Тема за Сесил Каратанчева

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Тема за Сесил Каратанчева

Мнениеот 1982 » 18 яну 2015 00:34

Бисер Шматков написа: Би било доста безотговорно към отбора ни за Фед Къп и некоректно към самата Каратанчева.

Тази алчна мърла да не би да постъпи коректно към България ??

Тая не заслужава нищо, утре, ако и предложат 5 долара, пак ще ни забие нож в гърба.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 22 яну 2015 14:14

Бисер Шматков написа:Къде е логиката сега изведнъж от МФТ да ѝ пречат да играе за България и в такъв тип състезания?

Предполагам, че има някакъв преходен период, в който не може да се състезава за "новата си/стара" държава, за да не хвърчат всички като пчелички от една държава на друга. Австралия така ново поколение в женския тенис опитват да направят :) Сесил може и там да си пробва късмета, но не е достатъчно добра, ще трябва да държи поне № 80-100 в ранглистата.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Бисер Шматков
Контакти:

Мнениеот Бисер Шматков » 24 яну 2015 11:43

Добре обяснено, мисля, че си съвсем прав! Има обаче и един друг момент - реално погледнато, тенисът не се счита за колективен спорт, така че индивидуалните изяви носят по-голям престиж (не само за спортиста, но и за родината му) от отборните победи (за Фед Къп или Дейвис Къп). По тази причина поддържам становището, че няма да е зле да въведат едно правило като при футбола (да си живял поне пет години в дадена страна преди да може да я представяш в какъвто и да е тип състезания, освен ако нямаш някаква етническа връзка с нея). Сегашните забрани не предоставят решение на най-съществения проблем. Не се бях замислял, че дори и развити държави като Австралия, които са с традиции в тениса, си купуват тенисистки от Източна Европа (Йелена Докич, Ярмила Гайдосова и т.н.) За мен е много учудващо защо и САЩ прибягват до това (все пак не е да не разполагат с таланти при жените) - например грузинката Татишвили сега се води американка.
България през розови очила!

http://www.youtube.com/watch?v=AuA3T9Mh2OE

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 24 яну 2015 14:00

Бисер Шматков написа:Не се бях замислял, че дори и развити държави като Австралия, които са с традиции в тениса, си купуват тенисистки от Източна Европа (Йелена Докич, Ярмила Гайдосова и т.н.) За мен е много учудващо защо и САЩ прибягват до това (все пак не е да не разполагат с таланти при жените) - например грузинката Татишвили сега се води американка.

Най-новото чуждестранно попълнение на Австралия на този АО беше младата Айла Томлянович, която допреди няколко месеца се състезаваше за родната си Хърватия. Иначе в САЩ принципът е: "Колкото повече, толкова повече". Но все пак си мисля, че и при тях има някакво изискване за класиране в ранглистата.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 24 яну 2015 14:09

Ами вече хората ще направят всичко за пари. Вече дори не признават националността. За тях национална чест и гордост са непонятни. Сменят я без да се замислят.
Затова, уважение за тези, които не са се продали, а за тези като тая сесил ли каква е, само отвращение, обиди, игнориране и никаква прошка.

Върни се в “Тенис”