Нова шокираща смърт в спорта

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Нова шокираща смърт в спорта

Мнениеот ros » 01 май 2012 17:45

Александър Дале Оен - светове шампион в бруста и сребърен медалист от Пекин е починал в Аризона от инфаркт. Само на 26 той е поредната жертва на свъхнатоварването в професионалния спорт и поредно доказателство, че спортът вече не е здраве. По-малко от 100 дни преди старта на Олимпиадата в Лондон натоварванията вече май стават непоносими за нормалния човешки организъм.

Лекарят на тима потвърди, че през целия ден е бил с Дале Оен и той е тренирал нормално в отлично здравословно състояние. Денят е бил относително спокоен, тъй като е имало една лека тренировка, а след това възстановяване. По-рано плувците дори направили партия голф.

"Всички сме шокирани. Това е напълно необясним и изненадващ инцидент за всички тук. Сега мислите ни са със семейството на Александер, които го загубиха толкова рано.", коментира треньорът на плувеца в националния отбор Петер Льовберг.

"Вече сме пет дни във Флагстаф и нещата вървят по-добре от очакваното. Стискам палци да съм здрав и във форма в следващите седмици". Това е написал Александър на 14 април във фейсбук. В друго съобщение той пише, че няма търпение да се върне в Норвегия и да продължи подготовката за олимпийските игри

Нека почива в мир и дано жертвите на комерсионализма в спорта намалеят
Последна промяна от ros на 01 май 2012 17:57, променено общо 1 път.
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Re: Нова шокираща смърт в спорта

Мнениеот Blue_Lion » 01 май 2012 17:56

Аре стига бе...това са млади хора, спортисти бе !!! Да почива в Мир...
Изображение

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 01 май 2012 18:04

химията не прощава

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 01 май 2012 18:19

Само на 26 той е поредната жертва на свъхнатоварването в професионалния спорт и поредно доказателство, че спортът вече не е здраве.

Tази "велика" мисъл на теб ли ти хрумна или я преписа от скучаещ пишман журналист? :roll: Не стига, че днес децата висят само пред TV, PC, плейстейшъни и тем подобни, пълнеят тъпчейки се с всякакви пържени и готови полуфабрикати, ами дай и да ги плашим, че видиш ли спорта сее смърт и е вреден :shock: Не се занимавайте по-добре да пишете подобни щуротии, всеки ден в света умират стотици млади хора НЕспортисти от инфаркт :!:
Иначе моите съболезнования за Александър Дале Оен ! :(
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

le6oqda
Контакти:

Мнениеот le6oqda » 01 май 2012 18:19

stg333 написа:химията не прощава

+1=
когато сина ми беше на 15 год. преди състезание му изписваха по три рецепти боклуци. не ги пиеше и не стана елитен спортист слава богу.
много са ми противни докторите като почнат да ми се правят на ощипани моми - беше добре, тренираше, никога не е взимал забранени стимуланти ...
и как така толкова млади хора си заминаха за отрицателно време. май пак Чернобил им е виновен.

Потребителски аватар
Messinho
Контакти:

Мнениеот Messinho » 01 май 2012 18:22

Да почива в мир...
08.01.1994 г. Барселона Реал Мадрид 5:0
02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
10.12.2011 г. Реал Мадрид - Барселона 1:3

ЦСКА ДО ГРОБ!!!
Изображение

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 01 май 2012 18:25

BLUE CHAMPIONS написа:
Само на 26 той е поредната жертва на свъхнатоварването в професионалния спорт и поредно доказателство, че спортът вече не е здраве.

Tази "велика" мисъл на теб ли ти хрумна или я преписа от скучаещ пишман журналист? :roll: Не стига, че днес децата висят само пред TV, PC, плейстейшъни и тем подобни, пълнеят тъпчейки се с всякакви пържени и готови полуфабрикати, ами дай и да ги плашим, че видиш ли спорта сее смърт и е вреден :shock: Не се занимавайте по-добре да пишете подобни щуротии, всеки ден в света умират стотици млади хора НЕспортисти от инфаркт :!:
Иначе моите съболезнования за Александър Дале Оен ! :(

Аматьорския спорт, движението, планината и морето - всичко е ОК, разбира се. Говорех за комерсиалните натоварвания в спорта. Примери като Фабрис Муамба, Пиермарио Морозини и още доста са следствие точно от натоварванията, причинени от "професионалния" спорт и възстановяването след тренировките и състезанията.
Както и да е. Жалко за момчето
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Потребителски аватар
Без име
Контакти:

Мнениеот Без име » 01 май 2012 18:36

Нека почива в мир !
[center]1914[/center]

Потребителски аватар
Съсел ми изя кошките
Контакти:

Мнениеот Съсел ми изя кошките » 01 май 2012 18:38

Блазе му. Отарвал се е от тозе скапан жевот. Мене когда ще ме пребират ? :cry:

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 01 май 2012 18:41

Стига бе.....любимеца ми в бруста толкова добър беше :(
Да почива в мир
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Върни се в “Други спортове”