Считам, че покрай "успехите" на "младата надежда" Грогор Димитров, всички български медии, а и огромната част от феновте в България не разбраха за успеха на Димитър Кутровски. Какъв успех ли - ами изравни най-доброто постижение на български тенисит евър в турнирите на АТП, а именно 1/4 финал в АТП 250, Сан Хосе!!!!!! Естествено, нашите медии, които бъкат от "журналисти" няма как д се сетят за това и ще го отразят с 2-3 реда, а това си е страхотно постижение, но понеже липсва откъде да го копи/пейстнат,просто ще го подминат.....
Успехът е огромен, не защото е неяо ултра невероятно, а защото е постигнат без участие в престижни академии, без уайлд карти, без излишно славославене по телевизиите, със започване от 3 квалификационни кръга и т.н. Някои може би ще кажат, че Димитър е извадил късмет, че Монфис се е отказал, но веднага ще ги контрирам, че обикновено, когато тенисист се откаже, противника му директно преминава в следващия кръг, а в случая не беше така. да, игра срещу лъки лузър, но го би, а колко пъти такива шансове (да играе с тенисист от неговата класа) с показаха пред Григор и той вечено беше в ролята просто на лузър????
Едно огромно браво на Димитър и дано да успее да бие Харисън (същата "млада надежда" като Григор, вече минал зенита си, макар и толкова млад, но спохабен талант), но и да падне, пак ще се качи с около 150 места в световната ранклиста и ще е спечелил 3/4 от точките си за цялата минала година, само от участието на един турнир.....
Успех,ще стискам палци на 3-4 уискита довечера (мачът ще е около полунощ българско време)
Димитър Кутровски-Р. Харисън, 1/4 финал, АТП 250, Сан Хосе
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Димитър Кутровски-Р. Харисън, 1/4 финал, АТП 250, Сан Хосе
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
Re: Димитър Кутровски-Р. Харисън, 1/4 финал, АТП 250, Сан Хосе
Страхотен успех за Дими Кутровски.Не знам какъв е проблема на автора на темата към Григор Димитров,отново вместо да се радваме че имаме българин в топ 80 на света ние го обявяваме за свършил с големия тенис още на 20 години.
Пожелавам успех на Дими,макар че според мен няма шанс срещу Харисън.

I'M BLIND!IMPRESS ME!
-
- Контакти:
Много добра тема, супер е, че има хора, които оценяват колко значим всъщност е успехът на българина.
В интерес на истината, очакавах някаква информация за победата му да се появи в българските медии днес следобяд, но бях приятно изненадан - има приличен отзвук. Мачът с Харисън ще е много, много труден и шансовете на Димитър са малки, още повече, че сигурно се е натрупала доста умора, но няма как да не стискаме палци...
Така или иначе ми се струва, че българският тенис е в известен възход, дано поне малко се доближим до успехите на съседите ни на запад.
В интерес на истината, очакавах някаква информация за победата му да се появи в българските медии днес следобяд, но бях приятно изненадан - има приличен отзвук. Мачът с Харисън ще е много, много труден и шансовете на Димитър са малки, още повече, че сигурно се е натрупала доста умора, но няма как да не стискаме палци...
Така или иначе ми се струва, че българският тенис е в известен възход, дано поне малко се доближим до успехите на съседите ни на запад.
авторът на темата няма никакви проблеми с Григор Димитров, а просто емного разочарован от факта, че имаше всички условия (пари, лагери, треньори, наличие на уайлд карти и т.н.), но той не успя да ги използва. Заедно с Григор, стартираха още няколко - нишикори, раонич, доналд йънг, суитинг и харисън - искаш ли да ти кажа местата им в момента? Защото всички, без харисън са преди нашия, а дори и харисън има 1/2 финал от АТП.....
И за да не ме разберете погрешно - искам всичките ни тенисисти да са на топ ниво, но някакси това не става. Пиронката ако прескочи повече от 2 кръга е истинско чудо (освен на Уимбълдън, където за 1/2 финала и дадохме купа
- за пръв път виждам да се дава купа за полуфинал), Григор си е вечна надежда - бо фиш в един безсмислен, полуконтролен мач на едно неофициално първенство и всичко друго му е "играли сме добро, али немали смо касмет". При Кутровски виждам (засега), огромно желание, особено на мача с багдатис миналата година, което, ако му намерят спонсори, неминуемо ще го отведе нагоре, освен ако и той не се превърне в поредната родна "млада надежда"
И за да не ме разберете погрешно - искам всичките ни тенисисти да са на топ ниво, но някакси това не става. Пиронката ако прескочи повече от 2 кръга е истинско чудо (освен на Уимбълдън, където за 1/2 финала и дадохме купа

Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
Гледах мача по нета вчера, има хляб в това момче заслужава да му се обърне внимание
Браво на това момче. И днес има шансове.. 

И съм съгласен и не съм съгласен с теб.Милош Раонич е то типа тенисисти които имат ясно изразена стратегия на игра-опростена,но с нисък лимит.Иво Карлович,Горан Иванишевич са същия тип тенисисти,които и в най-добрите си времена могат да достигнат до топ 20.Григор е мега талантлив тенисист,които обаче си няма треньор.Всъщност даже си мисля че академията "Муратоглу" не е за него.Тая академия не е дала повече от 2ма тенисисти,гравитиращи около топ 30-40.Най-извесното име е Маркос Багдатис и Павлюченкова.За да дам пример кой тенисист е най-титулувания в момента и да си направим сами извода-Жереми Шерди!!!
Лично мое мнение е,че в момента ако Григор има проблем,то той е психологически,типичен за някои млади тенисисти.Впрочем не можем и да очакваме всеки да има еднакво развитие на кариерата си.Някои стават мега звезди на 19-20,други по-късно.Ето Дими Кутровски постига най-големия си успех на 24.

Лично мое мнение е,че в момента ако Григор има проблем,то той е психологически,типичен за някои млади тенисисти.Впрочем не можем и да очакваме всеки да има еднакво развитие на кариерата си.Някои стават мега звезди на 19-20,други по-късно.Ето Дими Кутровски постига най-големия си успех на 24.
I'M BLIND!IMPRESS ME!
За мен представянето на Кутровски се дължи изцяло на шанса при жребия , довечера Харисън ще го отупа. Кутровски няма стил за топ 100 (ударите с две ръце изискват по-голямо предвижване по корта и в пъти по-голямо натоварване) не виждам какво го превъзнасяте толкова , 24 годишен тенисист с най-високо място в ранглистата 472 който е спечелил 5 мача подред срещу тенисисти от неговата черга (никому неизвестни) .. Очаква го сблъсък с реалността и край на едноминутната му слава..
Абсолютно.Дори аз който следя тениса от близо не бях чувал за досегашните му съперници.