Тенис - Всекидневна тема

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Re: Тенис - Всекидневна тема

Мнениеот TodorT » 31 яну 2017 14:03

Стилът сервис-мрежа е атрактивен, но много труден и няма как с него да направиш нещо значимо в днешно време. Хубаво е да разнообразяваш играта от време на време, но тръгнеш ли към мрежата трябва да си готов за невероятно труден удар, особено срещу добре посрещащ тенисист. Роджър и Цонга имат страхотни волета, но не можеш да разчиташ на тях цял мач. За една-две точки в търсене на изненадата е окей. По-важно е тенисистите да усетят кога трябва да излязат на мрежата, за да скъсят разиграване. След брутален форхенд по обратния диагонал да тръгнеш напред, да вземеш топката от въздуха, а не да чакаш отбранителния удар на противника да пада цяла вечност и да се приземи на сантиметри пред основната линия. Късата топка също е труден и рискован удар, до който рядко прибягват играчите. Зверев и Димитров можеха да се възползват по-добре в някои разигравания и да използват този удар, но за него се иска здрава психика и умения... и малко по-интелигентна игра. Лошото е, че тя често е на принципа "всичко или нищо"- супер къса топка с обратно въртене или се спира в мрежата :oops: И все пак, хубаво е да я използваш, особено за изтощаване на съперника. :twisted:

Боянчо, ква титла май с Лондон бе :shock: :lol: Сигурно искаш да кажеш юли :geek:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 31 яну 2017 14:05

Даже и август, май :lol: :lol: Май месец някъде почва сезона на трева, мисля :? Притеснил съм се нещо ... Плескавеца най-добре да ходи на море по това време, писна ми да му гледам кривата тиква :mrgreen:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 31 яну 2017 14:09

boabbb написа:Ами, кефи ме Уимбълдън, няма начин :lol: Публиката е по-ерудирана, няма селянии като във Франция ... А и е в по-удобно време, другите два турнира са повече по нощите :| Готино е човек да си пусне зеленко, играчите в бяло ... класика 8-) Queens-а е много як, също ... Франция много не ми харесва, защото там много прогресират манго-блъскачите - Вердаско, Надал, Алмагро, Баутиста Аугут, Ферер, едно време и краля на блъскачите - Хуан Карлос Фереро :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Готино е, но е само 3 седмици в годината и тревата става "на попара" след една седмица игра :lol: Иначе клеят е най-удобен за испанската школа, няма спор, но ако трябва да сме честни Рафа разви играта си и далеч не връща само от дъното на корта. В началото беше като Маугли и само търчеше, но после започна да атакува по-често, да излиза на мрежата. Тази година новото е, че играе сервис по правата от полето за предимство, сервис в тялото. Значително по-вариативен от преди.

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 31 яну 2017 14:11

boabbb написа:Даже и август, май :lol: :lol: Май месец някъде почва сезона на трева, мисля :? Притеснил съм се нещо ... Плескавеца най-добре да ходи на море по това време, писна ми да му гледам кривата тиква :mrgreen:

Последната седмица на май започва РГ, а последната на юни Уимби, но мисля, че направиха някакви промени в календара, за да удължат сезона на трева и тази година започват в Лондон в началото на юли :roll: Тревата започва след РГ ;)

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 31 яну 2017 14:19

TodorT написа:
boabbb написа:Даже и август, май :lol: :lol: Май месец някъде почва сезона на трева, мисля :? Притеснил съм се нещо ... Плескавеца най-добре да ходи на море по това време, писна ми да му гледам кривата тиква :mrgreen:

Последната седмица на май започва РГ, а последната на юни Уимби, но мисля, че направиха някакви промени в календара, за да удължат сезона на трева и тази година започват в Лондон в началото на юли :roll: Тревата започва след РГ ;)

Е, да, то клея е преди РГ - Монте Карло, Барселона, Мадрид, Рим, а преди беше и Хамбург накрая, ако не се лъжа :? Сега немското май са го преместили :roll:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 03 фев 2017 19:07

Троицки и Хачанов правят зверски мач за Купа Дейвис, вървят към 5ти сет. :)

http://livetv.sx/bg/eventinfo/491938_serbia_russia/
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 03 фев 2017 20:19

Троцки винаги е бил пълен глупак, на него не може да се разчита особено. Жалко, че Янко така закъса с тея контузии, да беше го овършал вече с 3-0.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Boyko68
Контакти:

ATP ranking

Мнениеот Boyko68 » 11 фев 2017 20:59

Здравейте ! Някой може ли да ми обясни как става класирането в ATP листата ! Гледам някои играчи играят по 15 турнира и са напред в класирането , а други надхвърлят 25 турнира и пак остават извън Топ 20 :roll: - предполагам че има някакво ограничение за бройката която се взема за класацията , а също и някои са задължителни турнири - от Големия шлем и 1000 !?

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Re: ATP ranking

Мнениеот veni__85 » 11 фев 2017 22:10

Тук може да видиш, кои турнири, колко точки носят: http://www.tenniskafe.com/ranglisti/koj ... nosi-myje/

Потребителски аватар
rmfan5
Контакти:

Re: ATP ranking

Мнениеот rmfan5 » 12 фев 2017 01:01

Няма ограничение за турнирите.
Взема се всичко от ГШ,1000,500 и 6-те най-добри за годината от 250 и надолу.
[wrapimg=]http://prikachi.com/images/523/7021523v.jpg[/wrapimg]

Върни се в “Тенис”