Ivcho написа:Сезонът в NHL ще се излъчва и по ESPN America, което значи, че ще е достъпен не само за абонатите на Булсатком
Както е писал и колегата по-горе там ще се насладим и на автентичен коментар.

ESPN America се излъчва в България вероятно повече от три години(ако не и повече, не съм сигура). Аз имам удоволствието да гледам мачовете от тогава. Именно този канал е причина все още да съм на Кейбълтел известна вече, като Blizooo(не, че съм им голям фен-напротив, но никой друг оператор не предлага този канал в БГ).
Та, ако обичате хокей ще ви споделя(за тези, които не са запознати говоря)какво можете да гледате по този готин канал.
Очакват ви над 200 мача на живо от редовния сезон и към 50-тина от плейофите(дали не бяха и повече

). Обикновено срещите се провеждат в интервала 02:00 - 05:00(българско време), но по-късно през деня има повторение на двубоите(не знам поради каква причина, но при повторенията не дават реклами и е много гот, щото си гледаш мачлето от начало докрай).
Другата благинка се нарича NHL on the Fly - обзорно коментарно предаване за изиграните през съответния ден срещи - включва репортажи от всички проведени двубои, интересни и обстойни анализи на мачовете от вечерта, прогнози, интервюта с играчи, треньори и много други глезотийки

. Предаването се излъчва всяка вечер(разбира се, когато има мачове от НХЛ), а тези, които го водят са №1 - интелигентни, запознати до болка с материята наречена северноамерикански хокей, също така са добре говорещи и изглеждащи(разбирай много добра дикция, изразителност на изказа, готино, несковано поведение пред камера и т.н.).
Не мога да не спомена и поне според мен едно от най-великите(за мен) спортни предавания, а именно Hockey night in Canada. Това е апотеоз на канадската спортна ТВ журналистика. Винаги в събота държавната телевизия на Канада CBC излъчва минимум два мача с участието на канадски отбори(в лигата те са 6 на брой). Към 02:00 часа бг време, започва излъчването на първата среща -обикновено тя е с участие на някой тимовете от източна Канада - Монреал, Торонто, Отава. В 5 започва втория двубой, където тв аудиторията гледа мач на някой от западните тимове - Калгари, Едмънтън и Ванкувър.
Това разбира се не е просто едно излъчване на някакви си два мача, а невероятно шоу, черешката на което е появата на атрактивния водещ Дон Чери, който си е направо луд...
Та, ESPN America прави транслация и на това шоу.
Освен това феновете на НХЛ в България ще могат да видят по ЕSPN America, интересни документални филми за велики играчи от миналото и настоящи звезди в лигата, като Овечкин, Кросби, Кийн, Хийтли и т.н.
Със сигурност ЕSPN Аmerica ще предава и новогодишния сблъсък на открито между Питсбърг и Уошингтън известен, като "Зимна класика" 2010. В първия ден от новата година двата ще играят на стадион за американски футбол Хайнц Фийлд.
Освен това каналът излъчва MLB( Мейджър лигата по бейзбол), NFL(национална футболна лига), колежанските шампионати на САЩ по баскетбол(междудругото това е страхотен турнир) и американски футбол, НАСКАР.
Ето такива нещица ви очакват на ESPN America - ако имате възможност да гледате, мисля няма да останете разочаровани. Не искам да това да прозвучи, като реклама на Blizoo, просто за хубаво или лошо, те са единствените(не знам за Виваком всъщност, но Ай Ти Ви Партнер и Булсат не го излъчват), които го предлагат.
P.S. И в края да спомена, че ако някой живо се интересува от хокей, може да посети единствения български форум посветен на канадската игра:
http://nhl.hockeybg.com/