Какво мислите за уличния фитнес?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Какво мислите за уличния фитнес?
Всеки сам решава хора! Аз просто споделих моя личен опит, че едно време много се бях зарибил по фитнеса във зала и тренирах яко. Само че понеже не разбирах много и като си малко по щур и тренираш на макс, а това не е хубаво. Недейте да се надпреварвате в залата кой ще вдигне повече килограми! Всеки има различни природни дадености, други взимат яко химии, просто няма смисъл. Това води само до контузии и изхабяване на ставите ви. Така се получи и при мен, че се контузих на фитнес и от тогава не съм ходил. Сега тренирам уличен фитнес както се казва и определено мога да кажа, че това е по-подходящото за мен. Много зависи и от това дали искате да имате само релеф или искате и маса. Ако е първото спокойно може да заложите изцяло на уличния фитнес. Няма по-голям кеф от това да тренираш навън в максимално лоши условия. Това те калява не само физически, но и психически. Например аз наскоро бягах на гребната база в най-големия порой, когато нямаше жив човек навън. Така че атмосферните условия не влияят толкова, колкото някой се опита да го изкара. Успех на всички в тренировките и само се пазете от травми, защото обикновено те ни съпътстват до края на живота ни, особено, ако са получени в по-напреднала възраст.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
-
Пробвал съм и двата вида фитнес ...
От 3-4 години обаче, наблягам само на тичането и плуването ... Спокойно мога да кажа, че това е истината !
Нямам разтежения, претоварвания ... Или друг тип контузии, които има реална опасност да се случат при какъвто и да е вид фитнес.
Тичането и плуването придават и релеф, и здравина на тялото.
От 3-4 години обаче, наблягам само на тичането и плуването ... Спокойно мога да кажа, че това е истината !
Нямам разтежения, претоварвания ... Или друг тип контузии, които има реална опасност да се случат при какъвто и да е вид фитнес.
Тичането и плуването придават и релеф, и здравина на тялото.

-
- Контакти:
Изчетох мненията и виждам основни неразбирания какъв спорт е фитнесът.Някои са наясно от пишещите,но други хабер си нямат.На 36 години съм и тренирам от 23 годишна възраст.Както трябва тренирам от 3 години.Висок съм 181см.Тежа 100кг.Преди това цареше пълен хаос в тренировките ми.Имаше и периоди когато просто нямах време и тренирах 1 ден само в седмицата цялото тяло за да се поддържам.Твърдо съм против химията,но съм за протеините и правилното хранене.Фитнесът в зала е единствения начин да натовариш равномерно всички мускулни групи по тялото.Фитнесът съчетан с кардионатоварвания като колело и ходене е чудесен начин да развиваш мускулатура и да се чувстваш здрав и в тонус.Уличният фитнес включва-пет вида набиране,два вида кофички и лицеви опори.Активно работещи мускули са гръбните и гръдните.Помагат като синергисти-раменни,бицелс,трицепс,предмишница.Тези,които само помагат не могат да бъдат натоварени максимално.Гръдните също не се активират достатъчно само с кофички и опори.Дори за гърба тренировката е непълна.Да не говорим за краката,които въобще не се тренират.Деветдесет процента от посещаващите залите не тренират крака,поради различни причини.Резултатът е някакво развитие в горната част на тялото и крака като на паяк.Особено е смешно,когато ръцете са големи,а крачетата хилави или неоформени. За здраво и силно тяло трябва да се тренират всички групи.Вярно е,че при някои дадени мускули изостават,но това е генетика.При мен например прасците и бицепсите са изоставащи.Тренирам ги с огромно старание,но резултатите не са впечатляващи за сега.Бедрата и гърбът ми са групи,които много вървят,но какво-да спра да ги тренирам ли?Основните базови упражнения като КЛЕК,ТЯГА,ПУЛОВЪР,ЛЕГ ПРЕСА са незаменими.Те ви дават сила да изпълнявате по-добре и с по-големи тежести набиранията,кофичките,упражненията за ръце.Уличният фитнес по всички показатели отстъпва на залата.Всеки разбира се си има предпочитания.Успех на стрийтфитнесманиаците,но нека преосмислят приоритетите си.ПРЕДИ ВСИЧКО-НЕ ВЗЕМАЙТЕ ХОРМОНИ,Т.Е. ХИМИЯ.ЩЕ СЕ СЪСИПЕТЕ.Между другото съм доктор.
-
- Контакти:
Re: Какво мислите за уличния фитнес???
GR190276 написа:BlueRadiotherapist написа:GR190276 написа:Със сигурност ми харесва повече от фитнеса в зала. Хората практикуващи стрийт фитнес, са в пъти по-добре изглеждащи от анаболните маймуни по залите.
Тия двамата юнаци на снимките не са направили тези тела с уличен фитнес,а с блъскане в залата.Също така са очевадни анаболки,защото такава чиста мускулна маса без зобане не може да се поддържа.
Приятел, дал съм двете снимки за сравнение.Първата е от практикуващ уличен фитнес,за втората сам си се досетил.jedsanders написа:
Ако си мислиш че пичагата от горната снимка не прави лежанка значи цял живот си седял пред компютъра и си скатавал от физическо
Пичагата от горната снимка е доста известно име в уличния фитнес. Не съм му държал оная работа, гледайки го къде тренира, може и да посещава фитнес, но със сигурност не изглежда като Хълк! Със сигурност вторият от снимката няма да направи и 30 % от упражненията , които прави юнакът от горната. А дали цял живот стоя пред компютъра....по-добре да не разбирашЗа теб
Ако не си висял пред компа цял живот ще ти е ясно като бял ден че и Кътлър и това "известно име" си зобят и си тренират щанги с разликата че Кътлър е прекалил поради естеството на спорта си (не ми харесва лично на мен), а негрото търси повече функционалност от колкото размери. Не се пали толкоз, клавиатурни герои бол