Тенис на маса

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Vailo
Контакти:

Тенис на маса

Мнениеот Vailo » 11 дек 2011 00:57

Защо най-масово практикувания от любители спорт след футбола, колоезденето и баскетбола не се отразява по никоя една спортна медия? :roll: Сега чета статия "Арена Армеец омагьоса сирачета - спортисти"..състезанията са били по баскетбол, футбол, лека атлетика, бадминтон и ...тенис на маса. В България сякаш този спорт не съществува за телевизиите, вестниците и спортните сайтове :evil: Вероятно малцина знаят че най-добрите тенисисти примерно на страна като Италия са кои мислите.. Николета Стефанова и Нягол Стоянов - потомци на емигрирали български състезатели :oops:

Неутрален
Контакти:

Re: Тенис на маса

Мнениеот Неутрален » 11 дек 2011 09:05

Въпреки че играя често , 3-4 пъти седмично никога не съм се замислял по този въпрос. Жалко е наистина, но явно интереса на хората е насочен към футбола и баскетбола. Също така и хандбала лично на мен ми е много интересен, но като нивото на родното първенство е граунд зиро няма кой да го гледа. Добре че има нет, та да гледаме всичко, иначе ще сме принудени да зяпаме жалките ни подобия на футболисти.

Потребителски аватар
Vailo
Контакти:

Мнениеот Vailo » 11 дек 2011 12:12

не разбирам защо в спортните емисии се отделя внимание за какви ли не налудничави спортове - попадал съм на новини за австралийски футбол, крикет, боулинг, голф, конни надбягвания и какво ли не.. във всеки дом има комплект хилки за тенис и пин-понг топки, в много по-малко има коне?! и кой по дяволите го интересува скучния голф освен шепа сноби

това красиво италианско момиче с български корени е Николета Стефанова ..профи плейър, а не профи плеймейт като съименничките си
Изображение
Изображение

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dVB0IQ5AjXE[/youtube]

Левичарката бе в отбора на „адзурите", който завоюва европейската титла през 2003 година. Освен това Николета има три бронзови медала на сингъл и двойки от шампионати на континента. Миналата година спечели Откритото на Сърбия в Белград от сериите „Про Тур". Тя е родена в България, неин баща е републиканският първенец Стефан Стефанов. Той заминава за Апенините през 1987 г., когато дъщеря му е само на три. Италианската националка има славата на терминатор на азиатките. Тя предизвика сензация на Откритото първенство на Австрия през 2002 година, когато победи най-добрата китайка Ли Сяося. Три години по-късно Николета повтори успеха си в Германия срещу същата съперничка. Китайката Ли Нин, Ли Джиа Уей от Сингапур, японките Аи Фукухара, Саяка Хирано и Хироко Фуджи и Сон Ах Сим от Хонконг също стават жертва на родената в България звезда. „Аз мисля, че когато играеш срещу азиатска съперничка не трябва да копираш нейния стил. Решително за успеха е да изпълняваш добър сервис и да имаш мощна първа атака. Опитвам се да спечеля точката, колкото се може по-бързо и да не влизам в дълги разигравания. Предпочитам да разигравам на бекхенд"

Потребителски аватар
Без име
Контакти:

Мнениеот Без име » 11 дек 2011 13:20

Един от любимите ми спортове. Веднъж даже за рожден ден ми бяха подарили и мрежа за тенис на маса :mrgreen:
[center]1914[/center]

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 11 дек 2011 14:06

Германия срещу Италия, а всъщност играят китайка срещу българка...
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Vailo
Контакти:

Мнениеот Vailo » 11 дек 2011 14:28

колко българи са чували за тази българка донесла европейска титла за Италия през 2003?

KRASO
Контакти:

Мнениеот KRASO » 11 дек 2011 19:19

Valio аз споделям твойто мнение, защото футболът и тенисът на маса са ми любимите спортове.

Знам,че не е по темата, но се интересувам къде мога да се запиша да тренирам тенис на маса.

Потребителски аватар
Vailo
Контакти:

Мнениеот Vailo » 11 дек 2011 21:04

Зависи в кой град живееш

виж тук някой предложения: http://tabletennis-bg.org/forum/index.php?s=ee81ab825191990352d7a2d654028ffa&showforum=28

Steve Wayne
Контакти:

Мнениеот Steve Wayne » 13 дек 2011 23:23

Защото нямаме долеми играчи и спорът не е достатъчно популярен (тоест комерсиализиран) в световен мащаб.(Европа)

Потребителски аватар
Vailo
Контакти:

Мнениеот Vailo » 14 дек 2011 08:42

Това абсолютно не е вярно. Виж клипа. Това е зала Берси в Париж през 2003 . Пълна е до краен предел, а публиката прави мексиканска вълна в чест на австриеца Вернер Шлагер който става Световен шампион

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iEumqaipB7k[/youtube]

германеца Тимо Бол е избиран за спортист на годината в родината си.. а се сещаш че в германия има десетки изявени спортисти във всеки един друг спорт

Върни се в “Други спортове”