Летни олимпийски игри Париж 2024 - обща тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

rane
Контакти:

Re: Летни олимпийски игри Париж 2024 - обща тема

Мнениеот rane » 17 авг 2024 09:32

Eminem написа:Ами не малко деца тренират спортовете, които съм изброил. На Казийски дали ще му се наложи да търси деца, с които да тренира? На Везенков? На Григор? На Бербатов? И т.н. и т.н. Сега защо нямаме успехи в професионалния спорт - аз съм съгласен с теб, че първо е въпрос на манталитет. Там се къса нишката при прехода към професионалния спорт.
Най-важното обаче за една държава в спорта, не е колко медала ще спечели на Олимпиада, а колко хора тренират аматьорски.

В крайна сметка, нали искате евроатлантически ценности? Ами ето ви ги. Евроатлантическите ценности НЕ учат на труд, НЕ учат на дисциплина, НЕ изграждат характер, истински ценности и идеали! Евроатлантическите "ценности" учат на пошлост, на ку*воляк, на мързел....причиняват деградация и разпад във всички сфери. Сега младите искат всичко да е лесно и наготово. И разбира се, да стане веднага, на момента.
Ами сега много повече хора тренират аматьорски сравнено с времето преди 20, 30, 40 години. Има направени много повече съоръжения, зали, кортове.
Едно време, когато яз бях дете, фитнесът беше изключително слабо развит. На много, ама много аматьорско ниво. Продаваха се 2-3 вида гири, имаше ластици, топки с пясък, някакви гуми за стискане. Може и други дреболии да имаше, но сега не се сещам. Лелинчо ми си беше направил щанга - 40 кг. С нея също тренирах.
1991 г. в залата по вдигане на тежести на комплекс Славия обособиха кът за фитнес. Нищо кой знае какво, но поне имаше лежанки, лостове с тежести, 1-2 машини. Все още аматьорска работа, на пак беше по-добре.
Сега имаш фитнеси с различни зали, с различни глезотии. Този в който ходя сега е със зала за бокс и ММА клетка, зала с дъмбели и лежанки, зала с най-различни машини, зала за кардио тренировки, зала за силови тренировки, зала за групови занимания. Абе от пиле мляко има и с кеф се тренира. И е пълна залата, за разлика от едно време.
Колко терена за футбол има. Точно до нашият блок направиха изкуствен терен за футбол. Напълно безплатен. Даже и осветление има, но го изключиха, че имаше хора, дето ритаха до късна доба и пречеха на живущите да спят. Можеш да видиш хлапета на по 3-4 годинки да ритат на него, юноши и младежи, както и чичаци на моята възраст. Лудница е направо.
Колко басейни има, тенис кортове, велоалеи. Тренира се страшно много на фона на това, което беше преди време.

Сприятелих се с един чичак във фитнеса. Хвалеше ми се колко пие, че шмъркал бело.
Има приятелчета на сина ми от квартала. Идват във фитнеса, тренират час, а следобедите и вечерите са с биричките, ракията, количките, сокчетата, пиците. Синът на първия ми братовчед тренира волейбол през деня, вечер и той с тях надига шишето. Сериозна и професионална работа. Лабаво немааааа. Ша ги смачкаме конкуренцията.

Масовост има на аматьорско ниво, но на професионално ниво сме гола вода!

Иначе най-големи курви са от бившият Източен блок. Особено рускини и украйнки. Курви на курвите! Мъжете също не са стока. Водката я пият в чаши за безалкохолно. Дисциплина никаква. Престъпност висока. Изметта на Европа са тези. Дъно на всички дъна!

Сравни как изглеждат сега градовете и по-големите села с това, което беше едно време. Сега няма нищо общо със сивотата от онези години. ЕС е добре за България. Има доста хора, които си промениха манталитета. За съжаление повечето все още си искат скучното и сиво ежедневия. Да минават метър, да не плащат, да са най-големите тарикати. Все още има прекалено много "Булгар, Булгар" у нас.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 17 авг 2024 16:38

Фитнесите масово са пълни с комплексари, това не е спорт. Да не говорим, че мнозина и зобят ..... сега просто това е модерно, да се бараш за "нацепена батка".

Спорт е да отидеш да потичаш, да поиграеш баскетбол, да направиш малко упражнения и т.н., не да си биеш инжекцията в гъза и да 'одиш да блъскаш във фитнеса, за да се снимаш после за Инстаграм и да видят всички каква "нацепена батка" си ....

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 17 авг 2024 20:26

ReBorn1982 написа:Фитнесите масово са пълни с комплексари, това не е спорт. Да не говорим, че мнозина и зобят ..... сега просто това е модерно, да се бараш за "нацепена батка".

Спорт е да отидеш да потичаш, да поиграеш баскетбол, да направиш малко упражнения и т.н., не да си биеш инжекцията в гъза и да 'одиш да блъскаш във фитнеса, за да се снимаш после за Инстаграм и да видят всички каква "нацепена батка" си ....

Всеки си преценява за себе си.
Познавам такива, дето взимат химия, но и доста такива, дето не взимат. Едни са там за да изглеждат (а вероятно и да се чувстват) супер. Други са там да отслабват. Много хора са там чисто и просто, за да имат по-добър тонус и денят им да е по-лек.
Фитнесът замества успешно тичането, а и карането на колело.
Да, фитнесът по никакъв начин не може да компенсира един 6-8 часов преход в планината, но като бивш колоездач-любител, мога да изтъкна предимства да си във фитнеса на велоергометъра, а не да въртиш истинско колело или пък да си на пътечката, а не да тичаш на открито.

Като дете, юноша и младеж карах доста колело. Минавах си с лекота 10, 15, че и 20-а км дневно на селата. Кога на риба, кога на реката да се къпем, кога карахме до съседни села, до София дори съм се прибирал с колелото(40+ км) и обратното.
Но тогава имаше много по-малко коли. Сега сигурно са 2, че даже и 3 пъти повече, сравнено с 80-те и 90-те.
Пробвах преди години да карам по велоалеите, ама вече не е моето. Шум, прах, мърсотия от газовете на колите.
Тц. Чичак съм си.
Във фитнеса си имаш климатик, сигурно ти е, чисто ти е, нямаш пушеци, нямаш насекоми, не те пече жегата.
Същото е и на пътечката. Там даже си пускам и видеа от ютуб и си набелязвам нови и непосетени от мен места в България.

Аз преди време си бях накупил доста уреди у дома. Гладиатор, лежанка с щанга и тежести, дъмбели, пътечка за тичане, велоергометър, лежанка за коремни преси... абе част от хола ми беше мини-фитнес. С времето повечето неща ги продадох.
Обаче в истинските фитнеси имаш несравнимо повече уреди и машини, сравнено дори с тези по парковете за уличен фитнес. Ако ти е нужно можеш и треньор да си наемеш. И хората оценяват всичко това и ходят доста на фитнес. В пъти повече ходят сега, сравнено с времената преди 20-30 години.

Ако бях 10, 15, 20 годишен, сигурно щях да съм на открито с колелото. Уви, вече не съм млад и гледам да ми е по-комфортно. Да си угаждам. Всяко нещо с времето си.

Едно нещо, което едва ли някога бих искал да променя и бих му търсил заместител са разходките и преходите в планината. Чист въздух, тишина, различни, като манталитет и качество, хора, аромат на диво, на билки, страхотни пейзажи и гледки, възможност да останеш абсолютно сам не за минути, а с часове. Идилия!!!
Между другото дори и в планината има в пъти повече хора сега. На един от най-популярните върхове у нас - Вихрен, когато го изкачих за пръв път през 90-те, горе бяхме 4-5 души. Сега, особено събота и неделя, са по 40-50 човека горе в рамките на 5-10 мин. И после идват още и още. Към Мусала си е истинска магистрала, а събота и неделя хората чакат по 10-15 минути, за да се снимат на пирамидата.
Всичко това показва, че хората днес са много, много, мнооооогооо по-активни, сравнено с времената от 80-те и 90-те.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 18 авг 2024 20:10

Нямаме спортни лекари и затова нямаме високи резултати в спорта. И за "треньорите" фитнес е непозната дума, а за "треньорите", за които е позната, не знаят как да го адаптират към съответния спорт, а спортистите от топ ниво по света са във фитнеса и ги тренират по съответна методика. За храненето на подрастващите спортисти също няма какво да се говори. Не сме 1980 и всички да ядат, пият, пушат и да зобят.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Върни се в “Други спортове”