Мнениеот SVFC » 27 яну 2011 11:30
В цял свят практиката е ЕДНА И СЪЩА. Мачове се играят в различни градове с цел колкото се може повече хора да видят на живо нац.отбори. Така се създава дори и конкуренция между самите градове - кой колко ще напълни домашният си стадион/зала. Това обаче е много полезна конкуренция и от нея печелят всички.
А на господата шопи, 95% от които дошли преди 5-10-15 години от селУтУ си, искам да им кажа, да не се мислят за толкова велики, че просто прозират. Я си спомнете ако все още си стояхте при ...кравите, кога щяхте да видите които и да било национален състезател на живо? И дали щеше да ви е приятно, всичко да е в "тая София"? А?
Иначе няма по нормално нещо от това да се РЕДУВАТ мястата на всички мачове ( не само по футбол), защото от това ще спечелят всички. А вие господа софианци, като сте толкова велики, защо неискате да се направи един опит, да видим каква ще е посещаемостта в които и да е друг град, примерно на мач на националният отбор, сравнено с посещаемостта в София? Истината боли нали? Защото колкото и да ви е неприятно, в един Пловдив например, може да са "майнички" и незнам си какви, може да се мразят помежду си (футболните фенове), но за мач на националният отбор съм повече от убеден, че стадиона ще се ПРЪСНЕ и това на вас няма да ви хареса.
Почти същото е положението с Варна (тук съм пристрастен, признавам си) и Бургас. За по "безинтересните" мачове, съм повече от убеден, че всеки т.н. по-малък град също би се ИЗЛЯЛ целият на стадиона и пак ще подкрепят отбора, така както в София това е ДОКАЗАН АБСУРД да се случи.
Съвсем друг е въпроса - ИМА ЛИ БАЗИ/СТАДИОНИ за тази цел. И по тази тема - безумна глупост е да се прави "нов" стадион, при положение, че със същите пари, могат да се направят НЯКОЛКО, повтарям НЯКОЛКО качествени ремонта на ПОНЕ ТРИ съоръжения в страната. ПОНЕ. Е да, ама на господата "софианци" никак не им харесва този факт, което е много, много жалко.