shumkar_44 написа:Простете, ако съм малко прям, но според мен джагите не са никакъв спорт, а дори напротив! По-скоро те са безцелно блъскане на топче, често по задимени места, пропити от алкохолизъм и посредственост. Това ли е символ на спортен дух? Нашите деца нямат къде да ритат топка, а иначе пускаш статии за пластмасови човечета в кутия.
Прочее, с цялото ми уважение към тази девойка Катя, аз не мога да разбера защо, например, ти не публикува нещо миналата година, когато двукратният републикански шампион Божо Василев се бореше като лъв на балканското първенство по спортно ходене и само изключителният малшанс му попречи да се класира на челните места! Знаеш ли каква физическа подготовка и себераздаване се изисква за този спорт?! А относно настолните спортове, защо не написа нищо за постиженията на Антоанета Стефанова в шахмата? Моля, бъди по-акуратен от тук нататък и опознай съвременните български герои. Лек ден на всички!
Заради комунистическото подценяване на тази игра, или от прост недоимък на стоки,на много места джаги е имало само по панаирите...
В много населени места, някои немалки, все още няма нито една маса. Докато в Европа джагите са задължителни за всяко място, където има млади хора. Много често- безплатни!
Точно затова този успех е толкова ценен. И е пример как ако в една федерация се работи добре, организирано и с въодушевление, могат да се постигат големи успехи и от "малка" България!