Световно първенство по хокей на лед 2010

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Райко Стоянов
Контакти:

Re: Световно първенство по хокей на лед 2010

Мнениеот Райко Стоянов » 08 май 2010 16:45

trakia написа:
Райко Стоянов написа:
Rodn1 написа:Прави ми впечатление ,че от отбора на Американците от Ванкувър няма нито един човек!

Янките имат само един представител участвал във Ванкувър и това е защитникът Джек Джонсън.

Райко, Габорик ще играе ли за Словакия на световното или не?
Беше казал ,че няма да играе ама Рейнджърс нали не са на плайоф и сега незнам....

Мариян Габорик не е в състава на Словакия. Не знам поради какви причине не е дошъл на Световното, а и Рейнджърс от доста време са извъм играта в НХЛ?! При руснаците например е съотборникът му Артьом Анисимов, а в последния момент треньорът на Русия се отказа от услугите и на друг "рейнджър" - Енвер Лисин.

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 08 май 2010 17:38

Райко,
Много се радвам,че пишеш по темата,т.к. си явно форумец, който разбира тази игра, хокей на лед.
Аз мога да направя допълнението,че от германците имаше вчера НХЛ-играчи. Тренерът им на Германия е печелил дори купа Стенли като играч (май на Колорадо). Германците обаче нещо не са много доволни от работата му и искат да го сменят от няколко месеца с тренера на Швейцария, т.к. останаха впечатлени от достойното представяне на кръстносците на Олимпиадата. Вчера победата дойде точно навреме за непостоянните германци, които сега се стягат да бият Дания и да запазят мястото си си в Лига А на айсхокея.

Изображение
Изображение

Райко Стоянов
Контакти:

Мнениеот Райко Стоянов » 08 май 2010 18:53

Въпреки, че съм тренирал и играл футбол хокеят на лед е любимият ми спорт. Роден съм в Русия и може би за това е тази ми страст към този спорт. За евентуалната смяна на немскияя треньор си прав. Уве Круп е начело на Германия от 2006г., но изявите на тима в този период не са особено добри (което е обяснимо с оглед на потенциала). В Германия интересът към хокея е огромен, но така и не създават истински класни хокеисти. Що се касае до треньора на Швейцария Ралф Крюгер, то той вече натрупа голям опит като наставник на "кръстоносците". За разлика от Германия обаче в Швейцария системата за подготовка на млади кадри е много по-продуктивна. Това си личи и по резултатите на швейцарците в световните форуми за юноши и младежи.

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 08 май 2010 19:02

Райко Стоянов написа:Въпреки, че съм тренирал и играл футбол хокеят на лед е любимият ми спорт. Роден съм в Русия и може би за това е тази ми страст към този спорт. За евентуалната смяна на немскияя треньор си прав. Уве Круп е начело на Германия от 2006г., но изявите на тима в този период не са особено добри (което е обяснимо с оглед на потенциала). В Германия интересът към хокея е огромен, но така и не създават истински класни хокеисти. Що се касае до треньора на Швейцария Ралф Крюгер, то той вече натрупа голям опит като наставник на "кръстоносците". За разлика от Германия обаче в Швейцария системата за подготовка на млади кадри е много по-продуктивна. Това си личи и по резултатите на швейцарците в световните форуми за юноши и младежи.

Мерси!
В Берлин хокеят е много комерсиален спорт. Айсберен Берлин са по популярни дори от Алба (в баскета). И двата отбора играят в О-ту- Уърлд Арена . Най-зле са Херта...
Изображение
Изображение

Райко Стоянов
Контакти:

Мнениеот Райко Стоянов » 08 май 2010 19:12

В Германия са може би номер едно по организация на всякави форуми. Снимките, които си публикувал са поредното доказателство. Но ако ти живееш там това вече ти е ясно:)! Според мен с вчерашната си победа на САЩ домакините дават заявка и за 1/4-финалите. При победа в редовното време над Дания това ще е доста постижима цел.

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 08 май 2010 19:19

ами за организацията си прав. тази арена е сравнително нова и я пуснаха преди година (откриването беше концерт на Металика). обаче постоили са я точно до бившата централна гара на Източен Берлин, което си е доста встрани от сегашния център но като слезнеш от влака си след 10 минути в залата.

Потребителски аватар
trakia

Мнениеот trakia » 09 май 2010 10:10

Аз само мога да кажа ,че не ми се иска купата да отиде зад окена. Видя се обаче ,че американците са без доста класни играчи ,незнам как стои въпросът с Канада.
Бих се радвал ако Словакия спечели ,те заслужават такава чест ,толкова гоини живеят в сянката на Чехословакия.
Когато се разпадна въпросната държава Чехите беха набутани в А групите ,а за Словакия остана да се класират от С до А ,което си беше много неспаведливо .
За Легендарните Руснаци нема кво да се говори !
Радват ме и финландците ,защото съм живял дълго там ,а и са си доби .Самоче аз вече някъде писах ,че те са с доста застаряващт състав сега ,въпреки тва са доста добри и като единици и като колектив.
Това е нашият клуб, нашият град, нашата вяра. Или го приемете, или се махнете!
Изображение

Потребителски аватар
pumpo
Контакти:

Мнениеот pumpo » 10 май 2010 10:59

Световното по хокей на лед радва много.Като цяло хокеят на лед винаги ми е харесвал.В послендите години в България гледаме доста рядко хокей на лед по български ТВ-та ,но след пускането на Нова Спорт ,няма да е така.От септември-октомври месец ,ще предават и КХЛ ,което си е един голям бонус ;)

Върни се в “Други спортове”