[center]

[center]vacant EBU heavyweight title[/center]
[center]

[center]Кубрат Пулев(България) - Александър Димитренко(Украйна)[/center]
[center]

Кубрат Пулев (15-0, 7 КО) и Александър “Саша” Димитренко (32-1, 23 КО) ще се борят за свободната европейска корона в тежка категория.
На хартия изглежда, че Димитренко има леко предимство пред Кубрат. С височина от 194 сантиметра Пулев е седем сантиметра по-нисък от Димитренко. Но това не притеснява българския боксьор ни най-малко. “Размерът няма значение, ако тактиката е правилна”, заявява уверен Пулев. “На тренировки съм играл спаринг срещу по-високи момчета. Един от тях беше 201см., а друг 205см. Ще видим какво ще се случи на ринга.”
На пръв поглед Димитренко изглежда по-опитен, но Кубрат Пулев има над 300 мача като аматьор, както и европейската аматьорска титла през 2008г. Димитренко е наясно, че му предстои тежък мач и не трябва да подценява съперника си.
Като бивш европейски шампион „Саша” е силно мотивиран да си възвърне титлата. След като получи контузия по време на последния двубой срещу Майкъл Спрот, който завърши с единодушно решение в негова полза, ЕВU му отне титлата. Сега той е решен да си я върне. “Моята титла ми бе е отнета несправедливо. Затова аз все още считам колана за свой и ще си го върна.” Но Пулев няма да го даде лесно. Напротив – Кубрат е уверен, че той ще бъде новият европейски шампион.
[center]05/05/2012 (събота) някъде около 22,00 - 22,30[/center]
[center]

Успех на Кобрата