gacobacov написа:Признавам се че не съм напълно наясно с правилата на американския футбол но от пътите, в които съм се опитал да го гледам, виждам следното - през по-голямата част от времето играчите се редят, надупват и побутват. Крият един пъпеш в дън земя. През краткото игрово време - не повече от 1% от общото време на мача(останалите 99% са прекъсвания за реклами), пъпеша e трудно почти невъзможно забележим. Настава суматоха. Играчите мандахерцат пъпеша броени секунди, след което някой отново го натиква в гъза си, в който искат да бръкнат всичките останали 20. За целта се накамарват връз него. Играта е спряна. Следва рекламна пауза...
Ноо в крайна сметка всеки да си се кефи на каквото иска, все пак дори и спортове като кърлинг, фигурно пързаляне, бейзбол и крикет си имат своите почитатели.
Посмях се от сърце!
Поне си признаваш, че не си запознат с правилата

Да бъда честен, преди години от т.нар "американски топ лиги" (НФЛ, НБА, НХЛ и МЛБ - бейзбол

) само баскета ми се струваше що-годе читава.
След като имах възможността да гледам на живо мачове от всеки спорт, коренно си промених мнението.
НФЛ и НХЛ са невероятни зрелища!
Бейзбола трябва наистина да го разбираш за да те грабне - (едно от най-големите дербита в спорта изобщо е Янките -Ред Сокс), а НБА загуби най-много от блясъка си (лично мнение).
Американските лиги си имат своите достойнства, а от организацията и правилата за sallary cap (познати като финансов феърплей у нас) УЕФА може много да научи ... ако иска! Да не говорима за култовите правила за "драфт" - най-слабите имат най-голям шанс да избират първи!
... както и да е, да се радваме на звездните селекции на Реал, Сити, Челси и т.н. и да не се чудим "дека е заврян пъпеша"

Поздрави за Рей Луис - мечтан край на дълга и много успешна кариера!
ПП: ... пак ще се надяваме следващата година Пейтриътс да са на върха!