Шахмат: мъже и жени

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Re: Шахмат: мъже и жени

Мнениеот shumkar_44 » 02 сеп 2012 19:02

siniq_fen написа:. участвал съм на две европейски и едно световно

Как ти е името, момче? Със сигурност ще съм те чувал в такъв случай?
Толстолоб, на теб съм роб.

orlando7
Контакти:

Мнениеот orlando7 » 02 сеп 2012 21:11

Със сигурност жените имат по-малък умствен капацитет и затова в шахмата има деление на мъже и жени. Много елементарно! Какво се правите на ощипани?

stanleys
Контакти:

Мнениеот stanleys » 03 сеп 2012 14:19

galin56 написа: Просто във шаха е безсмислено да има женски и мъжки. Защото нали се борят за еманципация и т.н. Нормално е да се даде равен шанс и на двата пола и който играч постигне по-добри резултати със сигурност няма да е заради пола му.

Когато на жените им изнася, те забравят еманципация,равенство на половете и т.н и охотно приемат че са слабият пол стига това да им носи предимства :lol: . В конкретния случай по масовите турнири се знае,че жените рядко печелят от основните награди и много често има специални за тях. Има си отделни световни и европейски първенства за жени,защото ако трябва да се състезават с гросмайстори-мъже,много малко от тях биха попаднали сред призьорите.

Много рядко една жена може да се посвети изцяло на шаха и да му отделя цялото си време,както един мъж-професионалист.Недейте да подценявате физическият аспект, една партия на класическа контрола със сериозен противник си е тежко изпитание,а обикновено трябва да играеш 7 или 9 в едно състезание,трябва да пътуваш от един турнир на друг.Освен това компютрите много промениха шаха и както ми каза един приятел (сега е гросмайстор) - "Преди всяка партия трябва да се подготвям 3-4 часа, само за да изляза от дебюта"

Върни се в “Други спортове”