Моля, не бройте парите на Пиронкова

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Моля, не бройте парите на Пиронкова

Мнениеот Madridist » 01 юли 2010 11:51

В началото българската тенис Пепеляшка спи в католически приюти и тренира с един камък

Животът на Цвети Пиронкова вече е приказка. 22-годишната пловдивчанка за един ден се превърна в българската тенис Пепеляшка. Прегази Марион Бартоли и Винъс Уилямс и влезе сред четирите най-добри на "Уимбълдън". След четвъртфинала срещу "машината" Уилямс за напористата българка чуха и бабите в село Забърдо, и аборигените в Австралия. Хубавицата от ТК Локо (Пд) накара емигрантите от цял свят да крещят от гордост. Другите, които са тук, забравиха поне за няколко часа, че цените на газа и тока скачат, че здравната реформа не върви, че България е най-обрулената държава в Европа. И се радваха за Пиронкова.

Зад Цвети никога не са стоели пачките на таткото олигарх или парите на големите компании. Напротив - семейството й преди 2 години заложи къщата си на пъпа на Пловдив, за да финансира участието й в турнирите. Продавали са семейни ниви и апартаменти, за да може Цеца да играе извън България. Сега парите се връщат. Моля ви, не ги бройте. Нищо че Цеци вече е принцесата на българския тенис, а не Пепеляшката от Пловдив. Малцина знаят, че в началото на кариерата си Цеци и баща й Кирил спяха по католически приюти в Европа, за да може малката тенисистка да играе по кортовете в Италия, Франция, Испания. Пиронкова е пълна противоположност на нахаканите рускини с огромните портфейли и тестетата дебитни карти, които влизат на талази в световния тенис.
Успехът на Цеци е програмиран изцяло от баща й Кирил Пиронков
Той е отказвал примамливи оферти от тенис академии от цял свят. Защото винаги е вярвал в успеха на детето си. Цветана буквално прохожда на кортовете на Новотел "Пловдив" край река Марица. Кирил води бебето на игрището още когато то е на 20 дни. "Просто нямаше кой да я гледа вкъщи и ходех на тренировки с количката", спомня си Пиронков години по-късно. На 3 г. Цеца прави първите си бекхенди. 12 месеца по-късно вече блъска и на мрежата. Стартира с детска ракета, подарена й от нашумялата в средата на 90-те пловдивска тенисистка Теодора Недева. Като дете Пиронкова често се вживява в ролята на кортаджия или поливач. Тренира и работи от сутрин до здрач. "Беше безумно готино хлапе. Успехът й на "Уимбълдън" е апотеоз на човешкото трудолюбие", твърдят пловдивски тенис специалисти. Пловдивчанката не изневерява на стила си и сега, когато славата вече я погали. Миналата зима един телевизионен екип припадна на кортовете на Локомотив (Пд). Журналистите дошли да вземат интервю от първата ракета на България. Питали изпълнителния директор на ТК Локомотив Дора Рангелова къде е Цеци. Последвал зашеметяващ отговор:
Чисти с гребло снега от изкуствените кортове, за да може да играе

Цветана е родена на 13 септември 1987 година. Баща й Кирил е бивш гребец. Майката Радосвета е многократна шампионка на България по плуване. Цеца и семейството й са известни със своето трудолюбие. Тенисистката от години стартира деня си с 5-километрова обиколка на Гребната база преди закуска. Преди, когато фитнес залите бяха недостъпни за нея, тя тренираше с импровизиран лост и огромен камък край стадион "Пловдив".
Най-интересното е, че Пиронкова и баща й са предвидили успеха над Винъс Уилямс. Часове преди мача с американката Киро и Цветана звънят в Пловдив и канят бабите, дядовците и братовчедите си на полуфинала в "Уимбълдън". Вчера бабите Цветана и Елисавета, дядо Никола и братовчедките заминаха за Лондон, за да подкрепят Цветана срещу рускинята Звонарьова. В Пловдив остана само братовчедът Краси Стойков, за да се грижи за къщата и двете кучета Фолганг и Мирко.
Семейство Пиронкови си направи родова среща в сърцето на Британската империя! В началото на турнира край Цеци бе само баща й Кирил. После да стиска палци дойде и сестра й Ели. В началото на седмицата към тях се присъедини и братът Енчо. Майката Радосвета си взе неплатен отпуск от плувен клуб "Младост 91" и от вторник също е на кортовете в Лондон.

източник-http://tennis.sportal.bg/news.php?news=245931

Много силна статия :!: :!: :!:
Последна промяна от Madridist на 01 юли 2010 13:27, променено общо 2 пъти.
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Re: Моля, не бройте парите на Пиронкова

Мнениеот Бижутера » 01 юли 2010 11:55

Слави оная вечер също скочи срещу едно заглавие във вестник - там били написали първо колко ще вземе нашата а после резултата :lol:
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
megagrym
Контакти:

Мнениеот megagrym » 01 юли 2010 11:59

точно тия от спортал не спряха да пишат колко ще спечели .... сега си мият ръцете..... смешници

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 01 юли 2010 12:19

Един приятел, световен шампион в една дисциплина на един спорт, казваше така "Аз съм това което съм, заради условията в които живея". Чисто и просто животът в България те прави нечовек по един или друг начин. Някой ги грабва улицата други спорта, трети... нощния живот, и така на татък. Точно ей тва нямане ни прави по-силни от всички други гадове по света! Когато Нейкова спечеи златото в Пекин журналисти я попитаха на какво се дължи успеха и, тя отговри "Вероятно на водораслите в канала"... и е права.

Успех на Цвети, аз съм сигурен, че днес тя ще победи.
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
Vailo
Контакти:

Мнениеот Vailo » 01 юли 2010 12:20

статията е хубава ..като не те кефи спортал, не го чети най-лесно е..но в случая са свършили добра работа

Потребителски аватар
malchev
Контакти:

Мнениеот malchev » 01 юли 2010 12:33

Аз пък мисля, че трябва да се пише колко е спечелила! Именно защото си ги е заслужила до последното пени и няма от какво да се срамува! Аз лично съм изключително щастлив, че това момиче печели добре. Защото има много други спортове, където и най-добрия да си, пак нямаш два по 1 в джоба си..
Мен друго ме притеснява.. сега в спортал, а и на всякъде цари голяма еуфория. Пишат се по 3 статии за Цвети на час. А после? Трябва ли да пишем за нея само като има нечувани успехи? Аз лично се радеам на всяка нейна победа по малките турнири. Но много трудно намирам информация за това. Навсякъде пише как Левски излетели за някъде, ЦСКА имали 5лв. дълг, на Локо Сф им паднала козирката на стадиона..
Дано този успех провокира по-широко отразяване на този спорт. Дано повече млади деца почнат да спортуват, защото освен всичко друго тениса е и много интересна игра. Дано телевизиите почнат да предават мачове на българи, не само "риалита".
Айде успех днес, но нека не забравяме, че какъвто и да е изхода от мача, Цвети вече направи нещо нечувано и залсужава аплодисменти!

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 01 юли 2010 12:36

дано да не стане само като с Гришо Димитров... голям играч, а пък колкото пъти противникът му на корта е бил с по-висок коефициент при букитата в последните година и половина-две,все е губил.
те и Сесил едно време я изкарваха принцеса от бедна пепеляшка, но в крайна сметка какво стана. баща й - депутат от герб, в момента е шеф на спотна комисия по лицензиране на спортни обекти (яко корупция) къде е Сесил няма смисъл да ви казвам.
така че ще броим парите и лично аз се чудя кой има нужда от подобен театър, тенисът е скъп спорт за богати. Пиронкова не е нито Йордан йовчев, нито Петър Стойчев. За една седмица си изкара 400 000 лева. Успех срещу Звонарьова!

Потребителски аватар
ZinedineZidane
Контакти:

Мнениеот ZinedineZidane » 01 юли 2010 12:55

unist_gp написа:дано да не стане само като с Гришо Димитров... голям играч, а пък колкото пъти противникът му на корта е бил с по-висок коефициент при букитата в последните година и половина-две,все е губил.
те и Сесил едно време я изкарваха принцеса от бедна пепеляшка, но в крайна сметка какво стана. баща й - депутат от герб, в момента е шеф на спотна комисия по лицензиране на спортни обекти (яко корупция) къде е Сесил няма смисъл да ви казвам.
така че ще броим парите и лично аз се чудя кой има нужда от подобен театър, тенисът е скъп спорт за богати. Пиронкова не е нито Йордан йовчев, нито Петър Стойчев. За една седмица си изкара 400 000 лева. Успех срещу Звонарьова!

Доста низко изказване...
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 01 юли 2010 12:58

мерси ;)

ZeuS
Контакти:

Мнениеот ZeuS » 01 юли 2010 13:00

Като човек който се е занимавал няколко години с този спорт мога да си представя колко трудно и е било на моменти , а и на нейното семейство. Този спорт не е за всеки , защото трябва да се правят много жертви ако не си от богато семейство , а гаранция за успехи никой не дава.

Върни се в “Тенис”