гонг
Големият сблъсък между Григор Димитров и Анди Мъри ще се проведе в неделя по обяд. Очаква се около 12.00 часа двамата тенисисти да излязат в мача от 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия.
Преди двубоя между Григор Димитров и Анди Мъри, на Централния корт в Мелбърн, ще се изиграят четири срещи. Един от мачовете е на приятелката на българския състезател – Мария Шарапова. Рускинята ще се изправи срещу китайката Шуай Пън.
Непосредствено преди Димитров и Мъри ще се изправят една срещу друга Симона Халеп и Янина Викмайер.
Както вече стана ясно самият британски тенисист обяви, че очаква труден мач срещу българина в четвъртия кръг на турнира.
В изминалия кръг Анди Мъри преодоля португалеца Жоао Соуза с 6:1, 6:1, 7:5, докато първата българска ракета трябваше да играе 5-сетов мач (4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:3) с кипъреца Маркос Багдатис.
Шотландецът ще получи своя шанс да отмъсти на българина за загубата си на „Уимбълдън“ през миналата година, както прокламираха британските медии преди началото на турнира в Мелбърн.
Това ще бъде седмият мач от тяхното съперничество, в което Мъри има превес – 4 срещу 2 победи. Като изключим миналогодишния успех на Гришо на тревата в Лондон, другите им срещи неизменно са на твърди кортове.
АО 2015 | 1/8-финал | Димитров - Мъри | Неделя след 12:00
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
АО 2015 | 1/8-финал | Димитров - Мъри | Неделя след 12:00
-
- Контакти:
Re: АО 2015 | 1/8-финал | Димитров - Мъри | Неделя след 12:00
Ако победи, на Григор му се отваря път към полуфиналите след отпадането на Фед. Стискам му палци, ще е битка.
След отпадането на Федерер, това си е нещо като финал преди финала.... Почти съм сигурен, че единия финалист ще е някой измежду Мъри и Гришо
[center]

[/center]

- Ботевъ Пловдивски
- Контакти:
Абсолютно непредвидим мач, шансовете са 50:50. Надявам се Гришо да изкара от торбата най-стабилния си първи сервис досега.

чак пък непредвидим - букмейкърите са го предвидили - 75% : 25% за Мъри. Григор трябва да играе на върха на възможностите си и да се възползва максимално от моментите на спад на Мъри защото колкото и да е добър не може да играе силно в продължение на 3 часа, все ще има и моменти на разконцентриране и те трябва да се използват. Да изчисти непредизвиканите грешки и да поема инициативата в разиграванията особено при свой сервиз.
MaRTo1233 написа:След отпадането на Федерер, това си е нещо като финал преди финала.... Почти съм сигурен, че единия финалист ще е някой измежду Мъри и Гришо
И все пак да не забравяме че в потока е и Надал който м.г. докажа как се стига финал както се казва на една ръка

MaRTo1233 написа:След отпадането на Федерер, това си е нещо като финал преди финала.... Почти съм сигурен, че единия финалист ще е някой измежду Мъри и Гришо
изобщо не е сигурен финалист нито Мъри, нито Григор.. който и да бие от двамата ще се натъкне на Ник Кириос на централния корт с няколко хилядна австралийска агитка зад гърба му на 1/4 финал. А това момче има всичко което най-много липсва на Григор - убийствен бекхенд, убийствен /сигурен/ сервиз и огромно самочувствие за само 19 годишен хлапак
-
- Контакти:
Категорична победа за много по-класния поданик на британската корона в 3 или 4 елементарни за Мъри сетчета. Хасковския е далеч от нивото на истинските големи, за него остават полу-аматьорските турнири 250 и радостта от победите над полуотказали се кипърци с наднормено тегло. Факт 

- mistreated
- Контакти:
Vailo написа:MaRTo1233 написа:След отпадането на Федерер, това си е нещо като финал преди финала.... Почти съм сигурен, че единия финалист ще е някой измежду Мъри и Гришо
изобщо не е сигурен финалист нито Мъри, нито Григор.. който и да бие от двамата ще се натъкне на Ник Кириос на централния корт с няколко хилядна австралийска агитка зад гърба му на 1/4 финал. А това момче има всичко което най-много липсва на Григор - убийствен бекхенд, убийствен /сигурен/ сервиз и огромно самочувствие за само 19 годишен хлапак
Хич не съм убеден, че Киргиос ще мине през Сепи. А и бекхенда далеч не му е "убийствен". Иначе самочувствие има голямо, но засега без покритие.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...
- Jorkorazporko
Мъри е във форма, докато Григор има колебания в играта си! В тениса всичко е възможно, така че нека се надяваме на български успех. Все пак Мъри е фаворит и има всичко необходимо за да спечели срещу нашето момче. Дано не съм прав и Гришо ме опровергае, но моята прогноза е победа за Мъри в 4 сета!