Eminem написа:Самоизключването ме озадачава, но както и да е.
Няма нищо странно и лошо в това, което е казал украинецът, конкретно за борбата.
В днешно време, борбата не е интересен спорт и е нормално да няма много деца, които да я тренират.
Аз бих предпочел много други спортове пред нея - футбол, баскетбол, волейбол, тенис, плуване...
Кое те кара да мислиш, че в спортовете, които си изредил не е същото положение? Имаме огромни успехи ли? Юношите ни правят фурор по терените, залите, кортовете и плувните комплекси ли?
Аз например помня едно интервю на Алекс Боримиров, където си признава, че не спазва режим и се прибира по нощите. Даже казваше нещо от сорта на:
- Татко(Даниел Боримиров) ми се кара, но не много...
Може да не е точен цитата, но смисъла е същия.
Къде е сега А. Боримиров?
Колко са спортистите за пример у нас?
Гледах един филм-разказ по БНТ 3 с момичето от спортната гимнастика (Валентина Георгиева мисля се казваше), което се класира пето на прескок в Париж. Ами нищо общо с останалите лигльовци, дето все някой друг им е виновен.
Завърнала се след много тежка контузия, но целеустремена, можеща и знаеща какво иска. Отдадена на спорта си и резултатите се виждат. Не бих се учудил, дай Боже да е здрава, в Лос Анжелис 2028 и до медалите да стигне.
Божидар Андреев също е спортист, който може да бъде даден за положителен пример. Обещал, че ще вземе медал и го направи. Насар също.
Боряна Калейн също може да бъде дадена за пример на воля, умения, усърдност в тренировките и целеустременост.
Нея дъртата силиконова кранта я беше съсипала психически преди състезанията в Токио. Момичето обаче се върна по-силно и показа на тази "модна икона", че е по-силна и й натри солидно носа.
Колко още такива български атлети знаеш, дето може да служат за пример?
А провалените в спорта? Бихме могли със седмици да пишем.
Не е проблем, че малко деца тренират борба, бокс, бадминтон, таекуондо или кой да е друг спорт. Проблемът е, че не са сериозни и наблягат повече на други неща, нямащи общо със спорта! Не са сериозни и предпочитат да се изявяват, като и-нет звезди. А трябват усърдни тренировки, отдаденост на 100% на това, което правиш, силна и непримирима воля.