Световният номер 1 Рафаел Надал сподели откровено, че е спечелил третия сет с късмет. Испанският тенисист победи на четвъртфиналите Григор Димитров след 3,07 часа игра. Надал се наложи с 3:1 сета над българския представител, за когото сподели добри думи след края на срещата им в Мелбърн.
„Както вече казах. Григор има всичко да бъде великолепен шампион. Има много прилики с Роджър Федерер – като стил на игра. Ако продължава по същия начин, нормалната еволюция ще го вдигне на върха“, сподели Надал.
„Бях толкова щастлив късметлия в третия сет. Особено при единия сет бол той пропусна топката. Беше много лесна за него. Последва още една грешка. Просто всичко можеше да се случи в този сет. Това е един много щастлив ден за мен.“
„Пропуснах миналата година този турнир, сега се радвам да съм тук, където има много българи. Искам да кажа на всички, че им благодаря за подкрепата“, коментира още Рафаел Надал.
Запитан за контузията на дланта – получилата се отворена рана, която създава проблеми на Рафаел Надал, той отговори: „Имам проблеми особено на сервис, но понякога все едно изпускам ракетата, губя чувството, но трябва да подобря състоянието си утре, да съм готов за мача срещу Роджър Федерер или Анди Мъри. Чувствам се по-добре, но ако не играя с тази превръзка, може да бъде много по-лошо.“
http://gong.bg/view_article.php?article_id=399007
Бори се страхотно, браво на Григор.
Рафел Надал: Григор Димитров може да стигне върха!
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Рафел Надал: Григор Димитров може да стигне върха!
ОБИЧАМ ЛОКО СОФИЯ
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА
Re: Рафел Надал: Григор Димитров може да стигне върха!
Грищо трябва да придобие още увереност, воля и издръжливост
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
-
- Контакти:
Евала за изказването - поне не злобее ! 

Времето е пред Гришата. Има всички дадености да бъде номер 1 след няколко години. 

[center]"Левски" София - една вековна, истинска, неподражаема и неповторима емоция.[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64
-
Голям праз кво казал, човека би и си сви пачката, вие какво очаквате да псува по нашия след мача ли. Напълно нормални изказвания от интелигентен човек.
Отдавна не бях наблюдавал Надал.. еба ти удоволствието ми доставя да гледам как играе тоя човек.
-
MoNteSo написа:Отдавна не бях наблюдавал Надал.. еба ти удоволствието ми доставя да гледам как играе тоя човек.
+1 Истинска машина, а даже не направи добър мач. Голям играч.
- MASTER_COOL
- Контакти:
Абе вие що не подадете молба до посолството на Испания , да ставате цигани, А ? !
Гледали колко красиво играло цигането,БОЖЕ БОЖЕ !
НАШИЯТ играе в пъти по - красиво .... !!!
Гледали колко красиво играло цигането,БОЖЕ БОЖЕ !
НАШИЯТ играе в пъти по - красиво .... !!!
Последна промяна от MASTER_COOL на 22 яну 2014 10:28, променено общо 1 път.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
Надал е блъскач, Джоката също. Тези момчета нямат нищо общо с играчите от старата школа - Агаси, Сампрас, Федерер. Гони и блъска - това ли обичате да гледате
И звуци от корта, все едно някой сере
Тези момчета могат само да мечтаят за класата на Федерер, както и за бройката почитатели, които има
Нашият, за сметка на това, е много по-близо до Федерер като игра, отколкото до Надал. Глътка свеж въздух в ерата на кюскачите 

Леевски, оле

Рафа е голям пич, по принцип. Призна си, че е имал късмет в 3-ия сет. Но тия приказки за Грищо вече 3-4 години ги слушаме. По бавно стават нещата при него. Гледам сега в последните 2-3 месеца има значителна промяна. Но още му куца бекхенда и търпение в разиграванията. Дано нещата да потръгнат. Аз мисля, че реално Гришо след 1-2 години има място в топ 10, за номер 1 се иска още много, много. Рафа на 22 години беше номер 1, Джокера мачкаше и бавно се изкачваше...
Ние българите сме максималисти и искаме винаги да сме номер 1. Е няма как да стане. Ние докато не се появи Гришо нямахме играч в топ 500 в света. Само Трайков и Енев някой извън тенис средите е чувал, ако случайно попадне на купа Дейвис или някъв домашен турнир по БНТ САТ:) Хайде да бъдем сериозни. Не вярвам държавата да е вложила някакви пари в него или да му е помогнала финансово. Важното е, че момчето само се бори и постига добри резултати. Да не забравяме, че преди 1-1,5 години беше извън топ 100, а сега е в топ 20. Гледах миналата година 5-6 негови мача, като влезеше в разиграване на 3-ия удар я аут, я мрежа. Сега разиграва по-спокойно, по -уверено.
И мен ме дразнии понякога с елементарните грешки, особено днес в тайбрека на 3-тия сет, щях да го пребия
ама това е спорт и дано успее да си вземе поука от тези неща. Бъдещето е пред него и дано израства с всеки турнир. Има потенциал, само остава да го доразвие.
Ние българите сме максималисти и искаме винаги да сме номер 1. Е няма как да стане. Ние докато не се появи Гришо нямахме играч в топ 500 в света. Само Трайков и Енев някой извън тенис средите е чувал, ако случайно попадне на купа Дейвис или някъв домашен турнир по БНТ САТ:) Хайде да бъдем сериозни. Не вярвам държавата да е вложила някакви пари в него или да му е помогнала финансово. Важното е, че момчето само се бори и постига добри резултати. Да не забравяме, че преди 1-1,5 години беше извън топ 100, а сега е в топ 20. Гледах миналата година 5-6 негови мача, като влезеше в разиграване на 3-ия удар я аут, я мрежа. Сега разиграва по-спокойно, по -уверено.
И мен ме дразнии понякога с елементарните грешки, особено днес в тайбрека на 3-тия сет, щях да го пребия

Последна промяна от bobo_13 на 22 яну 2014 10:31, променено общо 1 път.
Интериорни врати - Врати хармоника