Българка шампионка по джаги

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Българка шампионка по джаги

Мнениеот ehh » 08 яну 2013 11:31

Българската състезателка Екатерина Атанасова стана световна шампионка по футбол на маса джаги в първенството, провело се от 3 до 6 януари в Нант, Франция. Освен това тя завърши и първа за спортен сезон 2012, като оглави Световната ранглиста.

През годините тя е шесткратен шампион за България, а има и бронзови медали на единици и двойки заедно с Александра Новкова от последните четири световни първенства.

Атанасова е и шампион на Германия в Немската женска лига с отбор от Берлин.

Повече тук http://gong.bg/view_article.php?article_id=320157

Нека отразяваме всеки успех на българин, пък бил той и на игра на "Не се сърди, човече".
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Българка шампионка по джаги

Мнениеот Tommi » 08 яну 2013 11:35

Браво!

Но мен едва-ли ще ме победи на джаги. 8-)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Мнениеот Blue1914 » 08 яну 2013 12:43

Бяхме се уговорили да поиграем ведъж с Катето преди 7-8 години и оттогава още ми е черно пред очите... :oops: :oops: :mrgreen:

Мацката разцъкваше до ниво да те направи разноглед с играчите на тройката със затворени очи. Перфектна на двойката- и в защита, и в нападение. Ходя много често по заведения с джаги, но такова нещо още не съм видял за втори път. Представям си каква машинка е сега. :)

Трябва доста да се гордеем като народ с това постижение! Десетки милиони хора по света играят на джаги, много се имат за "Голямото добрутро" и "Кой кат мен", шампионката е само една и е българка! 8-)

Браво, Кате! :)

Xamy
Контакти:

Мнениеот Xamy » 08 яну 2013 13:32

Новата ми фаворитка за "Спортист на годината", вместо разни силови спортисти.

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 08 яну 2013 13:54

Простете, ако съм малко прям, но според мен джагите не са никакъв спорт, а дори напротив! По-скоро те са безцелно блъскане на топче, често по задимени места, пропити от алкохолизъм и посредственост. Това ли е символ на спортен дух? Нашите деца нямат къде да ритат топка, а иначе пускаш статии за пластмасови човечета в кутия.

Прочее, с цялото ми уважение към тази девойка Катя, аз не мога да разбера защо, например, ти не публикува нещо миналата година, когато двукратният републикански шампион Божо Василев се бореше като лъв на балканското първенство по спортно ходене и само изключителният малшанс му попречи да се класира на челните места! Знаеш ли каква физическа подготовка и себераздаване се изисква за този спорт?! А относно настолните спортове, защо не написа нищо за постиженията на Антоанета Стефанова в шахмата? Моля, бъди по-акуратен от тук нататък и опознай съвременните български герои. Лек ден на всички!
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
groti
Контакти:

Мнениеот groti » 08 яну 2013 13:58

По принцип малко подценяваме тези спортове - тенис на маса,джаги и т.н. ,но трябва да отбележим,че това си е голям успех,който вероятно е свързан с много тренировки и усилия. Браво и само успехи оттук нататък
110 години любов!

Потребителски аватар
RIR
Контакти:

Мнениеот RIR » 08 яну 2013 13:59

Гонг,

Предложете на Шумкаря да следи и пише за спортното ходене. Хем ще отразявате още един спорт и ще спечелите повече читатели и кликания, хем ще дадете на този самореоден талант още едно поле за изява, а и възможност за допълнителен доход!!!

Нека списва и кратка спортна историческа рубрика с лек политически наклон.

Аз ще се абонирам за нея. :mrgreen:

Потребителски аватар
groti
Контакти:

Мнениеот groti » 08 яну 2013 14:03

shumkar_44 написа:Простете, ако съм малко прям, но според мен джагите не са никакъв спорт, а дори напротив! По-скоро те са безцелно блъскане на топче, често по задимени места, пропити от алкохолизъм и посредственост. Това ли е символ на спортен дух? Нашите деца нямат къде да ритат топка, а иначе пускаш статии за пластмасови човечета в кутия.

Прочее, с цялото ми уважение към тази девойка Катя, аз не мога да разбера защо, например, ти не публикува нещо миналата година, когато двукратният републикански шампион Божо Василев се бореше като лъв на балканското първенство по спортно ходене и само изключителният малшанс му попречи да се класира на челните места! Знаеш ли каква физическа подготовка и себераздаване се изисква за този спорт?! А относно настолните спортове, защо не написа нищо за постиженията на Антоанета Стефанова в шахмата? Моля, бъди по-акуратен от тук нататък и опознай съвременните български герои. Лек ден на всички!

То за теб и снукърът може да е безцелно търкаляне на топки по задимени места :roll: Голфът безцелно удряне на топки по ливади. Дай да махнем определението спорт от всичко,което на теб не ти харесва или не е свързано с потене,например.
110 години любов!

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Мнениеот Blue1914 » 08 яну 2013 14:16

shumkar_44 написа:Простете, ако съм малко прям, но според мен джагите не са никакъв спорт, а дори напротив! По-скоро те са безцелно блъскане на топче, често по задимени места, пропити от алкохолизъм и посредственост. Това ли е символ на спортен дух? Нашите деца нямат къде да ритат топка, а иначе пускаш статии за пластмасови човечета в кутия.

Заради комунистическото подценяване на тази игра, или от прост недоимък на стоки,на много места джаги е имало само по панаирите...
В много населени места, някои немалки, все още няма нито една маса. Докато в Европа джагите са задължителни за всяко място, където има млади хора. Много често- безплатни!

Точно затова този успех е толкова ценен. И е пример как ако в една федерация се работи добре, организирано и с въодушевление, могат да се постигат големи успехи и от "малка" България!

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 08 яну 2013 14:23

То за теб и снукърът може да е безцелно търкаляне на топки по задимени места :roll: Голфът безцелно удряне на топки по ливади. Дай да махнем определението спорт от всичко,което на теб не ти харесва или не е свързано с потене,например.

Предположението ти е акуратно, макар и само наполовина. Снукерът действително е игра от интензивно мисловен характер, подбуждаща зрително-двигателния реакцион, ала не това ме кара да заклеймявам този спорт. Моето съображение е, че въпреки просторните и привлекателни зали, където се провеждат официалните състезателни мероприятия, масовото практикуване е по задимени кръчми с огромни дози алкохол, тоест я има подбудата към (м)етиловия порок. Това е и съдбата на доста известни снукер състезатели - факт който е безспорен.

Апропо, голфът не е интересен за мен, но пък е спорт, който се практикува на открито. Нещо повече - той подбужда млади и стари да прекарват дълго време сред природата, което допринася за тяхното духовно и физическо благоденствие, посредством полезните свойства на този тип дейност.

Колкото до така наречените "джаги".... Те са създадени за забавление на шкартото и пролетариата, ала не и за професионално съревнование на народите.
Толстолоб, на теб съм роб.

Върни се в “Други спортове”