модели) дали тези маратонки ще са ми удобни за скачане. Очаквам всякакви мнения, съвети и коментари. Благодаря предварително.
П.П.-Баскeтболните обувки добро решение ли са?
Обувки за тичане
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- suburban
Re: Обувки за тичане
emarkon написа:Здравейте.От няколко години тичам в парка, но винаги съм го правил с добре известните ни мат-старки. Последните две години започнах упорито и често да тренирам и скачане на въже и смея да кажа, че в момента го практикувам много добре. Но от обикновенните гуменки в последните месеци се появиха болки в стъпалата. В интернет видях фирма(американска), която произвежда обувки специално за скачане на въже, но са само на американския пазар. Въпросите са ми дали ако си купя маратонки за тичане(тук се надявам по-запознатите да ми дадат съвети кои са най-добрите модели) дали тези маратонки ще са ми удобни за скачане. Очаквам всякакви мнения, съвети и коментари. Благодаря предварително.
П.П.-Баскeтболните обувки добро решение ли са?
Ами не знам до колко "специални"(скъпи) обувки си се насочил, но мисля че в sportdepot може да си намериш нещо прилично и за естествено прилични пари - 70-110 лв. И то на добри марки umbro, puma, lotto, asics и др.

Аз лично за спорни обувки основно от там си пазарувам и нямам оплаквания, сравнявал съм и цените там с цените в каталозите на самите фирми - продават с 5-10% по-скъпо.

ASICS GEL уникални са
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]
- Владо_ЦСКА
- Контакти:
Warped написа:Владо_ЦСКА написа:Коя е столицата на Лихтенщайн?
Питай майкати тя нали вършее насам натам/.........
-
- Контакти:
Здравей,
И аз скачам на въже в парка. Чел съм, че по добре при скачане на въже върху асфалтова или бетонна настилка да се използват обувки за тенис.
От моя опит - отначало скачах с маратонки за волейбол, но в момента скачам с Адида Адипюр с пет пръста. Зимата във фитнеса скачам бос.
Ако искаш намери в парка по гладук асфалт или мрамор и пробвай бос, усещането е страхотно.
Колкото до маратонките за тичане - не ги препоръчват и за скачане.
И аз скачам на въже в парка. Чел съм, че по добре при скачане на въже върху асфалтова или бетонна настилка да се използват обувки за тенис.
От моя опит - отначало скачах с маратонки за волейбол, но в момента скачам с Адида Адипюр с пет пръста. Зимата във фитнеса скачам бос.
Ако искаш намери в парка по гладук асфалт или мрамор и пробвай бос, усещането е страхотно.
Колкото до маратонките за тичане - не ги препоръчват и за скачане.
BORN TO RUN
Обувки за тичане - Mizuno Wave Ronin 4
незнам дали стават и за скачане. Аз мисля, че за скачане с въже най-добре е с гуменки.
незнам дали стават и за скачане. Аз мисля, че за скачане с въже най-добре е с гуменки.
-
- Контакти:
slavi 5 написа:Обувки за тичане - Mizuno Wave Ronin 4
Не съм сигурен дали Wave Ronin са подходящи за асфалт.
BORN TO RUN
slavi 5 написа:Обувки за тичане - Mizuno Wave Ronin 4
Мизуно е страхотна марка, с wave ronin 4 тичам, но би трябвало да стават и за скачане защото са изключително леки.
- bai Momchil
- Контакти:
drizhelev1 написа:slavi 5 написа:Обувки за тичане - Mizuno Wave Ronin 4
Не съм сигурен дали Wave Ronin са подходящи за асфалт.
Аз също бягам на асфалт и до 2-3 дни ще си ги поръчам. Познавам хора, които бягат с такива на асфалт. От 4 години се интересувам по-сериозно от тичане и общо взето не съм чул лоша дума за Мизуно, а не е като да не съм се интересувал.
В София има магазин с машина с която се изследва какво ти е ходилото (с висок или нисък свод) и вземайки предвид как стъпваш като тичаш - на пета или с цяло стъпало, тогава ще стане ясно какви обувки са най-подходящи теб.