Сампрас: Григор ще влезе в топ 10 до края на годината

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Сампрас: Григор ще влезе в топ 10 до края на годината

Мнениеот diplomat » 28 яну 2014 16:30

sportal.bg написа:Бившият номер едно в света Пийт Сампрас беше в Мелбърн по време на Откритото първенство на Австралия и изгледа на живо няколко мача, включително финалния двубой между Рафаел Надал и Станислас Вавринка. Носителят на 14 титли от Големия шлем намери време да говори пред thetennisspace.com и за това кой според него е следващият тенисист, който ще направи голям пробив. Американецът смята, че това е първата ни ракета Григор Димитров, достигнал за първи път в кариерата си 1/4-финал от мейджър турнир.

Григор ли е най-добрият тенисист от следващото поколение?
- Да. Ако не влезе в топ 10 или дори топ 5 до края на годината, ще съм много изненадан. Той вярва в себе си, има страхотна игра, ударите му са силни и имаше своите шансове срещу Рафа. Ще стигне далеч. Много е добър. Не знам дали все още е достатъчно подготвен, за да се бори за титлите от Големия шлем. Там според мен тази година ще се съревновават Новак и Рафа.

Трябва ли му още малко физическа подготовка?
- Той е доста слаб, но според мен работи върху трупането на мускулна маса и влиза в по-добра форма. Все пак е само на 22 години и има достатъчно време да заякне, защото е тръгнал по този път.

[offtopic]http://www.sportal.bg/news.php?news=469402[/offtopic]
Кой е лаик сега, другарю Санди? :mrgreen:

Потребителски аватар
viali69

Re: Сампрас: Григор ще влезе в топ 10 до края на годината

Мнениеот viali69 » 28 яну 2014 16:43

Не е нужно да си голям специалист в тениса, за да видиш, че Гришо е невероятен талант. Гришо има отигравания, каквито рядко правят и най-добрите в този спорт.
Невероятен е ! Най-много ми харесва, че има характер. Мааалко психика му трябва още, но тя се трупа с годините. Точно психическата устойчивост и търпението му изиграха лоша шега в последното разиграване на третия сет срещу Надал. От там загуби и мача, а аз бих казал и пропусна да спечели турнира, защото Вавринка щеше да е по-лесен за преодоляване на финала.
Господ здраве да му дава на Гришо и това, което Сампрас предсказва, ще стане факт за радост на всички българи. :)
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
powerful
Контакти:

Мнениеот powerful » 28 яну 2014 17:30

Григор вече има психика.Забравихте ли когато сервираше за сета при 0:30 и втори сервис как успя д се измъкне , наниза 2 перфектни аса..Просто топката при сетбола която изтърва третия сет на всеки се случва да сбърка..

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 28 яну 2014 18:00

powerful написа:Григор вече има психика.Забравихте ли когато сервираше за сета при 0:30 и втори сервис как успя д се измъкне , наниза 2 перфектни аса..Просто топката при сетбола която изтърва третия сет на всеки се случва да сбърка..

Не претендирам, че имам твоите познания по тенис, но тая топка и аз нямаше да я сбъркам макар, че никога не съм хващал ракета. Това си беше чиста проба гипсиране пред победата над световния №1.
Между другото това започва да се превръща в някакъв комплекс на Гришо. Когато играе срещу тенисисти извън ТОР 10 е направо агресивен, а когато се изправи срещу първите личи, че изпитва някакви психични затруднения, които, ако не бъдат преодоляни може да се превърнат в комплекси.
Световният спорт познава не един и два супер таланта, които просто спират или започват да боксуват в развитието си.
А и Гришо все го пишем много млад, ама той си кара вече 23, което за спорта не е чак толкова ранна младост.
Това е мое мнение. Повтарям, че не съм специалист и може да греша. Така виждам нещата.
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
powerful
Контакти:

Мнениеот powerful » 28 яну 2014 18:04

Между другото вкара много добър сервис, дори за миг помислих, че Рафата няма да може да го върне.. жалко много удобна топка но много скоро ще започне да ги повеждава..Ето какво сътвори пък Джокович..като казвам, че на всеки може да се случи..СИГУРЕН СЪМ, ЧЕ ГРИШО ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ ПОБЕДИ РАФА ПОНЕ ЕДИН ПЪТ !

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2H7wmvBFB80[/youtube]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 28 яну 2014 18:13

viali69 написа:
powerful написа:Григор вече има психика.Забравихте ли когато сервираше за сета при 0:30 и втори сервис как успя д се измъкне , наниза 2 перфектни аса..Просто топката при сетбола която изтърва третия сет на всеки се случва да сбърка..

Не претендирам, че имам твоите познания по тенис, но тая топка и аз нямаше да я сбъркам макар, че никога не съм хващал ракета. Това си беше чиста проба гипсиране пред победата над световния №1.
Между другото това започва да се превръща в някакъв комплекс на Гришо. Когато играе срещу тенисисти извън ТОР 10 е направо агресивен, а когато се изправи срещу първите личи, че изпитва някакви психични затруднения, които, ако не бъдат преодоляни може да се превърнат в комплекси.
Световният спорт познава не един и два супер таланта, които просто спират или започват да боксуват в развитието си.
А и Гришо все го пишем много млад, ама той си кара вече 23, което за спорта не е чак толкова ранна младост.
Това е мое мнение. Повтарям, че не съм специалист и може да греша. Така виждам нещата.

Федерер взе първия си Голям Шлем на 22, на нашето момче му трябва още много малко, за да стане редовен полуфиналист/финалист на най-важните турнири, според мен. От там нататък, всичко зависи от съперника - ако се изправи срещу Надал/Федерер във форма, просто не виждам как може да ги бие, но срещу Мъри, или дори Джоко, мисля, че би имал големи шансове, Вавринка не го броя, защото това за него ще е пикът в кариерата му, едва ли ще бъде някакъв конкурент за топ 5.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 28 яну 2014 18:19

Има голямо израстване в това отношение, но до голяма степен устойчивостта на психаката е свързана с трупането на опит, какъвто на Григор все още му липсва. Вярно е, че при него нещата стават малко по-бавно, но и трябва да се отбележи времето, в което му се е паднало да играе тенис.. В днешно време е изключително трудно да се пробие в мъжкия професионален тенис! Както обаче повечето тенесисти казват - тенисът е маратонски спорт и израстването като играч се постига чрез изиграването на много голям брой от турнири.

Потребителски аватар
sirius123

Мнениеот sirius123 » 28 яну 2014 18:32

Е , като е решил да влиза в топ 10 , защо е избрал турнира в Загреб , където е пълно с кандидат пенсионери , а не в Open Sud de France , който се провежда в същото време.

Потребителски аватар
powerful
Контакти:

Мнениеот powerful » 28 яну 2014 18:33

Точно според мен Гришо има по-голям шанс срещу Надал отколкото срещу Джокович..Гришо е неудобен за нашия и скоро няма да има прошка, както казах, още тази година ще натрупа солидна бройка победи над тенисисти от топ 10.

Потребителски аватар
powerful
Контакти:

Мнениеот powerful » 28 яну 2014 18:34

sirius123 написа:Е , като е решил да влиза в топ 10 , защо е избрал турнира в Загреб , където е пълно с кандидат пенсионери , а не в Open Sud de France , който се провежда в същото време.

Следващите турнири след Загреб са , Ротердам и Акапулко..В Загреб също ще участва и Раонич не трябва да му оставяме да триумфира.

И двата турнира са от категорията 250 така че няма кой знае какво значение..

Върни се в “Тенис”