Краси Анев се отказва от биатлона този сезон!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Re: Краси Анев се отказва от биатлона този сезон!!!

Мнениеот Blue1914 » 07 мар 2013 23:55

Не съм много запознат със зимните спортове, може и аз да се лъжа, ама не беше ли тази федерацията, която преди години придърпа някакви второразредни скандинавски ски-бегачи, които да преквалифицира в биатлонисти? За да има все пак някакви "кадри" и състезатели и така да груха народна пара от спортното министерство? И при ските май доста хора се хранят благодарение на състезаващи се за България чужденци-полуаматьори?

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 08 мар 2013 00:06

Blue1914 написа:Не съм много запознат със зимните спортове, може и аз да се лъжа, ама не беше ли тази федерацията, която преди години придърпа някакви второразредни скандинавски ски-бегачи, които да преквалифицира в биатлонисти? За да има все пак някакви "кадри" и състезатели и така да груха народна пара от спортното министерство? И при ските май доста хора се хранят благодарение на състезаващи се за България чужденци-полуаматьори?

Да, хората по цял свят натурализират чужденци, за да грухат пари от държавата... Включително и националният ни отбор по футбол затова натурализираха толкова футболисти... :roll:
Откакто следя този спорт имаше само един натурализиран украинец /Виталий Руденчик/-за скандинавци изобщо нямам спомени да са били натурализирани... И за алпийските ски се сещам само за Килиан Албрехт...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Мнениеот Blue1914 » 08 мар 2013 00:23

parvanoff написа:
Blue1914 написа:Не съм много запознат със зимните спортове, може и аз да се лъжа, ама не беше ли тази федерацията, която преди години придърпа някакви второразредни скандинавски ски-бегачи, които да преквалифицира в биатлонисти? За да има все пак някакви "кадри" и състезатели и така да груха народна пара от спортното министерство? И при ските май доста хора се хранят благодарение на състезаващи се за България чужденци-полуаматьори?

Да, хората по цял свят натурализират чужденци, за да грухат пари от държавата... Включително и националният ни отбор по футбол затова натурализираха толкова футболисти... :roll:
Откакто следя този спорт имаше само един натурализиран украинец /Виталий Руденчик/-за скандинавци изобщо нямам спомени да са били натурализирани... И за алпийските ски се сещам само за Килиан Албрехт...

Бяха взели няколко на парче, явно само от този е ставало нещо! И не сравнявай наличието на чужденци в отборни и индивидуални спортове- макар че за мен и там е тъпо да ги има на национално ниво. Натурализиран чужденец за индивидуален спорт си е смешна история- като Армен Назарян- една от болните амбиции на мутрата от Микре... Все ми е тая дали някой арменец ще взима медали за България или някой българин ще взима медали за Катар примерно...все е грешно, тъпо и смешен повод за "гордост"! Аз лично тези неща не ги харесвам... особено да наливаш пари за недоказани чуждестранни анонимници вместо да инвестираш в децата на България. Но всеки с мнението си...

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 08 мар 2013 00:33

Blue1914 написа:
parvanoff написа:

Бяха взели няколко на парче, явно само от този е ставало нещо! И не сравнявай наличието на чужденци в отборни и индивидуални спортове- макар че за мен и там е тъпо да ги има на национално ниво. Натурализиран чужденец за индивидуален спорт си е смешна история- като Армен Назарян- една от болните амбиции на мутрата от Микре... Все ми е тая дали някой арменец ще взима медали за България или някой българин ще взима медали за Катар примерно...все е грешно, тъпо и смешен повод за "гордост"! Аз лично тези неща не ги харесвам... особено да наливаш пари за недоказани чуждестранни анонимници вместо да инвестираш в децата на България. Но всеки с мнението си...

Я кажи кои други са взели или си говориш просто хей така? Какво имаш предвид да не сравнявам-каква е разликата, според теб? А дали е правилно или не да има натурализирани чужденци-аз също съм на мнение, че няма смисъл, но чужденци се натурализират в почти всички държави и очевидно по-запознати със ситуацията хора от мен от различни държави смятат, че си струва /с оглед на имидж на държавата, с оглед на популяризиране на спорта сред младежта и т.н./-онзиден на европейското по лека атлетика имаше една натурализирана шведка например, специално в биатлона словенците имат натурализиран хърватин и още много, много такива примери има...
само Левски и България

izumrud
Контакти:

Мнениеот izumrud » 08 мар 2013 09:06

хахахах, явно няма нужда да ти обяснявам неща, които са измислени като спортна стратегия в Университет в държава, която е 100 пъти по-напред в правенето на спорт от София....
но вие сте си такива...винаги сте големи професори, винаги - 100 % специалисти...Няма да забравя мача България - Италия..двама български журналисти се спукаха да обясняват колко е слаб Симоне Пепе. След мача питат Липи какво му е мнението. И той казва: Според мене, Симоне Пепе си свърши добре работата на терена....и това го казва световният шампион!!!! не някой от кафето, а световният шампион...но Ганьо си е с мнение, няма проблеми. А резултатите ги знаем.

Същата работа и с биатлона...и тоя експерт

вижте го само:
първи цитат - "Че то по твоята логика в България не трябва да се развиват повече от 5-6 вида спорт.. Хубаво е и да се замислиш колко спорта имаме, в които имаме 2-мя състезатели, които могат да се класират в топ 10 на световна купа и в който да имаме щафета, която да се класира в топ 10 на световно първенство, и в добавка сребро, и бронз от европейско първенство..."

и след две мнения "... особено да наливаш пари за недоказани чуждестранни анонимници вместо да инвестираш в децата на България. Но всеки с мнението си..."

ограничените финанси в какво ше ги инвестираш бе , пич? в топ 10 на два старта за две години или в децата? Нали това ти обяснявам. Къде си видял децата да карат биатлон между блоковете????? Колко деца се занимават с биатлон в момента? изкарай разпечатка от федерацията клуб по клуб...и как се състезават - за здраве или с цел професионализъм???
логиката го казва и доказва и години назад, и в различните страни...много по-добре е да се инвестира в други спортове. А за биатлона, ако кмета на Руполдинг стане личен спонсор на анев, ок...виж го Зографски - така се прави. Тренира в Австрия, работи в Австрия, прави тестове в Австрия, ИМА 3 СПОНСОРА-чужди, които го осигуряват. И да не му дадат кинтите от МФВС, няма проблем...и няма нужда от шанца в българия за един Зографски...тва е все едно за един бивол да изсечем гората , че да има пасище...е, айде по-сериозно и с ясни идеи, моля...то за българина казах какво мисля по-горе, ама все пак... :)

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Мнениеот Blue1914 » 08 мар 2013 11:23

izumrud написа:хахахах, явно няма нужда да ти обяснявам неща, които са измислени като спортна стратегия в Университет в държава, която е 100 пъти по-напред в правенето на спорт от София....
но вие сте си такива...винаги сте големи професори, винаги - 100 % специалисти...Няма да забравя мача България - Италия..двама български журналисти се спукаха да обясняват колко е слаб Симоне Пепе. След мача питат Липи какво му е мнението. И той казва: Според мене, Симоне Пепе си свърши добре работата на терена....и това го казва световният шампион!!!! не някой от кафето, а световният шампион...но Ганьо си е с мнение, няма проблеми. А резултатите ги знаем.

вижте го само:
първи цитат - "Че то по твоята логика в България не трябва да се развиват повече от 5-6 вида спорт.. Хубаво е и да се замислиш колко спорта имаме, в които имаме 2-мя състезатели, които могат да се класират в топ 10 на световна купа и в който да имаме щафета, която да се класира в топ 10 на световно първенство, и в добавка сребро, и бронз от европейско първенство..."

и след две мнения "... особено да наливаш пари за недоказани чуждестранни анонимници вместо да инвестираш в децата на България. Но всеки с мнението си..."

ограничените финанси в какво ше ги инвестираш бе , пич? в топ 10 на два старта за две години или в децата? Нали това ти обяснявам. Къде си видял децата да карат биатлон между блоковете????? Колко деца се занимават с биатлон в момента? изкарай разпечатка от федерацията клуб по клуб...и как се състезават - за здраве или с цел професионализъм???
логиката го казва и доказва и години назад, и в различните страни...много по-добре е да се инвестира в други спортове. А за биатлона, ако кмета на Руполдинг стане личен спонсор на анев, ок...виж го Зографски - така се прави. Тренира в Австрия, работи в Австрия, прави тестове в Австрия, ИМА 3 СПОНСОРА-чужди, които го осигуряват. И да не му дадат кинтите от МФВС, няма проблем...и няма нужда от шанца в българия за един Зографски...тва е все едно за един бивол да изсечем гората , че да има пасище...е, айде по-сериозно и с ясни идеи, моля...то за българина казах какво мисля по-горе, ама все пак... :)

Успокой се, Морски! :mrgreen: Или поизтрезней малко! :lol:

Не знам дали осъзнаваш, но цитираш двама различни потребителя.... :oops:

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 09 мар 2013 11:24

izumrud написа:хахахах, явно няма нужда да ти обяснявам неща, които са измислени като спортна стратегия в Университет в държава, която е 100 пъти по-напред в правенето на спорт от София....

вижте го само:

Виж сега-ще водим някаква културна и уважаваща събеседникът си дискусия или ще се плюем? Аз ти отговарям конкретно на твоето мнение, а ти като изключим безбройните общи приказки и неправилно цитиране на хора не ми отговори на нито един въпрос, макар че не са много въпросите... И все пак да ти отговоря на конкретните въпроси. Финансите може да са ограничени с оглед на икономическото положение на държавата ни, но не пречи да се инвестират пари и да постигаме успехи в различни спортове. И нещата се получават така-когато минахме на пазарен принцип и излязохме от изкуственият свят на една политическа и икономическа система всичко си дойде на мястото. Няма как освен по изкуствен начин България да взима повече медали на Олимпийски игри от страни, които са с мого по-големи бюджети и с много по-голямо население и това е простичко и ясно. И какво означава децата? Нима няма стадиони почти във всяка паланка? Та тези стадиони нима не могат да се използват за различни видове спорт и то много? И какво значи това дай да инвестираме в децата, а не в професионалните ни спортисти? Нима искаш да няма професионални спортисти в Бълария? И защо си мислиш, че федерацията по биатлон няма спонсори? И последно какво искаш-да се инвестира в няколко вида спорт или да не се инвестира изобщо в професионалния спорт? А знаеш ли, че зимните спортове не изискват толкова вложени средства, за да се постигне успех? Първо, защото такива са пазарните реалности и второ, защото много малко държави развиват зимни спортове... И както казах парите се разпределят на някои принципи-има федерации, които получават повече пари, има и такива, които получават по-малко. Едва ли бюджетът на федерацията по биатлон е дори в топ 10 на финансиране... И за да не говоря празни приказки ето едно нещо, което намерих за критериите:
Работим за 3 групи спортове – спортове с успехи, доказани спортове, които имат своята дейност и обществено признание, но не са успели да достигнат постиженията като първата група, и спортове на самоиздръжка – шейнички, петанка и прочие. Спортът за всички се третира към ученическия, студентския спорт. Увеличаваме бюджета за развитието на детско-юношеския спорт. Там се загуби връзката, в името на елитния състезател”, уточни още зам.-министърът.

Има федерации, които са на самоиздръжка, има такива, на които се покриват определен процент от разходите, а предполагам има и такива, на които се покриват всичките разходи. И ако искаш все пак да си поплюеш на воля поне се насочи към други спортове, като моторните, които една година получиха най-голямата помощ, а реално нямат никакви успехи... Трасета за биатлон едва ли има повече от 5 в цяла България, така че едва ли кой знае колко пари са вложени там. И именно добрите състезания, които направиха нашите биатлонисти привлякоха вниманието на шефовете на този спорт, за да ни дадат организирането на Европейското първенство тази година и именно тези успехи донесоха и повече спонсори на това състезание! Аз също имам собствено мнение и съм на принципа на разнообразието-ако му е кеф на някого да си покара ски, да има къде да го направи, ако му се прииска да побяга, да има къде да го направи, ако му се доиграе билярд, също да има къде да го направи и т.н. и най-вече не бих си позволил да плювам, по който и да е спорт, особено по такъв, който ни е донесал дори титли на Олимпийски игри! И да обезценявам труда на треньори, състезатели, та и ръководители дори... Не бих си позволил...

П.П. И за да не съм изцяло извън темата-радващо е, че все още не го е обявил официално по някоя медия, а само във фейсбук, така че се надявам да е размислил. Като цяло ако е заради недоволство от федерацията винаги съм казвал, че не е това начинът. Да каже какво не му харесва и да се бори да го промени, но не и да бяга, защото това не е градивно, както с Бербатов, който не промени нищо с това, че се отказа от националния, както с Казийски, който също уж искаше да промени нещо, както и други примери-с отказване никой не е постигнал нещо градивно-то се постига с борба... С отказването си състезателите наказват само своите почитатели и хората, които им стискат палци на всяко състезание-мое мнение. ;)
само Левски и България

Върни се в “Други спортове”