Започна Световното по хандбал

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
varnafen
Контакти:

Започна Световното по хандбал

Мнениеот varnafen » 12 яну 2013 10:56

Снощи започна Световното първенство по хандбал в Испания. Имате ли намерение да го следите? Като цяло хандбалът е супер популярен спорт в Европа и особено в бившите Юго републики. Всички участват на Световното с изключение на Босна, която отпадна драматично в квалификациите от Германия.

За сметка на това нас ни няма - то е ясно де. България не участва дори и в квалификациите. Миналата година женския ни отбор спечели Чалндж турнир в Габрово с победа във финала над Фариорските острови.

http://www.sportideas.eu/2013/01/12/sve ... -bulgaria/ - тук има подробности и линкове

Ходили ли сте на хандбален мач въобще?

Райко Стоянов
Контакти:

Re: Започна Световното по хандбал

Мнениеот Райко Стоянов » 12 яну 2013 11:22

Аз до колкото мога ще го следя! Хандбалът е доста зрелищен спорт и е жалко, че спортните телевизии в България не излъчват големите първенства. Добре поне, че Евроспорт дават ШЛ. Ходил съм на хандбални мачове в Бургас, където преди имаше силни и мъжки, и женски отбор. Самият аз съм имал хандбал в програмата си за обучение по време на висшето си и ми хареса още повече :)

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 12 яну 2013 12:14

Ходил съм на доста хандбални мачове, като по малък.. И на национално и на клубно ниво и да ви кажа честно тръпката е доста малка поне за мен... Единственото, което ми харесва е някой атрактивни голове от далечно разстояние или от близо и технично...
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
varnafen
Контакти:

Мнениеот varnafen » 12 яну 2013 13:08

Според мен за отборите в градове, където няма друг силен спорт тръпката е по-голяма

Габрово - Добрич - Шумен

Световното аз поне ще го следя онлайн - не знам някоя телевизиите в пакета на Булсатком да дава мачовете...дано греша де.

Потребителски аватар
mertezaker
Контакти:

Мнениеот mertezaker » 12 яну 2013 13:23

Ще го следя с интерес, защото съм бивш състезател по хандбал! Жалко, че един атрактивен спорт няма развитие в България, докато в другите балкански страни е почти национален спорт. Къде ще излъчват мачовете?

Потребителски аватар
noi
Контакти:

Мнениеот noi » 12 яну 2013 14:36

Аз съм гледал хандбални мачове в Благоевград и София. Интересен спорт, който не получава, полагащото му се внимание в България.

Потребителски аватар
sirius123

Мнениеот sirius123 » 12 яну 2013 15:09

Интересен е , особено когато е на световно ниво. Донякъде е силов спорт и да не си вратар.

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 12 яну 2013 18:20

Аз също съм тренирал хандбал, макар и за малко- около 1 година, а и доста отдавна беше. Но лично на мен хандбалът ми е интересен спорт - динамичен е, има красиви изпълнения. Ходя от време на време и на някой мач на Осъм Ловеч. За съжаление в България този спорт е доста занемарен, няма спонсори, няма зали, има само ентусиазъм от шепата хора, които го практикуват и благодарение на това хандбалът все още съществува в родината ни. Тук дори и на най-високо ниво (елитната група) се практикува изцяло на аматьорски начала.
Световното може би ще го следя отчасти, едва ли ще разполагам с кой знае колко време да следя редовно.
[center]Изображение[/center]

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 12 яну 2013 20:25

Преди няколко месеца ходих на ханбален мач. Допадна ми доста :)
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 13 яну 2013 19:20

Mного пренебрегнат спорт....преди време качих в уикипедията всички медалисти и носителите на купите
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Върни се в “Други спортове”